• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lacijali igračima: Izgubite, zbog Rome!

Navijači "nebeskoplavih" zatražili od svojih ljubimaca da namjerno izgube od Juventusa i tako otežaju gradskom rivalu borbu za titulu.

Ništa novo od navijača Lacija. U subotu će treći put navijati protiv kluba koji vole i od svojih ljubimaca tražiti da izgube, da bi tako napakostili gradskom rivalu, Romi, koja se još bori za titulu.

Na nedjeljnom gostovanju Udinezeu, Lacijali su tražili od svojih ljubimaca da u subotu namjerno izgube od šampiona i da tako ne dozvole Romi da eventualno smanji zaostatak za Juventusom od osam poena.

Slično je bilo i 2010. godine, kada je cijeli Laciov "Olimpiko" navijao za Inter protiv domaćih, a meč je bio završen rezultatom 0:2 (Čak je pri pogotku gostiju razvijena i ironična parola "Oh, nooo").

Cijeli stadion je bodrio goste, u želji da osvoje titulu ispred Rome, što se i dogodilo. "Nerazuri" su bili prvaci sa dva boda prednosti u odnosu na Totija i ekipu...

Igrači Lacija se te večeri nisu previše zamarali protiv gostiju iz Milana, osim golmana Fernanda Muslere, koji je odbranama nervirao sve na stadionu.

VIDEO

Da situacija bude još komičnija, sljedećeg vikenda će podršku u Rimu imati omraženi Juventus!

Slična situacija je viđena i u finišu sezone 2001/02, kada je Inter imao 69 bodova, Juventus 68, a Roma 67. Lacio je kod kuće dočekao Inter i pobijedio 4:2, iako je cijeli stadion bio obučen u crno-plavo, a izjednačujući gol domaćih ispraćen je zvižducima.

Ipak, Dejan Stanković, Dijego Simeone, Karel Poborski i ekipa su se usprotivili zahtjevu navijača i sačuvali obraz.

Obratite pažnju na gestikulaciju Poborskog ka tribini domaćih i ironičan aplauz Dijega Simeona dok je izlazio iz igre. Igrači Lacija sami su slavili svoje golove tog popodneva.

VIDEO

Lacio je trenutno deveti na tabeli Serije A, sa 28 bodova zaostatka za Juveom i prilično lošim sjećanjem na sezonu 1973/74, u kojoj mu je upravo Roma pomogla da osvoji prvu titulu.

Tada je trijumf bio nagrađivan sa dva boda, a "vučica" je tri kola prije kraja pobijedila Juventus 3:2. Lacio je bio šampion, baš sa dva boda prednosti u odnosu na Torineze. Romi taj meč protiv "Stare dame" nije bio previše važan, jer je završila sezonu na osmom mjestu.

Da li će fudbaleri Lacija u subotu postupiti kao njihovi prethodnici iz sezone 2009/10. ili 2001/02?

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Dino Panato)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC