• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: U Milanu već pucaju petarde

U posljednjem meču Serije A u 2008. godini Milan je svojim pristalicama priredio skupu predstavu. Statirao je Udineze - 5:1 (4:1)!

 SERIJA A: U Milanu već pucaju petarde   Izvor: MONDO

Već u prvih 20 minuta viđena su četiri gola.

Meč je otvoren golom Pata u četvrtom minutu, a nedugo zatim, isti igrač se odličnom fintom oslobodio svog čuvara, probio u šesnaesterac Udinezea i kao na tanjiru dodao Kaki loptu na peterac. Već je bilo 2:0.

Nije se dugo čekalo ni na gol ekipe iz Udina – četiri minuta kasnije, Kvaljarela je oduzeo loptu defanzivcima Milana, uposlio Di Natalea, a ovaj nije umio da pogriješi – 2:1.

Samo što su krenuli sa centra "rosoneri" su natjerali goste da po treći put vade loptu iz mreže. Pirlo je dugom loptom pronašao na desnom boku Antoninija, ovaj glavom "centrirao" na peterac, a veoma raspoloženi Pato je đonom ćušnuo iza leđa Handanovića za 3:1.

Krajem prvog poluvremena u listu strijelaca stigao je da se upiše i Klarens Sidorf. Fenomenalno izveden slobodnjak Pirla, Handanović je uspio da zaustavi uz pomoć stative, ali je onda Holanđanin natrčao i označio početak žurke na stadionu – 4:1.

Da gosti ne zaborave kako se vadi lopta iz mreže, potrudio se Kaka odmah po povratku sa pauze. Prvo je malo promiješao odbranu tima sa Friulija, a onda plasirao loptu u same rašlje Udinezeovog gola za konačnih - 5:1.

Mini remek djelu Brazilca, koji se ekspresno vratio na teren poslije povrede koljena, aplaudirao je i bračni par Bekam. Novi fudbaler Milana Dejvid Bekam i njegova supruga Viktorija gledali su meč iz svečane lože San Sira.

Juventus je održao korak za Interom. "Stara dama" je slavila na veoma neugodnom gostovanju u Bergamu.


Na terenu Atalante (1:3), Torinezi su pokazali da neće dozvoliti tek tako Interu da se odlijepi i osvoji četvrtu uzastopnu titulu.

Poslije skandalozne pobjede Intera u subotu uveče, izgleda da su sudije malo pogurale i njihovog najbližeg pratioca - Markioni je povukao je po desnoj strani, uputio loptu sa efeom ka sredini šesnaesterca gdje je spremno dočekao Alesandro Del Pjero i sproveo je u mrežu – 1:0.

Usporeni snimak pokazao je da je asistent bio u ofsajdu.

Prednost je brzo udvostručio Legrotalje, koji je poslije kornera bukvalno preletio domaće igrače i zakucao glavom za - 2:0.

Ipak, na startu drugog dijela veteran Bobo Vijeri smanjio je na 2:1 i nagovestio da se bjankoneri neće lako izvući sa bodovima iz komšijskog Bergama. Ali, "Stara dama" je iskusno čuvala prednost do finiša meča, kada je sve dileme o pobjedniku otklonio Amauri. Brazilac, koji se nudi selektoru Italije Marčelu Lipiju, pogodio je i četvrtu utakmicu za redom u kalču – 3:1.

Fiorentina je bila bolja od Sampdorije u Đenovi i trenutno je izbila na treću poziciju. Viola je slavila minimalnim rezultatom 1:0, a u ulozi asistenta pojavio se Zdravko Kuzmanović, koji je sa desne strane uputio povratnu loptu, a Montolivo sa ivice šesnaesterca sjajno plasirao pored stative za konačnih 1:0.

U finišu meča, Stevan Jovetić je zamijenio Adrijana Mutua i imao jednu dobru priliku za gol.

Poslije pet vezanih pobjeda, Roma je u veoma uzbudljivom meču poražena u Kataniji. Rimski tim je gubio sa 3:0, potom stigao do 3:2, ali u posljednjih desetak minuta nije uspio i da poravna rezultat.

Najbolju priliku za to imao je rezervista Okaka, koji je u drugom minutu nadoknade sa pet metara loše šutirao glavom, a bio je potpuno sam.

Goleadu je započeo Bajoko. Najbolji igrač Katanije Maskara je na centru oduzeo loptu Peroti, povukao kontru tri na dva, proigrao Bajoka, a ovaj rutinski izvršio egzekuciju – 1:0.

Novi gol Katanije, nova asistencija Maskare. On je centrirao Japancu Morimotu, koji je znalački ukrotio loptu i poslao je pored Donija – 2:0.

Isti igrač bacio je "vučicu" na kolena kada je poslije naizgled bezazlenog slobodnog udarca i loše postavljene ofsajd zamke Rimljana, lopta stigla do Morimota. On je sa desetak metara bez problema prevario Donija za 3:0.

A, onda buđenje Rome, doduše prekasno. Prvo je Vučinić nakon primanja ramenom i konfuzne reakcije njegovog čuvara smanjio na 3:1, da bi Menez, koji je zamijenio povrijeđenog Totija, vratio nadu u osvajanje makar jednog boda.

Ekipa Valtera Zenge to nije dozvolila, a u finišu je bilo toliko zle krvi na terenu i kraj njega, da je na kraju policija morala da razdvaja najratobornije aktere meča, među kojima je bio i Zenga. Redari Katanije rukama su ometali objektiv kamere, koji je pokušavao da snima događaje u tunelu... Izvještači sa Sicilije imaće o čemu da pišu.

Inače, u posljednjem kolu prošlogodišnjeg prvenstva, Roma je na istom terenu čekala kiks Intera u pokušaju da osvoji titulu, a kada su neroazuri poveli u Parmi, Rimljani su odustali i dozvolili Kataniji da osvoji bodove vrijedne opstanka u ligi.

Siniša Mihajlović je ostao neporažen i na šestom meču u Seriji A. Bolonja je zabilježila još jedan remi pod njegovim vođstvom, ovaj put na "Via Del Mareu" protiv Lećea 0:0.

Miha ima i jednu pobjedu...

REZULTATI 17. KOLA SERIJE A:

Atalanta – Juventus 1:3
/Vijeri 48 - Del Pjero 31, Legrotalje 38, Amauri 81/

Kaljari – Ređina 1:1
/Akvafreska 1 – Brienca 61 pen/

Katanija – Roma 3:2
/Bajoko 34, Morimoto 40, 56 – Vučinić 74, Menez 78/

Kjevo – Đenova 0:1
/Olivera 89/

Leće – Bolonja 0:0

Sampdorija – Fiorentina 0:1
/Montolivo 19/

Torino – Napoli 1:0
/Bjanki 53/

Milan – Udineze (20.30)

U SUBOTU:

Lacio – Palermo 1:0 (0:0)
/Roki 66/

Sijena – Inter 1:2 (1:1)
/Karža 44 – Maikon 35, 83/

TABELA: Inter 42, Juventus 36, Fiorentina 32, Milan 30 (-1), Napoli 30, Đenova 29, Lacio 27, Katanija 25, Atalanta 24, Palermo 23, Roma 23 (-1), Udineze 22 (-1), Kaljari 21, Sijena 19, Sampdorija 19 (-1), Bolonja 15, Torino 15, Leće 14, Ređina 13, Kjevo 9.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC