• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mojes: Paaa, ne predajemo se još

Iako je svima jasno da od odbrane titule nema ništa trener Junajteda šalje drugačije poruke. Valjda zato što mora...

Arsenal 51 bod, Mančester siti 50, Čelsi 49, Liverpul i Totenhem po 43, Everton 41, i tek onda Mančester junajted sa 37 bodova.

Tako izgleda tabela Premijer lige poslije 22 kola i novog neuspjeha Junajteda, ubjedljivog poraza od Čelsija (1:3) u nedjelju na Stamford bridžu.

Jasno je i najvećim optimistima koji vole Mančester junajted da je titula otišla. Svima je kristalno to jasno, pa i fudbalerima Mančester junajteda. Mada, trener Dejvid Mojes još vjeruje...

"Nećemo baciti peškir u ring (u bokserskim pravilima to znači predaja) dokle god nije zaista gotovo. Imamo cilj i posao da završimo prvi i pokušaćemo", izjavio je Mojes poslije poraza od Čelsija.

Ova izjava se može shvatiti na razne načine. Prije svega, kao trener ima sportski duh i ima pravo na to da vjeruje, uz to teško da bi kao Mančester junajted mogao da kaže: "Evo, predajemo se".

Dakle, utisak je da Mojes "nije skrenuo", već da govori ono što mora. Valjda je i njemu jasno da je titula samo san! Naravno, u fudbalu su razna čuda moguća, dešavaju se, bilo je raznih obrta, veleobrta... Ali, s obzirom na to u kakvoj je poziciji trenutno Junajted, sa sve kadrovskim problemima, i s obzirom na formu rivala zaista je teško povjerovati da će se Junajted vratiti u igri za titulu.

Ni trener Čelsija Žoze Murinjo nije sklon da vjeruje da je Junajted otpisan. Ali, sa teoretskim šansama.

"Vjerujem da se Dejvid Mojes neće ljutiti ako kažem istinu, saopštim činjenice. Junajted zaostaje 14 bodova za Arsenalom, 13 za Sitijem i 12 za nama. Možda i mogu da dostignu nekoga, ali teško da mogu da očekuju da će sva tri vodeča tima imati kolaps i da će svi početi redom da gube", kaže Murinjo.

Glavni cilj Junajteda, a ukazao je na to i Nemanja Vidić, sada treba da bude mjesto koje vodi u Ligu šampiona. Mančester junajted je sada na šest bodova zaostatka za tim mjestom 16 kola prije kraja.

Iako uživa povjerenje uprave Junajteda i ser Aleksa Fergusona, Mojes je svjestan da bi neodlazak u Ligu šampiona značio da će ga najuriti.

"Znam šta treba da radim. Volio bih da smo u drugačijoj situaciji, ali, nažalost, nismo".

(MONDO, Foto: AP Photo/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC