• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Alardajsov san, Vila treća!

Sem Alardajs nije mogao da poželi ljepši debi na klupi Blekburna!

 PREMIJER: Alardajsov san, Vila treća! Izvor: MONDO

Roversi su u subotu deklasirali Stouk siti rezultatom 3:0 u susretu 18. kola engleske Premijer lige, najavivši bolje dane za ekipu, koja je u poslednjih šest utakmica pod vođstvom bivšeg menadžera Pola Insa upisala isto toliko poraza.

Međutim, dolaskom nekašnjeg trenera Boltona i Njukasla, Blekburn se konsolidovao i utakmicu na "Ivud Parku" riješio u prvih pola sata, stekavši trostruku prednost.

Goste je načeo Južnoafrikanac Beni Mekarti iz jedanaesterca u devetom minutu, Džejson Robarts uduplao je vođstvo devet minuta kasnije, da bi Mekarti svojim drugim golom u 26. minutu zapečatio sudbinu Stouka. Bez obzira na pobjedu, Blekburn je ostao pretposlednji na tabeli engleskog prvenstva.
Aston Vila je zahvaljujući autogolu Lukasa Nila u 78. minutu meča na Apton Parku u Londonu, bar na kratko, dospjela na treće mjesto Premijer lige, iza Liverpula i Čelsija, a ispred Mančester junajteda. Ipak, Junajted ima dva meča manje od Vile i očekivano je da će ih prestići čim se vrate sa Svjetskog klupskog prvenstva u Japanu.

Fulam takođe nije imao problema protiv Midlsbroa (3:0) na svom terenu, dok su nešto teže do bodova došli fudbaleri Boltona protiv Portsmuta (2:1) na polupraznom "Ribok" stadionu.

Vonderersi su furiozno ušli u utakmicu i golovima Metjua Tejlora i Rikarda Gardnera vodili sa 2:0 poslije prva tri minuta, ali je Piter Krauč sredinom prvog poluvremena uspio da "mornare" vrati u utakmicu. Međutim, do kraja meča, uprkos šansama na obe strane, rezultat se nije mijenjao.

Ekipa Sanderlenda je pogocima Kirana Ričardsona i Kenvajna Džonsa u finišu kao gost slomila Hal siti (4:1) i pobjegla ka sredini tabele. Šlag na kraju za ubjedljiv trijumf "crnih mačaka", stavio je Đibril Sise u sudijskoj nadoknadi vremena.

U nedelju u velikom derbiju 18. kola, Arsenal dočekuje lidera prvenstva Liverpul, dok će dan kasnije, drugoplasirani Čelsi u goste kod Evertona na "Gudison Park".

REZULTATI, 18. kola

Subota:
Blekburn - Stouk 3:0
/Mekarti (pen) 9, 26, Roberts 18/

Bolton - Portsmut 2:1
/Tejlor 1, Gardner 3 - Krauč 20/

Fulam - Midlsbro 3:0
/Bulard 40, Marfi (pen) 54/

Hal - Sanderlend 1:4
/Barmbi 19 - Malbrank 10, Ričardson 78, Džons 84, Sise 90/

Vest Hem- Aston Vila 0:1

/L.Nil 56 (ag)/

Nedelja:
VBA - Mančester siti (14.30 h)
Njukasl - Totenham (16 h)
Arsenal - Liverpul (17 h)

Ponedeljak:
Everton - Čelsi (21 h)

Tabela: Liverpul 38 (-1), Čelsi 37 (-1), Mančester junajted 32 (-2), Aston Vila 31 (-1), Arsenal 30 (-1), Hal 27, Everton 25 (-1), Fulam 24 (-1), Portsmut 23, Bolton 23, Vigan 22 (-1), Sanderlend 21, Midlsbro 20, Stouk 20, Totenhem 19 (-1), Njukasl 19 (-1), Vest Hem 19 (-1), Mančester siti 18 (-1), Blekburn 16, VBA 12 (-1).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC