• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragan Đurić u pritvoru dočekao 60. rođendan

Vlasnik kompanije "Zekstra" i predsjednik FK Partizan Dragan Đurić u ponedjeljak napunio 60 godina. Ali, nema vijesti da je izašao iz pritvora.

Dragan Đurić u ponedjeljak je napunio 60 godina. Ali, proslavlja ga u ne baš lijepom okruženju.

Vlasnik kompanije "Zekstra" i predsjednik Fudbalskog kluba Partizan nalazi se u pritvoru, jer se protiv njega vodi istraga zbog sumnji da je pravio mahinacije i malverzacije prilikom privatizacije Veterinarskog zavoda, nekada veoma uspješnog preduzeća.

Krajem prošle nedjelje u pojedinim medijima pojavile su se informacije da je Đurić odlučio da svoju kuću založi kao jemstvo za kauciju (dva miliona evra) i tako da, kao slobodan, sačeka ishod istrage tužilaštva.

Međutim, za sada nema informacija da je pušten iz pritvora.

U Partizanu su se više puta ogradili od privatnih poslova Đurića, rekavši da to nema nikakve veze sa poslovanjem kluba. Naravno, dajući mu podršku i izražavajući uvjerenje da će dokazati da je poslovao po zakonu.

Čelnici kluba sa Topčiderskog brda još nisu preduzeli korake u slučaju da Đurić ostane duže u pritvoru, vjerujući da će on uskoro biti na slobodi. Prema nezvaničnim informacijama, Đurić je generalnom sekretaru Darku Gruboru, koji ga je obišao u pritvoru, rekao da nema namjeru da se povuče iz Partizana.

Đurić je od jula 2008. godine predsjednik kluba kada je naslijedio Tomislava Karadžića. Za vrijeme njegove vladavine Partizan je uspostavio dominaciju u srpskom fudbalu, a igrao je i u Ligi šampiona i u Ligi Evrope.

Ali, za sve ovo vrijeme nije bilo baš sve bajno u Partizanu, jer je bilo nezadovoljstva zaposlenih u klubu zbog neredovnih isplata (računajući i igrače), izbacivanja fudbalera iz stanova u kojima su bili podstanari zbog neizmirenih dugova vlasnicima... Navijači Partizana bili su pogotovo nezadovoljni kada je, uz pomoć svojih saradnika iz kluba otjerao trenera Aleksandra Stanojevića i sportskog direktora Mladena Krstajića.

Posrtanja u Evropi, pogotovo prošlog ljeta, što je bila posljedica vrlo lošeg prelaznog roka, dodatno su naljutila navijače.

Ipak i pored toga, Partizan je i dalje neprikosnoven u domaćim okvirima.

Kako će Partizan ubuduće izgledati, teško je reći. Čelnici Partizana uvjeravaju da je klub stabilan, da sve teče svojim redovnim tokom i da nema nikakvog razloga za nervozu, a odbijaju i da razmišljaju o zakazivanju vanredne skupštine kluba.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC