• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA: "Krompir" u Rimu!

Lacio - Roma 0:0, prvi put od 29. aprila 2007. godine.

Lacio - Roma 0:0, prvi put od 29. aprila 2007. godine.

Čak 15 derbija Rima odigrano je u međuvremenu i nikad se nije dogodilo da ne bude golova, ali eto - kada se to možda nije očekivalo - 23. kolo Serije A donijelo nam je vatren derbi na "Olimpiku" tokom kojeg su mreže mirovale.

Ukupno gledano, bolja, ofanzivnija i konkretnija bila je Roma, kojoj je i opravdano poništen gol, ali su na kraju i jedni i drugi mogli da pobijede.

Morgan De Santis uhvatio je udarac Miroslava Klosea glavom na početku utakmice, poslije čega je Žervinjo postigao gol, ali iz ofsajd pozicije. On je tek 20-ak centimetara bio ispred posljednjeg igrača odbrane Lacija u trenutku kada je Majkon oštro šutirao, a Etrit Beriša samo odbio loptu u polje.

Beriša se istakao i na bombu kapitena Rome Frančeska Totija, poslije čega je Alvaro Gonzales mogao da postigne pogodak ali je šutirao preko prečke.

LACIO: Beriša - Konko, Bjava, Dijas, Radu - Gonzales (od 79. Onazi), Ledezma, Lulić - Kandreva, Klose, Kejta (od 46. Mauri).

ROMA: De Santis - Majkon, Benatija, Kastan, Toridis - Pjanić (od 79. Ljajić), De Rosi, Strotman - Florenci (od 63. Bastos), Toti (od 83. Destro), Žervinjo.

Pjanić je morao da pogodi u 38. minutu, kada je izbjegao ofsajd zamku na for u prostor koji je dobio od Majkona, ali ga je izdao prvi kontakt s loptom. Beriša se tada nalazio na vjetrometini, jer su šutevi Žervinja, Majkona i Totija sijevali sa svih strana.

I onda, u jeku inicijative Rome, šansa za Lacio!

Sjajnu kontru nebesko plavih protraćio je rezervista Edi Onazi! On je zajedno sa Kloseom bio u situaciji 2 na 1, ali je njegov očajan pas uspio da presiječe Vasilis Torosidis, jedini igrač izmežu De Santisa i mreže!

Lacio umalo za to nije bio surovo kažnjen, kad je debitant u dresu Rome, Mišel Bastos, tukao precizno, ali je Abdulaj Konko nekako uspio da taj udarac usmjeri u spoljni dio mreže. Samo trenutak kasnije, Bastos je probio Konka i bio u situaciji da kao na tacni uposli Žervinja i Matiju Destra, ali je to loše uradio.

Tačnije nije uradio - 0:0! Serija A: Roma 49 - 56 - 36 Lacio. Ukupno: Roma 64 - 62 - 48 Lacio.

Trener "vučice" Rudi Garsija imao je gotovo kompletan sastav na raspolaganju, a Miralem Pjanić i Alesandro Florenci dobili su prednost u odnosu na Adema Ljajića i Rađu Najngolana. Roma je ostala u formaciji 4-3-3, istoj koju mu je, kao u ogledalu, suprotstavio Edi Reja, čovjek koji je naslijedio Vladimira Petkovića krajem prošle godine.

Reja je znao da ne smije da izgubi meč, jer je imao tri poraza u četiri posljednja kola, a na sve to predsjednik kluba Klaudio Lotito prodao mu je najboljeg igrača, Brazilca Ernaneša i to Interu... Podršku je pronašao u povratniku, Stefanu Mauriju, koji je "odležao" suspenziju zbog učestvovanja u namještanju utakmica i nastupio za Lacio prvi put od 26. maja prošle godine i finala Kupa Italije, u kojem je Lacio pobijedio Romu.

Fudbaleri Juventusa odigrali su na gostujućem terenu sa Veronom neriješeno 2:2, u utakmici 23. kola i tako pomilovali Romu.

Juventus je poslije prvog poluvremena vodio sa 2:0, a dvostruki strijelac bio je Karlos Teves. Argentinac je mrežu na stadionu Bentegodi pogodio u četvrtom i 21. minutu.

Luka Toni smanjio je na 1:2 u 52. minutu, a bod domaćima donio je Huan Ignjasio Gomes u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena.

Fudbaleri Sampdorije pobijedili su na svom terenu Kaljari sa 1:0 golom Danijelea Gastaldela u 11. minutu. Ekipa Siniše Mihajlovića zauzima 12. mjesto sa 28 bodova, a Kaljari je 15. na tabeli sa četiri boda manje.

Đenova je na gostujućem terenu pobijedila Livorno sa 1:0 golom Luke Antonelija u 10. minutu, dok su Parma i Katanija odigrali bez golova.
REZULTATI:


Torino - Bolonja 1:2 (1:2)
/Imobile 5 - Kristaldo 11, 24/

Lacio - Roma 0:0

Livorno - Đenova 0:1 (0:1)
/Antoneli 10/

Parma - Katanija 0:0

Sampdorija - Kaljari 1:0 (1:0)
/Gastadelo 11/

Verona - Juventus 2:2 (0:2)
/Toni 52, Taleb 90 - Tevez 4, 21/

Inter - Sasuolo 20.45

U subotu:

Fiorentina - Atalanta 2:0
Udineze - Kjevo 3:0
Napoli - Milan 3:1

TABELA: Juventus 60, Roma 51, Napoli 47, Fiorentina 44, Verona 36, itd...

(MONDO:Foto: Guliver/Getty Images/Paolo Bruno)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC