• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ANALIZA: Kako će izgledati Zvezdina odbrana?

Jovan Krneta i Darko Lazić u razgovoru za MONDO kažu da im neće smetati i ako budu morali na bok. Slaviša Stojanović se osmjehuje...

Fudbaleri Crvene zvezde privode kraju boravak u Sloveniji i pripreme za proljećni dio sezone.

Do utakmice sa Javorom na "Marakani" ostalo je još deset dana i kostur tima koji bi trebalo da iznese najveći teret u drugom dijelu prvenstva već se nazire.

Najveća dilema je u defanzivnoj liniji, koja se tokom jeseni apostrofirala kao najkritičnija u timu Slaviše Stojanovića, pa je u januarskom prelaznom roku jedina i obnovljena.

Došli su iskusni Savo Pavićević i Dejan Kelhar, a očekuje se da probu prođe i Saša Cilinšek, čime je pojačana konkurencija iako su otpisani Arauho i Omega, kao i Marko Vešović koji je samoinicijativno napustio klub tražeći raskid saradnje.



Novajlije će se za mjesta dvojice centralnih odbrambenih igrača boriti sa Jovanom Krnetom, Darkom Lazićem i Novakom Martinovićem, a po kombinacijama koje je trener Stojanović pravio u pripremnim utakmicama, čini se da je starnoj postavi najbliži tandem Pavićević - Krneta.

Stojanović, međutim, opet neće moći da bude miran, jer sada kada može da bira štopere, problem su bekovi.

Kraj lijeve aut linije neprikosnoven je Nikola Mijailović, ali će on zbog žutih kartona propustiti duel sa Javorom, pa će priliku pokušati da iskoristi Ljubo Nenadić koji već godinu i po dana čeka na debi u crveno-bijelom dresu. Po desnoj strani Slovenac na raspolaganju ima Marka Petkovića i (vjerovatno) Cilinšeka, koji teško da i sam može da se sjeti kada je posljednji put igrao prvoligašku utakmicu.

Tu bi moglo da dođe do određenih "rokada", odnosno da Lazić počne da igra na poziciji beka, kao što je činio prije dolaska u prvi tim.

"Moja originalna pozicija i jeste desni bek, ali mogu da igram i na štoperu. Kroz cijelu omladinsku školu sam bio desni bek, a tek u prvom timu sam duže igrao na poziciji centralnog igrača. Ipak, ja kao Zvezdino dijete, sa nepunih 19 godina, ne želim da pričam po sistemu 'biraću', već ću da ispunim svaki šefov zadatak"
, kaže Lazić za MONDO.

Jovan Krneta, takođe, ističe da mu neće biti teško ukoliko bude morao da se oproba u novoj ulozi, što bi moglo da se dogodi u slučaju da se Kelhar pokaže kao dobro pojačanje.

"Moja pozicija je štoper, ali mogu da igram bukvalno gdje god treba ako to od mene zahtijeva situacija, trener ili klub, jer mi je uspjeh kolektiva na prvom mjestu".

Čini se da Stojanović, ipak, ne razmišlja u tom smjeru.

"Nisam pričao sa šefom o mijenjanju pozicije", dodao je Krneta.

Tandem mladih defanzivaca tokom proljeća često je bio na udaru kritika javnosti, ali i klupskih čelnika koji se nisu libili da kažu kako su baš na tim mjestima potrebni novi igrači.

I Lazić i Krneta kažu da ih pritisak nije poremetio, već ojačao.

"Naučen sam da se obazirem samo na teren i trening, ne i na razne priče medija ili 'čaršije'. Mlad sam, volim konkurenciju i dokazivanje. Zato mi ne smeta što su došli novi igrači u defanzivnoj liniji. To nama mlađima može samo pomoći da napredujemo", smatra Lazić, dok Krneta dodaje:

"Ja sam sa pritiskom u Zvezdi naučio da se borim, svašta je prošlo preko mojih leđa. Ne obazirem se previše na pisanja medija".

Činjenica je da tandem Lazić - Krneta nije pokazao mnogo toga na terenu, ali isto tako, jasno je da ovi momci imaju potencijal i da bi uz iskusnije saigrače mogli značajno da napreduju. Da li će tako i biti, pokazaće vrijeme.

Zanimljivo bi bilo čuti šta ima da kaže i Novak Martinović, koji je kao član Steaue imao problem sa trenerom baš iz razloga što ga je stavio da igra beka, umjesto štopera. Martinović je, međutim, zamolio da ovaj put ne daje izjave i poručio je da će to učiniti "kasnije"...

Vjerovatno i sam svjestan da nije u prvom planu Slaviše Stojanovića, ljetošnje pojačanje crveno-bijelih, želi više da se koncentriše na treninge i teren.

(MONDO, Foto: MN Press/crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC