• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIPREME: Partizan pobijedio Sarajevo

Golom Nikole Ninkovića u 81. minutu Partizan savladao Sarajevo u prijateljskom meču na pripremama u Antaliji.

Partizan je zabilježio novu pobjedu na pripremama u Antaliji protiv tima sa kojim je svojevremeno igrao velike derbije u ligi bivše Jugoslavije - Sarajeva.

Bio je to tvrd meč, kao da se igralo za bodove, a oni bi, da je zaista bilo tako, pripali Partizanu, koji je golom Nikole Ninkovića u 81. minutu savladao Sarajevo - 1:0.

Trener crno-bijelih Marko Nikolić pustio je da na teren u Antaliji izađe tim koji nije igrao u subotu u meču protiv slovačkog Ružemberoka. Na djelu smo vidjeli mlade "lavove" crno-bijelih poput štopera Saše Ivkovića, veziste Danila Pantića i Andrije Živkovića...

Ako bismo morali da ocenjujemo učinak igrača pojedinačno, morali bismo da istaknemo nekoliko imena. Prije svih, Sašu Markovića koji je dominirao na poziciji zadnjeg veznog, Danila Pantića, koji je bio izuzetno siguran i miran na lopti i vidi se da ima potencijal za velika dela, kao i Nikolu Aksentijevića, koji je poslije "nestanka" protekle jeseni i očajne forme, pokazao da Miroslav Vulićević ima jaku konkurenciju za mjesto u timu na poziciji desnog beka. Bio je čvrst u duelima, ubacivao se u napad... Saša Ivković je, uz Vojislava Stankovića, bio siguran u odbrani i posezao je za jednostavnim rješenjima.

Živko Živković, a potom Nikola Petrović, nisu imali mnogo posla na golu Partizana, ali su u nekoliko navrata odličnim intervencijama spriječili najgore.
Najviše problema bilo je, zapravo, u napadu. Petar Grbić je tek povremeno "bljesnuo", ali je njegov učinak, sveukupno, bio zanemarljiv, Ismael Fofana je bio nezapažen u prvom dijelu, zapravo, jedino je bio primijećen kada je zbog njega i poništen gol crno-bijelima u finišu prvog dela.

Andrija Živković se još "vraća iz povrede" (kako to kažu fudbaleri). Predrag Luka (zamijenio Fofanu u drugom dijelu) je učestvovao u gol-akciji, ali bi u pojedinim situacijama morao da ima bolji pregled i da se brže oslobađa lopte...

Nikola Ninković je odigrao zrelo, učestvovao je u gotovo svim napadačkim akcijama, djelovao je sigurno na lopti, dao je gol (doduše, teže mu je bilo da promaši).

Trener Partizana Marko Nikolić pohvalio je cijeli tim, uz zapažanje da su neophodne neke korekcije:

"Ja sam veoma zadovoljan. Ovo je mlada ekipa, vidjeli ste i sami koliko je bilo 'juniora'. Igrali su kvalitetno, odgovorno... Zadovoljan sam pristupom, energijom, discplinom u igri, što je počelo da nas krasi. Treba još da poradimo na nekim detaljima, prije svega u završnici napada, da budemo tačniji, precizniji, jednostavniji i efikasniji. Pohvala igračima, idemo dalje".

Trener Sarajeva Robert Jarni i prije utakmice je rekao da mu rezultat nije bitan, što je ponovio i poslije meča. Važno mu je da vidi kako njegovi igrači reaguju na, kako je istakao, veoma kvalitetnog protivnika.

Bilo je i zanimljivo pitanje komentatora TV Arene sport, da li mu je simpatičniji Partizan ili je to Crvena zvezda: "Ne znam da vam kažem, nikad o tome nisam razmišljao".

TOK UTAKMICE (najvažniji momenti):

- PRVO POLUVRIJEME -

1' - Odmah korner za Partizan, ali je Voja Stanković napravio faul nad Delačom.

4' - Prekid za Sarajevo, ali je odbrana Partizana bez problema otklonila opasnost.

5' - Napad Sarajeva po desnoj strani, Travančić je zavrnuo na lijevo, uslijedio je udarac, koji je izblokiran i korner za Sarajlije. Živković odlično interveniše.

6' - Odlična akcija Partizana po lijevoj strani, Ninković (koji je na ovom meču kapiten) uputio je centaršut, a Andrija Živković u srcu šesnaesterca šutira iz prve, ali pravo u Delača.

8' - Nekoliko "minijatura" Danila Pantića na sredini terena, potom je Ninković uputio tačan pas na desno, uslijedio je odličan centaršut Aksentijevića, ali nije bilo nikog da prihvati loptu u šesnaestercu Sarajeva.

11' - Teško razumljiva odluka ruskog arbitra Vitalija Rušakova. Saša Marković je presjekao loptu nakon greške odbrane Sarajeva, krenuo ka šesnaesterca i oboren je tačno ispred kaznenog prostora rivala. A sudija je dosudio simuliranje i dao je žuti karton Markoviću!?
15' - Izgleda da je sudija preozbiljno shvatio ovu utakmicu. Drugi žuti karton za Partizan, ovog puta za Ninkovića, koji je potpleo po nogama igrača Sarajeva na sredini terena. Jeste faul, ali baš da je za žuti...
21' - Još jedan žuti karton! Vitalij Rušakov se razmahao. Ovog puta kazna za igrača Sarajeva Trivunovića poslije prekršaja nad Ninkovićem.

23' - Kontra Sarajeva, ali je udarac Todorovića sa nekih 18 metara izblokirao Saša Ivković.

25' - U prvom kvartalu meča bez prave prilike za gol.

26' - Zbog poteza kao što je učinio Pantić fudbal volimo i gledamo ga. Pokušao je mladi vezista Partizana "kašikom" da pronađe Ninkovića, ali je odbrana Sarajeva bila budna.

29' - Vjerovatno će većina navijača Partizana gunđati kada ovo pročitaju, ali Saša Marković odlično igra danas na poziciji zadnjeg veznog.

30' - Akcija Partizana, Živković je bio u kaznenom prostoru, na kraju korner za crno-bijele. Ali, Delač hvata.

33' - Odlična lopta Grbića na lijevo za Ninkovića, koji je uleteo u šesnaesterac, ali se u odsudnom momentu, kada je trebalo da pronađe Fofanu ili Andriju Živkovića, sapleo!

35' - Uspio je presing crno-bijelih i osvojena je lopta još kod šesnaesterca Sarajeva. Ovo igrači Partizana često vježbaju na treninzima.

36' - Saša Marković je upravo uzbjegao crveni karton. Sa obje ruke je oborio rivala iz Sarajeva i odmah je pogledao ka sudiji. Rišakov je samo podigao prst, što je značilo: "Još jednom i letiš napolje".

36' - Mato Jajalo je bio u prodoru i potom je šutirao sa 20-ak metara, ali kao i više puta u ovom dijelu meča, i njegov udarac je izblokiran, čini se opet Ivković.

37' - Nova akcija Ninkovića, centrirao je na drugu stativu gdje je bio Živković, koji je želio da pronađe Fofanu u centru kaznenog prostora rivala. Ostalo je samo na Andrijinoj želji...

41' - Najbolja šansa za Partizan (i uopšte na utakmici). Dugo je trajala akcija crno-belih, lopta je na kraju došla do usamljenog Andrije Živkovića koji je sa sedam, osam metara iskosa šutirao daleko preko gola.

43' - Poništen je gol Partizana. Zbog ofsajda. Danilo Pantić je sa desne prebacio loptu na levu stranu, Nikola Gulan je ubacio u šesnaesterac, na loptu je natrčao Ninković koji je pogodio mrežu. Ali sudija procenio da je Fofana, koji je stajao ispred gola zasmetao Delaču.

- DRUGO POLUVRIJEME -

46' - Gulan se prebacio na mjesto štopera umjesto Saše Ivkovića koji je ostao u svlačionici. Na lijevoj strani sada je Nemanja Petrović. Predrag Luka je ušao umjesto Fofane.

48' - Moglo je da bude opasno po crno-bijele, ali su navalni fudbaleri Sarajeva neprecizno kombinovali u šesnaestercu.
50' - Korner za Partizan, koji je izveo Ninković, ali je Bandović, koji je zamijenio Delača na golu Sarajeva, lako intervenisao.

53' - Najbolja šansa za Sarajevo. Velkoski, koji je ušao u drugom poluvremenu, snažno je šutirao, iskosa sa sedam metara, ali je Živković izvanredno interevenisao.

60' - Ništa bitnije se nije dešavalo od te šanse za Sarajevo. Lopta je uglavnom na sredini terena i često mijenja "vlasnika".

61' - Promjena na golu Partizana: umjesto Živka Živkovića među stative je stao Nikola Petrović.
63' - Najbolja akcija Partizana u drugom dijelu. Luka je dugo držao loptu u svom posjedu na desnoj strani šesnaesterca, potom je proslijedio na drugu stranu gde je Grbić glavom odložio, a na nju je natrčao Saša Marković, čiji je udarac završio pored gola.

70' - Lijepa akcija Luke i Grbića, ali opet bez gola. Brzonoga "sedmica" crno-bijelih je promijenila stranu, otišla na lijevo, samo je "liznuo" loptu do Grbića, koji je iskosa sa lijeve strane probao desnom nogom...

72' - Rijetka napadačka akcija Sarajeva (potpuno izmijenjen sastav u odnosu na prvih 45 minuta), Barić je centrirao, ali je sve to bilo prilično bezopasno.
75' - Izgledna pozicija za Sarajevo. Saša Marković je oborio Puzigaću tačno iznad šesnaesterca na levoj strani. Irfan Vusljanin je centrirao, ali je Marković glavom odbio loptu u polje.

78' - Sada prekid za Partizan, sa iste strane kao i za Sarajevo. Ninković je šutirao, pored gola.

81' - GOOOOLLL! Partizan vodi 1:0, strelac Ninković. Andrija Živković je istrčao kontru, potom je nekako zavrnuo na lijevo gde su bili Luka i Ninković, a kapitenu crno-bijelih nije bilo teško da je ubaci u praznu mrežu.
88' - Napad Partizana preko Grbića koji odlaže do Pantića, čiji je udarac sa oboda šesnaesterca izblokiran. Poslije kornera ništa.

90' - Odličan udarac Purića, ali je Nikola Petrović izvanredno intervenisao i izbacio loptu u korner.

PARTIZAN: Živko Živković, Aksentijević, Ivković, Stanković, Gulan, Marković, Pantić, Andrija Živković, Grbić, Ninković i Fofana. Igrali su još: Klupa: Nikola Petrović, Nemanja Petrović i Predrag Luka

Sarajevo: Delač, Barić, Trivunović, Dupovac, Tadejević, Radovac, Jajalo, Travančić, Stojčev, Todorović, Velkoski.

Klupa: Bandović, Purić, Jevtić, Handžić, Aganspahić, Muharemović, Cimirot, Vusljanin, Kovadio, Petrović, Puzigaća, Popović.

ZANIMLJIVOSTI

- Posljednji prvenstveni meč između Partizana i Sarajeva je odigran 8. decembra 1991. u Beogradu i završen je rezultatom 0:0, a otada je odigran samo jedan meč i to na turniru u Tuzli 25. jula 2001. Partizan je pobijedio 4:2.

- U ekipi Sarajeva nastupa i nekadašnja velika nada crno-bijelih Amer Osmanagić (1989.), a trener im je nekadašnji as Hajduka Robert Jarni.

- Na golu Sarajeva je Matej Delač, Hrvat koji je došao na Koševo na pozajmicu iz Čelsija, a prethodne jeseni bio je na pozajmici u novosadskoj Vojvodini i bio je saigrač nekolicine fudbalera koji su ove zime došli u Partizan.

(MONDO, Foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC