• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Barsu nema ko da pobijedi

Barsa je na "El Madrigalu" pobijedila i Viljareal (1:2) i tako prvi put u svojoj istoriji poslije 16 kola prvenstva dostigla 41 bod!

 PRIMERA: Barsu nema ko da pobijedi Izvor: MONDO

Fudbaleri Barselone ispisali su u nedelju uveče još jednu stranicu u blistavoj istoriji kluba, ali i vjerovatno riješili pitanje prvaka Španije za 2009. godinu, prije nego što je ona kalendarski i nastupila.

Barsa je na "El Madrigalu" pobijedila i Viljareal (1:2) i tako prvi put u svojoj istoriji poslije 16 kola prvenstva dostigla 41 bod! Ekipa Pepea Gvardiole počela je prvenstvo porazom u Numansiji, potom je uslijedio remi na domaćem terenu sa Rasingom i od tada, a bio je 13. septembar, samo je još Hetafeu pošlo za rukom da ne izgubi u sudaru sa pravom katalonskom mašinom!

Viljareal je poveo golom Kanija u 41. minutu, ali su Sejdu Keita u 54. i Tjeri Anri u 65. minutu učinili da "žuta podmornica" sklizne na šesto mjesto na tabeli, a da njihov tim Novu godinu dočeka sa deset bodova više od prvog pratioca Sevilje, 11 od Atletika i Valensije, a 12 od Reala i Viljareala...

Tačno je da je Barselona prije dve sezone proljećni dio prvenstva dočekala sa 12 bodova više od Reala i na kraju izgubila prvenstvo u posljednjem kolu upravo prepustivši titulu najomraženijem rivalu, ali kako igra Gvardiolin tim ove jeseni, samo čudo može da ih zaustavi da ne vrate titulu na Kamp Nou, poslije dve godine vladavine Madriđana.

Viljareal je u finišu meča, igrajući sa igračem više, imao nekoliko velikih prilika za remi, ali napadači tog tima nisu bili spretni. Prethodno je sudija Klos Gomez u 75. minutu isključio defanzivca Barse Pikea, koji je prvi žuti karton dobio iu 70. minutu.

To je bio prvi crveni karton za Barselonu u ligi, a i taj je bio prestrog, jer Pike nije imao namjeru da u vazdušnom duelu udarni, niti povrijedi rivala. Ipak, sudar je bio strašan, a sudija je procijenio da je Pike bio previše snažan u tom trenutku.

Malo kasnije, Gomez je propustio da dosudi faul nad Samjuelom Etoom, za penal. Eto je kasnije zamijenjen i nije nastavio sa prosjekom "gol po meču", on sa 15 pogodaka ostaje na čelu liste strijelaca ispred Davida Vilje (12) i Gonzala Iguaina (11).

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC