• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Iguain udario rano

Gonzalo Iguain postigao je gol u trećem minutu i time riješio derbi okršaj Real Madrida i Valensije - 1:0!

 PRIMERA: Iguain udario rano  Izvor: MONDO

"Kraljevi" su tako stavili tačku na seriju od tri poraza i podarili treneru Huandeu Ramosu prvu pobjedu otkako je naslijedio Bernda Šustera.

Barselona (38 bodova), koja u nedelju gostuje Viljarealu, svakako će ući u 2009. godinu sa značajnom prednošću, ali se od drugog mjesta naniže prilično "zakuvalo".

Valensija je druga sa 30 bodova, koliko uz utakmicu manje ima i Sevilja. Slede Real i Viljareal (meč manje) sa po 29 i Atletiko Madrid sa 27 bodova (u toku je meč sa Espanjolom).

Real je do bodova došao bez teže povrijeđenih Van Nistelroja, Dijare i De la Reda, lakše povređenih Hajncea, Ramosa i Snajdera, zatim Huntelara, koji nema pravo nastupa, dok je gripozni Raul počeo meč na klupi.

Jasno je da Real ima mnogo veći potencijal od trenutnog kvaliteta, međutim, improvizovana postava takođe je bila dovoljno dobra da savlada Valensiju. Štaviše, trebalo je da to učini ubjedljivije od 1:0 i to se moglo naslutiti kada je Iguain "načeo" mrežu gostiju, svojim jedanaestim pogotkom u sezoni.

Arjen Roben "promiješao" je Del Orna po desnom krilu, mladi Argentinac prihvatio je pas na oko 15 metara po sredini polja i iz prve matirao Brazilca Renana Brita. Pitanje je da li je Iguain imao namjeru da baš tako zahvati loptu, ali ona je svejedno odsjela u gornjem desnom uglu.

"Slijepi miševi" imali su sreće u 16. minutu, kada je Rafael Van der Vart zatresao stativu, a u nastavku je Roben nekoliko puta ulazio u izgledne situacije, ali ih nije koristio što zbog sebičnosti, što zbog lošeg postavljanja saigrača.

Valensija je svoje šanse propuštala uglavnom preko Davida Vilje, dok je Iker Kasiljas početkom drugog poluvremena skrenuo šut Rubena Barahe do lijeve stative.

Lađe "slijepih miševa" potonule su u 66. minutu, poslije drugog žutog kartona za Karlosa Marćenu, a zbog udaranja laktom u glavu trebalo je da i Raul Albiol ode prije vremena u svlačionicu.

Igrači Reala poslije toga su se utrkivali u promašajima iz izglednih pozicija, prednjačio je Guti, da bi Valensija sa igračem manje u posljednjim minutima natjerala publiku na Santjago Bernabeu da zadrhti... Ali ne više od toga.

Valensija je izgubila tek drugi meč u gostima u Primeri, prethodni poraz doživjela je od Barselone.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC