• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković: Pobeda za Džaju; Jokanović u šoku

Trener Crvene zvezde Saša Janković prvu svoju pobedu u većitom derbiju poklonio je - Draganu Džajiću.

 Janković: Pobeda za Džaju; Jokanović u šoku  Izvor: MONDO

Različita lica dvojice trenera-debitanata u "večitim derbijima". Saša Janković, strateg Crvene zvezde, razumljivo, srećan, ali dostojanstven posle pobede od 4:1 nad Partizanom. Slaviša Jokanović vidno deprimiran i pomalo pogubljen.

Janković je čekao ovakvu priliku da izrekne ono što mu je ležalo na duši od hapšenja bivših čelnika Crvene zvezde - Dragana Džajića, Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića.

"Crvena zvezda je kao klub pretrpela velike udarce, političke, sportske i svakojake druge. Rekao sam igračima da mogu da nas napadaju na sto načina, ali mi možemo da se branimo jedno na terenu. Ne ulazim u to ko je kako poslovao, ali dižem glas protiv sramnog holivudskog hapšenja naših legendi Dragana Džajića i Vladimira Cvetkovića, koji su mnogo dali i srpskom sportu i Crvenoj zvezdi i ovu pobedu posvećujem njima", rekao je Janković novinarima posle 132. derbija.

Trener crveno-belih rekao je da je njegova ekipa, posle 0:1 za Partizan u 3. minutu, pokazala da ima karakter, ali je priznao i da su crveno-beli imali i malo sreće.

"U prvom poluvremenu Partizan je odlično taktički stajao. Postigli su gol iz prvog šuta što nikada nije ugodno, pogotovo ne u derbiju. Međutim, reagovali smo na vreme, postigli dva gola i pokazali da imamo karakter. Imali smo i sreće, jer smo izašli na visoki presing što Partizan umalo nije kaznio drugim golom", dodao je trener Crvene zvezde.

Jokanović neće po dobru pamtiti ovaj derbi. Zapravo, bilo bi mu najbolje da se što pre "resetuje" i zaboravi da je ikada imao trenerski debi u komšiluku.

"Partizan je primio četiri gola iz četiri prekida i imali smo velikih problema u tom delu igre. Otvorili smo utakmicu dosta kvalitetno, izgledalo je da će biti mnogo lakše, ali smo promašili neke prilike...", kratko je procedio Jokanović

Ognjen Koroman je novinarima rekao da je Crvena zvezda pokazala da je "bolja, kompaktnija, kvalitetnija i iskusnija ekipa od Partizana".

"Nadam se da je selektor Miroslav Đukić bio na tribinama i da je imao šta da vidi. Nismo se uplašili posle vođstva Partizana, nijednog trenutka nisam pomislio da možemo da izgubimo", rekao je Koroman.

Na pitanje da li je video Rnićev start nad Dušanom Bastom, Koroman je u svom stilu odgovorio: "Rnić je dobar dečko, dobar fudbaler i zaslužuje mesto u reprezentaciji".

Ključni igrač u pobedi Crvene zvezde je po opštim ocenama bio jedan fudbaler Partizana - Darko Maletić. Njegov promašaj, odnosno glupost i nelogičnost da i stuaciji "jedan na jedan" sa Ivanom Ranđelovićem reši tako da uposli Moreiru koji je bio u ofsajdu, zaprepastio je sve kraj malih ekrana.

b>"Čini mi se da sam direktno uticao na rezultat. U kontri dva na jedan možda je bilo logičnije da sam pokušao sam da rešim, ali procenio sam da je Moeira u boljoj situaciji. Pogrešio sam i pokazalo se da je to bio prelomni momenat utakmice", rekao je Maletić.

Strelac jedinog gola za Partizan Đorđe Lazić, kao i većina igrača Partizana bio je vidno deprimiran.

"Mnogo mi je teško posle ovakvih 90 minuta. Sve je počelo fenomenalno, mojim golom u 3. minutu. Pomislio sam tada da će ovo biti naš derbi, ali povukli smo potom neobjašnjivo, a onda je pao u vodu dogovor koji smo pravili cele pripreme i cele protekle nedelje. Dogovorili smo se da ne pravimo prekide u zoni iz koje Milijaš i Milovanović mogu da ugroze naš gol, a upravo smo tako primili četiri gola", rekao je Lazić.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC