• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Đavoli" vladaju planetom

Mančester junajted je kompletirao riznicu trofeja - osvojio je titulu prvaka svijeta.

 "Đavoli" vladaju planetom  Izvor: MONDO

U finalu klupskog FIFA Svjetskog prvenstva u Jokohami, šampion Engleske i Evrope savladao je LDU Kito golom Vejna Runija u 73. minutu iako je od 50. igrao bez isključenog Nemanje Vidića.

U karnevalskog atmosferi na stadionu u Jokohami, pred skoro 80 hiljada gledalaca, "crveni đavoli" su bili bolji rival i zasluženo slavili protiv osvajača Kupa Libertadores.

Sijevali su udarci ka golu Sevaljosa, koji je do 73. minuta bio nesavladiv. Doduše, ponekad i nesiguran prilikom intervencija, ali je uspijevao da osujeti sve prilike rivala.

Najbolje šanse imali su u prvih 45 minuta Runi, koji je lobovao i Sevaljosa i gol, i Park, koji se spetljao kada se našao u idelanoj poziciji da pogodi cilj.

Drugo poluvrijeme je počelo nesmotrenim potezom Nemanje Vidića. Srpski reprezentativac je startovao na Klaudija Bilera, a kada su se obojica našla na zemlji, Vidić ga je udario laktom, pa mu je Ravšan Irmatov, uzbekistanski sudija, pokazao put u svlačionicu.

Tek tada su se igrači Lige de Kito okuražili da krenu malo ofanzivnije ka golu Van der Sara. Ipak, nekoliko snažnih i preciznih udaraca iz daljine, holandski golman je zaustavljao sjajnim paradama.

Tim Aleksa Fergusona je i sa igračem manje demonstrirao silu. Do pobjedonosnog gola stigao je zasluženo.

Kristijano Ronaldo je proigrao Vejna Runija iskosa sa lijeve strane, korak dva u šesnaestercu LDU Kvita, a omaleni napadač je na prvu tukao desnom nogom i pogodio "malu mrežu" na suprotnoj strani gola Sevaljosa.

Tako je ekipa sa "Old Traforda" potvrdila da joj nema premca. Objedinjila je titule šampiona Engleske, Evrope i svijeta.

U borbi za treće mjesto japanska Gamba Osaka je pobijedila meksičku Pačuku golom Jamazakija u 29. minutu.

I na toj utakmici je pokazan crveni karton. Dobio ga je igrač Gambe Futagava u posljednjim trenucima meča.

Klupsko Svjetsko prvenstvo u organizaciji FIFA igra se od 2000. godine (nije igrano 2001). Prva tri osvajača trofeja bili su brazilski timovi Korintijans, Sao Paolo i Internacional, a poslije Milana, Mančester junajted je druga evropska ekipa na krovu svijeta.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC