• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽELJO: Bez zvučnih pojačanja u borbu za pehar

Glavni menadžer Željezničara Amar Osim izjavio da klub nije doveo nijednog igrača niti je produžio saradnju sa postojećim fudbalerima s Grbavice.

Svi fudbaleri koji su stigli u tabor Želje ove zime nisu potpisali ugovore, pa formalno aktuelni prvak Bosne i Hercegovine nije angažovao nijedno pojačanje. Riječ je o lijevom beku Amiru Spahiću, golmanu Marijanu Antoloviću, stoperu Jasminu Bogdanoviću i dvojici mlađih igrača  - Anelu Alibašiću i Mirsadu Ramiću koji se vratio sa pozajmnice iz Travnika.

''Igrači koji su stigli nisu potpisali, zvanično još uvijek nikog nismo doveli, dogovorili smo se sa igračima, ali uvijek može sve to da se izjalovi. Ali, mislim da neće biti problema I da će svi potpisati na vrijeme'', rekao je Osim dodavši da nijedan prvotimac u dosadašnjem dijelu zimske pauze nije produžio ugovor.

Doskorašnji dugogodišnji trener Sarajlija smatra da će borba za titulu šampiona biti neizvjesna na proljeće.

''Konkurencija je jača neko ikad, u igri je više klubova koji su na neki način ozbiljni, nismo opterečeni titulom, prioritet je afirimisati pojedine mlade igrače kao što su Rijad Bajić i Damir Sadiković, nadamo se da će na kraju sezone postati bolji igrači nego što su sada. U svakom slučaju čestitaćemo ako neko bude bolji od nas'',
zaključio je Osim.

Svoje prvo javno obraćanje medijima, novi direktor Mirsad Šiljak je počeo razgovorom o ciljevima.

''Kao velikom ljubimcu Željezničara posebna mi je čast biti na čelu lidera naše lige. Siguran sam da ću opravdati ukazano povjerenje, a cilj je prije svega izboriti evropska takmičenja, nadam se da ćemo uspjeti u tome što smo planirali. Prvi put sam profesionalno angažovan u nekom sportskom kolektivu, situacija nije sjajna, ali nije ni toliko loša''.

Šiljak se dotakao i situacije oko generalnog sponzora i licence.

''Tek kada utvrdimo da smo sigurni u generalnog sponzora, izaći ćemo u javnost sa kvalitetnim informacijama. Klub će ispuniti sve zahtjeve FS BiH, nema sumnje da ćemo dobiti licencu''.

Šef struke plavih sa Grbavice Hajrudin Đurbuzović je istakao da se Željo može osloniti na svoju djecu.

''Nismo dovodili neka zvučna imena. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo. Smatramo da se možemo osloniti na ovu našu djecu, na naše iskustvo i na njihovo znanje. Od ova četiri igrača koja su došla, tu nema nijednog zvučnog imena''.

''Pripreme u Međugorju su bile dosta uspješne u odnosu na Rovinj. Na vrijeme nismo mogli uticati. Odigrali smo i te četiri utakmice, odigrali smo dvije neriješeno, jednu smo izgubili i jednu pobijedili. Protiv Borca smo vidjeli prvo poluvrijeme da ova ekipa može. Najbitnije je da nam svi igrači budu zdravi i da se oni uklope i da ovih sedam-osam dana u Međugorju odradimo onako kako treba. Imamo puno mladih igrača, koji nisu naviklli na ove zahtjeve. Prilgodićemo se ovom našem igračkom kadru, u koji vjerujemo'', kazao je Đurbuzović.

Ekipa Želje je dan ranije stigla u Sarajevo, a odlazak u Međugorje je planiran za petak.

(MONDO, foto: FK Željezničar)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC