• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Nastavljen trend dovođenja stranaca

Iako većina klubova u Premijer ligi BiH kuburi sa finansijskim problemima, sve češće okreću se pojačanjima iz inostranstva.

Poslije priče o Travniku i njihovoj fudbalskoj "Legiji stranaca", još dva premijerligaška kluba angažovali su inostrana pojačanja.

Nakon što je malezijski tajkun Vinsent Tan odlučio da ulaže u klub sa "Koševa", na klupu je doveden proslavljeni hrvatski fudbaler Robert Jarni. Bordo tim sada radi na pojačavanju igračkog kadra, kako bi se na proljeće upustio u borbu za šampionsku titulu sa gradskim rivalom Željezničarom, za kojim zaostaje dva boda.

Germain Kouadio, fudbaler iz Obale Slonovače, potpisao je trogodišnji ugovor sa Sarajevom. Mladi, dvadesetjednogodišnji krilni igrač pridružio se saigračima u Antaliji, gdje je već uspio da se upiše u strijelce na pripremnoj utakmici protiv Soloturna.

Skrštenih ruku ne sjede ni u Rudar Prijedoru. "Rudari" su tokom zimskog prelaznog roka pojačani sa desetak novajlija, među kojima su i dvojica Japanaca.

Igrač sredine terena Takaja Kanavabe (25) stiže iz Crne Gore, gdje je nastupao za tamošnjeg prvoligaša Mladost iz Podgorice, dok je iz Australije došao defanzivac Dohi Kenta (26).

"U Makarskoj imamo idealne uslove za rad, a osoblje hotela "Bonaca" nam je na usluzi, igrači profesionalno odgovaraju svojim zadacima. U drugoj utakmici protiv lokalnog Zmaja koju smo dobili 1:0 golom Slobodana Milanovica u dresu našeg kluba zaigrala su i dva internacionalca iz Japana , Takaja Kanavabe i Dohi Kenta i vidi se na njima da su disciplinovani i odgovorni poput svih Japanaca. Prvi je igrao u podgoričkoj Mladosti, a drugi u Australiji. Imamo još dovoljno vremena u prelaznom roku da s njima postignemo dogovor, a novi test ćemo imati u petak, 14. februara. U proljeće ćemo ući znatno jači u odnosu na jesen", rekao je sportski direktor Rudar Prijedora Slavko Basara za naš portal.

(MONDO, foto:FK Rudar-Prijedor)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC