• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bekamanija u Milanu: On igra, ona "štrika"

Milano je dočekao Dejvida Bekama, koji će par mjeseci naredne godine biti u dresu višestrukog prvaka Italije i Evrope, Milana.

 Bekamanija u Milanu: On igra, ona "štrika" Izvor: MONDO

Po dolasku na milanski aerodrom, u pratnji supruge Viktorije, Bekam je mogao da osjeti koliko je popularan i u zemlji koja je gledala sve najeveće fudbalere svih vremena.

"Igrao sam u najboljem klubu u Engleskoj, igrao sam u najboljem klubu u Španiji, a sada želim da igram i u najvećem italijanskom klubu Milanu. Toliko je velikih igrača nosilo dres Milana, to je nevjerovatan klub", rekao je Bekam mnogobrojnim novinarima na milanskom aerodromu, dodajući da će mu biti čast da nosi dres rosonera.

"Osjećam se zaista vrlo emotivno. Želim da naporno radim i treniram i da budem dio ovog tima i da se zabavljam narednih mjeseci", rekao je Bekam, koji u Milan dolazi na pozajmicu iz Los Anđeles Galaksija.

On bi za Milan mogao da debituje 11. januara u velikom derbiju protiv Riome, a već 8. marta bi trebalo da spakuje kofere i vrati se nazad u Los Anđeles. Dakle, trebalo bi da odigra desetak utakmica za Milan u dresu sa brojem 32.

Potpredsjednik Milana Adrijano Galijani rekao je da je administracija kluba riješila mnoge prepreke kako bi dovela Bekama i izrazio nadu da će Englez ostaviti trag i možda potpisati višegodišnji ugovor naredne sezone.

Bekam će u Milanu ostati do ponedeljka. U nedelju će biti predstavljen navijačima uoči meča protiv Udinezea, a potom se odmah vraća u Los Anđeles. Sa novim saigračima biće od 29. decembra kada će cijela ekipa otići na pripreme u Dubai.

Dok u Milanu vlada prava Bekamanija (čak je i zvanični sajt kluba prilagođen dolasku Bekama), trener Karlo Anćeloti nema baš mnogo vremena da se bavi dolaskom nekadašnjeg kapitena engleske reprezentacije.

Na konferenciji za novinare uoči meča sa Udinezeom, kratko je prokomentarisao da je Bekam "veliki profesionalac" i da je dobrodošao.

"Može da igra na bilo kom dijelu terena. Mnogo toga je rečeno o njegovim slobodnim udarcima i preciznim pasovima, ali vrlo važna stvar je način na koji trenira. Ako zasluži da igra, igraće. Da li je ovo čudan transfer? Pa, možda samo zato što do sada ovo nije bilo rađeno, ali lično veoma sam srećan što ga imamo sa nama", rekao je Anćeloti.

Veliki Anćelotijev problem su povrede nekolicine igrača (Alesando Nesta, Marko Boriselo, Matju Flamini), kao i nedovoljno dobra fizička sprema Andreee Pirla, Klarensa Sedorfa i Emersona...

"Moramo da pobijedimo Udineze uprkos ovim problemima", naređuje Anćeloti, a upitan da li će ekipu možda dekoncetrisati dolazak Bekama, trener Milana odgovara: "Ne, to nas neće omesti. Ništa osim Udinezea neće biti u glavama mojih igrača".

Dok je Bekam odlazio na ljekarske preglede, njegova supruga Viktorija u drugom automobilu uputila se ka hotelu "Četiri sezone" u centru Milana, gdje je dočekao buket crvenih ruža.

Ona i Dejvid će odsjesti u apartmanu u kojem noćenje košta 7.000 funti(!). Dok njen suprug bude potpisivao ugovor i družio se sa fudbalerima, Viktorija je sebi sredila ručak sa bliskim prijateljima - kreatorima Domenikom Dolčeom i Stefanom Gabanom u ekskluzivnom restoranu "Gold".

Nema sumnje da će Bekamovi dobro zaraditi i od kratkotrajnog boravka u Milanu. Viktorija će takođe radno provesti to vrijeme, jer je ona predstavnica Armanija za donji veš, a i njen suprug je bio model za jednu liniju donjeg veša te modne kuće.

(MONDO - foto: zvaničan sajt i AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC