• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurić "spakovao kofere", stiže Bodiroga

Dragan Đurić danas bi na sastanku Sekretarijata kluba trebalo da podnese ostavku na mjesto predsjednika crno-belih.

Dragan Đurić, prema pisanju brojnih beogradskih medija, danas bi i zvanično trebalo da napusti fotelju prvog čovjeka Partizana.

On će na sastanku Sekretarijata podnijeti ostvaku iz "privatnih razloga", ali to neće značiti i sazivanje izborne skupštine, pošto se ona očekuje tek po završetku Superlige u maju. U međuvremenu klub će voditi komisija sastavljena od aktuelnih potpredsjednika i istaknutih funkcionera crno-bijelih, prenosi "Alo".

Taj list prenosi da bi po zavšetku prvenstva, u predsjedničku fotelju mogao da se smjesti proslavljeni košarkaški as Dejan Bodiroga, a iz izvora bliskih Partizanu doznaju i da bi i Ivica Kralj mogao da se nađe u ulozi funkcionera.

Dragan Đurić u Partizan je došao 2008. godine naslijedivši Tomislava Karadžića, sa namjerom da vođenje kluba prepusti bivšim igračima, ali daleko od toga da je to obećanje ispunio.

Prije isteka ugovora klub su morali da napuste legende poput Slaviše Jokanovića, Zorana Mirkovića, Ivana Tomića i Mladena Krstajića, a zna se i da je Aleksandar Stanojević otišao sa mjesta trenera zbog sukoba sa Đurićem, iako je znao samo za titule i pobjede nad Crvenom zvezdom, a klubu je obezbijedio i plasman u Ligu šampiona.

Od dolaska Đurića na mjesto čelnog čovjeka crno-bijelih, Partizan nije silazio sa pobjedničkog trona. Osvojio je pet titula prvaka države u nizu, a okitio se i titulom jesenjeg šampiona ove sezone. Uzeli su crno-bijeli pod Đurićevom vladavinom i dva Kupa Srbije, izborili plasman u Ligu šampiona, ušli dva puta u grupnu fazu Lige Evrope, što ga čini najuspješnijim predsjednikom u klupskoj istoriji.

Ali sa druge strane crno-bijeli nalaze se u dugovima. Prema zvaničnim podacima Partizan duguje nešto više od pet miliona evra, a nezvanično četiri puta više od toga, pišu "Naše novine". Za vrijeme Đurićevog mandata prodat je veliki broj igrača (Stefan Savić, Lazar Marković, Stevan Jovetić, Zoran Tošić, Adem Ljajić, Aleksandar Mitrović, Kleo, Marko Šćepović, Ivan Obradović, Miloš Jojić), u klub je ušlo oko 80 miliona evra, a na računu je minus.

Dragan Đurić najavljivao je da će se krajem sezone povući sa mjesta predsjednika Partizana, kada mu istekne mandat, ali po svemu sudeći to će se dogoditi ranije.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC