• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda deklasirala Partizan

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan 4:1, što je najveća pobeda crveno-belih nad večitim rivalom u poslednjih 10 godina..

 Zvezda deklasirala Partizan Izvor: MONDO

Kada je Đorđe Lazić u trećem minutu doveo Partizan u vođstvo na terenu Crvene zvezde, malo ko je očekivao da će se crveno-beli na kraju radovati visokoj pobedi od čak 4:1!

Poslednji put Partizan je primio četiri komada na stadionu Crvene zvezde pre tačno 10 godina - 8. aprila 1998. godine bilo je 4:0 za crveno-bele. Interesantno je da je Crvena zvezda poslednji put pobedila Partizan 4:1 1982. godine, ali tada se igralo u komšiluku.

Sve je, dakle, bilo neobično u ovom 132. derbiju. Prvi put se igralo bez publike (Crvena zvezda kažnjena zbog divljanja navijača na utakmici sa Hajdukom u jesenjem delu sezone), prvi put su sa klupe "večite rivale" vodili debitanti - Saša Janković i Slaviša Jokanović.

Iako je u prvih 20-ak minuta ovog neobičnog derbija izgledalo da će Crvena zvezda pretpreti rezultatsku katastrofu na svom stadionu, dogodilo se upravo suprotno. Junak preokreta i pobede Crvene zvezde, koja je sada na samo tri boda manje od Partizana, bio je kapiten Dejan Milovanović, koji je postigao fenomenalan izjednačujući gol, ali i bio stalna opasnost po gol Darka Božovića, pogotovo iz prekida.

Već u 3. minutu Partizan je poveo sjajnim golom Đorđa Lazića. Posle kornera Lazić je opalio po lopti koja je otišla u desni ugao gola Crvene zvezde.

Koji minut kasnije, Milovanović izvodi prvi u nizu slobodnih udaraca sa oboda šesnesterca, a Segundo Kastiljo, glavom pokušava sa pet metara, ali lopta odlazi pored gola.

Da na golu Crvene zvezde nije bio Ivan Ranđelović ovaj izveštaj bi svakako izgledao drugačije. Lamin Dijara je u 14. minutu bio u izglednoj situaciji, ali je njegov jak udarac sa 18 metara golman Crvene zvezde ukrotio.

U samo jednom minutu Partizanova dobra igra se srušila kao kula od karata. Darko Maletić je izleteo u kontru, izašao sam pred Ranđelovića, ali umesto da ga lobuje, pronalazi neverovatno glupo rešenje - dodaje do Moriere koji je u ofsajdu!?

Samo minut kasnije Zvezda dolazi do izjednačenja, ali i do potpunog preokreta u igri. Milovanović sjajno izvodi slobodan udarac, a lopta ide tačno pod prečku pored nemoćnog Božovića. Interesantno je da je njegov izjednačujući gol peti koji je dao u ovoj sezoni na utakmicama na kojima je Zvezda igrala bez publike.

Od tog trenutka crveno-beli preuzimaju inicijativu, igraju agresivnije, a posebno su opasni bili iz prekida.

Potpuni preokret doneo je Ekvadorac Segundo Kastiljo u 35. minutu. Posle kornera Ognjena Koromana, loše je intervenisala odbrana Partizana, a Kastiljo je sa nekih deset metara zakucao loptu pod prečku.

Kada je počelo drugo poluvreme, kapiten Partizana Stevan Jovetić imao je sjajnu priliku, ali posle odlične solo akcije Dijare, šutira daleko iznad gola.

To je bio i ujedno početak brodoloma Partizana po jakoj kiši i vetru.

U 56. minutu Zvezda postiže treći gol, a strelac je ponovo Kastiljo. Ponovo je Zvezda iz prekida dala gol Partizanu i ponovo je slobodan udarac izveo Dejan Milovanović. Lopta se od šume nogu u šesnaetercu Partizana odbila do Kastilja koji preciznim i jakim udarcem po zemlji savladao Božovića po drugi put.

Debakl Partizana dogodio se u 70. minutu. Posle prekršaja Nenada Đorđevića nad Jestrovićem, sudija Jovanetić pokazao je na penal, a Nenad Milijaš ga pretvara u gol za ubedljivih 4:1.

Odmah posle četvrtog gola Crvene zvezde, Partizan je ostao sa desetoricom igrača na terenu, jer je sudija Jovanetić procenio da je start Nemanje Rnića nad Dušanom Bastom bio za direktan crveni karton.

U poluvremenu utakmice jaka kiša i još jači vetar pretili su da utakmica ni ne bude nastavljena. Vetar je prevrnuo čak i klupe za rezerne igrače, ali se posle desetak minuta smirio. Kiša je, međutim, nastavila da pada istim intenzitetom i bilo je teško igračima da konrolišu loptu.

Ispod severne tribine gde su obično stacionirani navijačli Crvene zvezde bio je istaknut je transparent: Kosovo je Srbija.

Pre meča, novinari MONDA registrovali su sliku koja nikada do sada nije bila svojstvena danu kada se u Beogradu igra "večiti derbi". Oko stadiona Crvene zvezde i bližoj okolini gotovo da nema nikoga, čak ni u okolnim kafanama koje su obično pune ljudi uoči najvažnijeg meča srpskog fudbala.

Crvena zvezda je igrala u sastavu: Ranđelović, Bronovicki, Basta, Tutorić, Gaj, Kastiljo, Koroman, Milijaš, Milovanović (Trajković 83), Rašković (Burzanović 76) i Jestrović (Tričkovski 88).

Partizan: Božović, Obradović (od 45. minuta Lakić), Rnić, Đorđević, Vještica, Ednilson, Moreira, Maletić (Jovanović 70), Lazić, Jovetić, Dijara.

Žuti kartoni: Basta, Jestrović, Kastiljo (Zvezda); Obradović i Đorđević (Partizan)
crveni karton: Nemanja Rnić.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC