• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dauda: Musliman sam, ali idem u crkve

Iako je po rođenju musliman, kaže da vjeruje u jednog Boga i da zato ide i u pravoslavne crkve.

Šta dobijate kada dovete igrača iz Afrike?

Uglavnom snagu, brzinu, nepredvidivost, nerijetko i za malo uloženog novca, jer igrači sa Crnog kontinenta ne traže velike plate prilikom prvog transfera.

Međutim, dobijate i igrača drugačije radne etike, često drugačije vjeroispovesti, drugačijih navika, drugačijih običaja... Neki od Afrikanaca se zbog toga nisu najbolje snašli u Srbiji, ali bilo je i onih koji su bili sjajno prihvaćeni i koji su se još bolje uklopili u srpsko društvo.

Jedan od onih koji uživa u Srbiji (ne računajući hroničnu besparicu u Crvenoj zvezdi) je i Abiola Dauda. On, navršavajući prvu godinu u crveno-bijelom, u intervjuu za "Sportski žurnal" kaže da se navikao na Beograd, da "nema zamjerke na život u Srbiji", iako stiže poslije pet godina života u Švedskoj, itd.

Otkriva i da, iako je po rođenju musliman, odlazi u pravoslavne crkve da se pomoli Bogu, jer vjeruje da postoji samo jedan Bog.

"Molim se pred svaku utakmicu i trening. Po rođenju sam musliman, vjerujem u jednog Boga, pa idem i u pravoslavne crkve. Prolazio sam pored Hrama Svetog Save, prelijep je", kaže Dauda odgovarajući na pitanja u društvu zemljaka, Ifeanija Onjila.

Dauda kaže da je i sam prihvatio različitosti u kulturi i tradiciji između Afrike i Evrope i da mu je, iako je njegov otac imao tri žene, poligamija strana.

"Moj otac bio je sa tri žene, a ja zato imam 12 braće i sestara. Poligamija je dobra kad se gleda iz jednog ugla, jer imaš mnogo rođaka, ali ja neću tako", kaže Dauda, ali ističe:

"Imaću samu jednu suprugu".

Kada će se oženiti?

"Hajde da preskočimo to pitanje. Moja djevojka je iz Švedske, dolazila je već u Beograd", rekao je.

Jedan od problema sa kojim se Afrikanci susreću u Srbiji je - frizeraj! Malo naših frizera ima iskustva i vještinu za oblikovanje frizura tamnoputih ljudi.

Zato, Dauda više voli da ga šiša...

"Onjilo me šiša i talentovan je. Nije da bismo štedjeli novac, nego je naša kosa drugačija nego kod bjelaca, čvršća je. Ovdašnjim frizerima ne bi bilo lako da urade ono što ja želim".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC