• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda posjeduje više nego što duguje

"Naravno da sam spreman da pomognem i učiniću sve što je u mojoj moći", kaže Nebojša Čović.

Navijači Crvene zvezde u potpunoj euforiji dočekali su, prije nešto više od godinu dana, ulazak nove Uprave kluba, na čelu sa legendarnim Draganom Džajićem.

Njegovo ime i kultni status među zvezdašima, u kombinaciji sa sposobnostima Nebojše Čovića, Slaviše Kokeze, Ivice Tončeva, Zorana Stojadinovića i ostalih članova Upravnog odbora, trebalo je da bude garant prosperiteta, stabilnosti i oporavka posrnulog giganta.

Godinu dana kasnije, atmosfera je potpuno drugačija i sve se češće pominje "Rendžersov scenario", koji ima zagovornike i među bivšim igračima i funkcionerima kluba, ali i među navijačima.

Zvezdi nije preostalo još mnogo načina da izbjegne bankrot i pad u najniži rang takmičenja (a potpredsjednik kluba zadužen za finansije, Čović, nedavno je pominjao dug od 55 miliona evra). Jedan od njih je i to često pominjano zemljište, koje bi trebalo da je u vlasništvu kluba, površine oko 19 hektara nedaleko od Autokomande, na kojem leži i sam stadion.

To zemljište, prema Čovićevim tvrdnjama na posljednjoj Skupštini kluba, vremenom je "kidano" i sada je u vlasništvu kluba oko 14,6 hektara placa, s tim da je Čović, trenutno član Privremenog vijeća koje upravlja Beogradom, poručio da to neće ostati tako i da će Zvezda povratiti svoju kompletnu imovinu.

Portal "Red Star Belgrade" bavio se procjenom te imovine i od Čovića potražio odgovor na pitanje: "Da li možda tu leži spas kluba?"

Čović je rekao da je spreman da inicira razvgovor o ovoj temi u gradskim forumima, ali je objasnio i da stvar nije tako jednostavna, kao i da je on član privremene Uprave grada.

"Naravno da sam spreman i učiniću sve što je u mojoj moći da se izborimo za ciljeve koji će pomoći opstanku Fudbalskog kluba Crvena zvezda i njegovom vraćanju na staze stare slave. Ali, morate da shvatite da je ovo trenutno prelazni period u funkcionisanju... Pitanje je jako kompleksno, mnogo toga treba da se riješi i u zakonu da bi sve to moglo da se sprovede u djelo", rekao je Čović za "RSB".

Na pitanje o mogućnosti izmjena zakona ili uvođenja amadmana, prvi čovjek Košarkaškog kluba Crvena zvezda rekao je:

"Slažem se, možemo uvesti amandman ili više amandmana koji se tiču tog pitanja, ali zaista je kompleksna tema i o tome bismo morali detaljnije da razgovaramo. U ovom trenutku imam zdravstvenih problema, tako da vas molim da ovo pitanje ostavimo za neki drugi dan".

Autor teksta konstatuje i da je "u prošlosti je propušteno da se mnogo šta uradi po ovom pitanju", kao i da "budućnost nudi nove mogućnosti ako se hitno reaguje". Od članova Privremenog vijeća i osvjedočenih zvezdaša, Nebojše Čovića i Gorana Vesića, traži se da "sprovedu u djelo ono čemu su se u prošlosti nadali kao funkcioneri kluba, a to je rješenje vlasničke strukture zemljišta na Autokomandi i korišćenje tog potencijala".

(MONDO/Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC