• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten Želje: Odbranićemo titulu

Muamer Svraka, kapiten Željezničara, uvjeren da njegov tim poslije dobrih priprema može da odbrani šampionski trofej u Premijer ligi BiH.

Fudbaleri Željezničara u subotu su počeli pripreme za proljećni dio sezone u kojem će braniti lidersku poziciju, ali i titulu šampiona koju su osvajali dvije godine unazad.

"Na pripremama ćemo uglavnom raditi s loptom, nema više suvog trčanja, tako da ne vjerujem da ćemo teško podnijeti ovaj period. Kao i proteklih godina radićemo u Međugorju i Rovinju, gdje imamo odlične uslove i siguran sam da ćemo se dobro spremiti, te da ćemo što bolje ući u proljećni dio prvenstva. Na nama je da se spremimo što bolje i da odbranimo titulu", rekao je Svraka za Oslobođenje.

U skraćenom proljećnom dijelu, u kojem će se igrati samo 11 kola, aktuelni šampion BiH ima povoljan raspored, što je svakako veliki plus u odnosu na rivale s kojim će se boriti za titulu.

"Prednost je prije svega zbog činjenice da nam u goste dolaze konkurenti za titulu, a da idemo ekipama koje su u sredini ili u donjem dijelu tabele. Naravno, to ne mora da znači ništa, s obzirom na to da smo u jesenjem dijelu sezone imali dosta problema pred domaćim navijačima. Ipak, vjerujem da će se to sada promijeniti i da ćemo na proljeće na Grbavici bilježiti bolje rezultate", naglasio je Svraka.

Plavi će u Sarajevu trenirati do 24. februara, kada je planiran odlazak u Međugorje, a put u Rovinj predviđen je početkom narednog mjeseca.

(MONDO, foto: FK Željezničar)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC