• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posjetioci MONDA izabrali Stanojevića!

Za posjetioce našeg web sajta u novembarskoj anketi "Ko poslije Mihajlovića" nije bilo dileme za imenovanje novog selektora Srbije.

Za koga je zaista Srbija?

Da li joj je svejedno kada je u pitanju izbor selektora fudbalske reprezentacije jer je digla ruke od nje ili još uvijek gaji nadu da bi pravi vođa nacionalnog tima mogao da pronađe put "orlovima" do Francuske?

Da potencijal u igračima imaju uvjerili su se u prethodnim kvalifikacijama za Mundijal, ali i po potražnji velikih evropskih klubova za srpskim asovima.

Dakle, potreban je trener-selektor koji bi svojim autoritetom i još većom količinom stručnog znanja sklopio idealan mozaik i konačno počeo da gradi uspjeh srpskog fudbalskog tima.

Potreban je vođa!

Ko bi to mogao da bude, pitali smo čitaoce MONDA sredinom novembra prošle godine, onda kada je postalo jasno da će se Siniša Mihajlović rastati sa "orlovima" i vratiti u Italiju.

U otvorenoj ANKETI učestvovalo je tačno 5.736 posjetilaca našeg sajta i od deset ponuđenih rješenja, jedno je imalo ubjedljivu većinu. Iza njega se krije ime Aleksandra Stanojevića!

Važno je napomenuti da je anketa pravljena u vrijeme kada licitiranje Mihinih nasljednika još nije počelo po medijima i kada Fudbalski savez Srbije nije ostvario kontakte sa kandidatima, niti je imao spremnu listu potencijalnih. Dakle, medijski uticaj na anketirane čitaoce bio je zanemarljiv.


Bivši trener Partizana zauzeo je prvo mjesto sa osvojenih 36 odsto glasova (2083 glasa)!





Iza njega, sa velikim zaostatkom, našao se Dragan Stojković Piksi. Peta Zvezdina zvijezda i bivši prvi čelnik Fudbalskog saveza Jugoslavije je prošle jeseni, pred kraj kvalifikacija, figurirao kao mogući selektor Srbije, ali je riječima da trenutno nema želju i volju za takav izazov riješio dilemu. Stojković je osvojio 17 procenata glasova (960).

Slijede Milovan Rajevac 14 (785), Miroslav Đukić devet (523), Ljubinko Drulović devet (508)...

Zanimljivo da je Ljubiša Tumbaković, trofejni trener crno-bijelih, koji je u ovom trenutku, doduše po nezvaničnim pričama, vrlo blizu selektorskog mjesta u FSS, osvojio samo dva odsto glasova, odnosno 126 čitalaca MONDA bilo je za njegov izbor. Jedino manje od Tumbakovića osvojili su sadašnji trener Partizana, u to vrijeme šef stručnog štaba Vojvodine, Marko Nikolić (dva odsto - 98) i selektor "orlića" Radovan Ćurčić (jedan odsto - 31). Ni tvorac kiparskog čuda Ivan Jovanović se nije proslavio osvojivši četiri odsto glasova (257).

Nešto preko šest odsto anketiranih (365) bilo je za inostranog stručnjaka na klupi Srbije.

Takođe, u anketi nije spomenut bivši trener Crvene zvezde i mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Janković, koji je prema čaršijskim pričama, poslije odustajanja Stanojevića, na korak da preuzme reprezentaciju Srbije.

Tako je u novembru mislio jedan dio Srbije. Ali, narod ne samo da zna da pogrešno procijeni, već vrlo često mijenja mišljenje...

U to nas uvjerava posljednji primjer Siniše Mihajlovića i njegov izbor za selektora FSS. Da li je bio pravo rješenje i da li ga je trebalo po svaku cijenu zadržati na vrućoj klupi ostaje neiscrpna tema. Uglavnom, srpska javnost većinski je bila protiv podrške Mihajloviću, dok je manji dio nje smatrao da nove "orlove" ka Francuskoj mora da vodi njihov fudbalski otac.

Ali, samo dvije godine ranije Miha je imao ogromnu podršku naroda, još veću novinara i fudbalskih radnika. Malo je bilo onih koji su bili protiv njegovog imenovanja. Međutim, prema trećoj verziji i on bi mogao da se vrati u svoje jato i da pokuša ponovo da obraduje srpsku naciju.

Srbija je u ponedjeljak uveče imala selektora, to je trebalo da postane Stanojević. Nepun dan kasnije ponovo traga za rješenjem. Razlog nije poznat...

(MONDO, foto: MN Press-arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC