• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Bićemo jači na proljeće!

U banjalučkom klubu uvjereni da će tim u nastavku Premijer lige Bosne i Hercegovine biti kompaktniji i da će izboriti plasman u Evropu.

Poslije prvog dijela priprema crveno-plavih u Opatiji, na banjalučkom Gradskom stadionu su sumirani utisci dosadašnjeg obavljenog posla i na samim pripremama, ali i na skoro završenom prelaznom roku.

Utisak sportskog direktora Branislava Krunića i trenera Dragana Jovića je da je dosadašnji dio priprema odrađen vrhunski kao i prelazni rok, te da će Borac u proljećnom dijelu biti konkurentan za zacrtane ciljeve - prvenstveno plasman u međunarodna takmičenja, a ukoliko se ukaže prilika i samu titulu.

"Borac ima visoke ambicije koje baziramo na dobrim partijama tokom priprema u Opatiji, gdje smo imali izvanredne uslove za rad. Odigrali smo četiri meča i radili na selekciji tima. U Opatiji je sve proteklo u najboljem redu, odigrali smo protiv Željezničara (3:1) i Olimpije (1:1) susrete koji će nam biti smjernice kako bi trebali da igramo u nastavku sezone. Ne mislim samo na rezultate tih mečeva, već na igru i pristup", izjavio je trener Jović na izuzetno posjećenoj konferenciji za štampu u Trofejnoj sali Gradskog stadiona.

Već u petak Banjalučani opet putuju u Opatiju na završni dio priprema pred start polusezone u šampionatu BiH.

"U narednom periodu smo dogovorili još dvije prijateljske utakmice, u nedjelju ćemo odmjeriti snage sa Opatijom, hrvatskim trećeligašem, koji ima dobar tim. Riječ je o fudbalerima koji su uglavnom igrali u Rijeci. Generalnu probu ćemo takođe igrati u Istri, imamo neke ponude za utakmice, ali još nismo odlučili ko će nam biti rival za 'generalku'. Taj meč bi trebao biti odigran 22. februara. Poslije dolazimo kući i na našim terenima se spremamo za prvi meča protiv Mladosti".



Jović je dodao da je planirano da ekipu sačinjava 19+3 igrača za preostalih 11 kola, a da je nekim mlađim fudbalerima ponuđeno da odu negdje na pozajmice.

"Dovoljno je i 16 fudbalera, a ne 19 jer mi ne igramo nijedan Kup, pa ćemo koristiti 13, 14 igrača u preostalih 11 utakmica. Od igrača koji će biti poslati na pozajmice, ko zadovolji na kaljenju, u maju će biti vraćen u Borac. Igrači su našu odluku prihvatili na korektan način".


Sportski direktor "Velikana iz Platonove" Branislav Krunić najprije je objasnio na koji način su selektirani igrači dodavši da je tim sada jači nego prethodne jeseni.

"Selektirali smo igrače u skladu s politikom i finansijama kluba, a u dogovoru sa stručnim štabom, i siguran sam da ćemo na proljeće imati kvalitiniji tim nego što je to bilo jesenas. Možda pojedinačan kvalitet Joce Stokića ili Borisa Raspudića je na višem nivou, ali gledano ekipno, Borac će biti mnogo bolji na proljeće", rekao je Krunić i pročitao imena novopridošlih fudbalera:



"Stigao je Miloš Marković iz Novog Pazara, igra desnog beka, štoper Ivan Dragićević, koji je prethodno igrao na Islandu i u toku dana očekujemo dolazak napadača Harisa Handžića, koji je dobio čiste papire od švajcarskog drugoligaša Vaduza".


Iako se prethodno pominjalo da će pored Asmira Avdukića drugi čuvar mreže biti sigurno iz Banjaluke, kako bi se snizili troškovi, Borac je angažovao doskorašnjeg golmana Slavije iz Istočnog Sarajeva Stefana Tomovića.

"Ustanovili smo da u Banjaluci nismo mogli pronaći adekvatnog golmana pa smo se odlučili za Tomovića, koji je mladi reprezentativac BiH i u slučaju Avdukićevog odsustva, golman koji može adekvatno da zamijeni A reprezentativca BiH".



Krunić je takođe otkrio i da je produžen ugovor sa Mladenom Žižovićem, ali i da odavno najavljeni Marko Basara još nije zvanično postao član banjalučkog kluba.

"Produžili smo takođe ugovor s Žižovićem i blizu smo dogovora s Basarom. Tu je i Marko Jevtić, štoper koji je nastupao za Rudar i bijeljinski Radnik, a ranije smo predstavili Darka Đajića i Bobana Đerića. Prvi je zadovoljio i ostaje s nama, a s Đerićem je dogovoreno da bude proslijeđen na pozajmicu jer nije igrač koji nam u ovom trenutku može pomoći", dodao je Krunić i podvukao da ista sudbina čeka i Aleksandra Kondića, Miloša Perovića, Milana Šakića i Momira Zečevića, koji je na probi u Ukrajini.



Novi igrači crveno-plavih Marko Jevtić i Miloš Marković saglasni su da su obukli dres najvećeg kluba u Republici Srpskoj.

"Presrećan sam što sam došao u najveći klub RS. Napokon su se stvari poklopile jer sam nekoliko puta bio na pragu transfera na Gradski stadion. Znam kakve su ambicije i daću maksimim da pomognem klubu da to i ostvarimo. Bio sam na prvom dijelu priprema u Opatiji, atmosfera među igračima je odlična i vjerujem da ćemo na proljeće osigurati plasman u Evropu", izjavio je štoper koji je nastupao za Rudar i bijeljinski Radnik.

Iz Jelen Superlige Srbije, tačnije Novog Pazara, stigao je desni bek Miloš Marković.

"Zahvalan sam i velika mi je čast što sam došao u Borac i nadam se da ćemo uspjeti da ostvarimo klupske ciljeve a to su međunarodna takmičenja – a što da ne uzmemo i titulu! O banjalučkom klubu imam visoko mišljenje, pratio sam ih putem medija i uvjerio da je riječ o odličnom timu i velikom klubu", podvukao je novi igrač Borca.

(N.Š./ MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC