• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neki novi "zmajevi"

Nemanja Gudelj, Dino Arslanagić, Muamer Tanković, Denis Salanović i Raif Husi nastupiće na prijateljskoj utakmici BiH - Egipat 5. marta u Inzbruku.

U Fudbalskom savezu BiH najavili su da će sa pomenutim igračima razgovarati o promjeni sportskog državljanstva, kako bi u budućnosti mogli nositi dres "zmajeva", pišu "Nezavisne novine".

Nama svakako najpoznatiji je prvotimac holandskog AZ Alkmara Nemanja Gudelj, sin Trebinjca Nebojše Gudelja, koji je jedno vrijeme bio trener Nemanji u AZ Alkmaru, a trenutno je na klupi NAC Brede.

Nemanja je rođen 16. novembra 1991. godine u Beogradu, a sa dosta uspjeha nosio je dres U-21 reprezentacije Srbije, gdje je na 15 mečeva postigao dva pogotka.

Dino Arslanagić član je belgijskog Standarda. Rođen je 1993. u Nijvelu, a prošao je sve omladinske selekcije kluba iz Liježa.

Dres engleskog premijerligaša Fulama nosi Muamer Tanković, momak rođen 1995. u Hagebu. Tankovića je bh. javnost upoznala prošle godine kada je u dresu Švedske upravo protiv mlade selekcije BiH postigao het-trik!

Denis Salanović rođen je u Lihtenštajnu, gdje je nastupao za sve omladinske reprezentativne selekcije. Fudbaler rođen 1996. godine član je Akademije Atletiko Madrida.

Mladi golman Raif Husić na golu je mlade selekcije Bajern Minhena. Momak rođen i odrastao u Njemačkoj nastupao je za U-17 reprezentaciju "pancera".

"Sa svih šest fudbalera, odnosno njihovim roditeljima, već smo razgovarali, pozitivno su se izjasnili i očekujemo njihov dolazak u Inzbruk. Moram naglasiti da su svi bili prijatno iznenađeni našim interesom i činjenicom da FS BiH vodi računa o igračima koji vuku korijene iz BiH", rekao je za "Nezavisne novine" Murat Jaha, koordinator reprezentativnih selekcija BiH.

Sličnu akciju bh. kuća fudbala organizovala je i u februaru 2013, kada su na prijateljski meč sa Slovenijom u Ljubljanu pozvani Sead i Izet Hajrović, Haris Seferović, Sead Kolašinac i Alen Halilović.

"Plod ovakvih aktivnosti je da smo u proteklih godinu dana dobili šest novih igrača, a upravo su Izet Harović i Ermin Bičakčić bili strijelci dva gola u kvalifikacijama", rekao je generalni sekretar FS BiH Jasmin Baković.

Prije nekoliko dana objavljeno je da je Tino Sven Sušić (22), sinovac selektora BiH Safeta Sušića, dobio dozvolu da obuče dres "zmajeva" iako je ranije nastupao za mlađe reprezentativne selekcije Belgije.

(MONDO, foto: Zimbio)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC