• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ANALIZA: Kako će izgledati Zvezdina veza?

Najveće pojačanje ove zime crveno-bijeli su, nema dileme, dobili povratkom Darka Lazovića na teren.

Mnogo toga u Crvenoj zvezdi nije jasno, ali dvije stvari mogu da se tvrde sa potpunom sigurnošću: prva, u ovom slučaju manje bitna - klub iz Ljutice Bogdana ima ogromne finansijske probleme i druga, ona kojom ćemo se baviti u ovom tekstu - najveći kvalitet u timu Slaviše Stojanovića nalazi se u veznom redu.

Od igrača sredine terena na "Marakani" se očekuje da najviše povuku i vrate crveno-bijelima titulu.

Što iskustvom, što znanjem.

Nema sumnje da su Nenad Milijaš, Miloš Ninković i Darko Lazović imena koja odskaču od rivala u Jelen Superligi, a Aleksandar Kovačević, Goran Gogić, Nejc Pečnik, Luka Milunović, Vukan Savićević, pa i talentovani Milan Jokić igrači koji mogu da doprinesu da trener Stojanović kalkuliše.

Ostaje da se vidi da li će slovenački strateg češće igrati sa četiri ili pet "veznjaka", odnosno da li u formaciji 4-2-3-1 ili 4-1-3-2, pa i 4-4-2.

Tokom proljeća Aleksandar Kovačević je bio neprikosnoven na mjestu zadnjeg veznog sve do povrede, kada ga je zamijenio Goran Gogić. Nekadašnji vezista Jagodine imao je odlično izdanje u "vječitom derbiju", ali je za očekivati da se od utakmice sa Javorom (22. februara) Kovačević vrati u tim.

"U potpunosti sam zaliječio povredu. Ne razmišljam više o tome", rekao je nedavno Kovačević koji je imao probleme sa koljenom.

Ispred njega (nekada i pored), gotovo sigurno igraće kapiten Milijaš, od kojeg bi trebalo da počinju napadi crveno-bijelih.

Od povrede i operacije koljena oporavio se i Darko Lazović, a ono što posebno raduje navijače je to da je ofanzivni vezista tokom pripremnih mečeva pokazao da se poželio terena. Nije se mnogo štedeo, već je driblao, sprintao i ulazio u duele.

Nema sumnje da će Lazović biti najveće pojačanje za crveno-bijele, ali je potrebno vrijeme da se vrati u takmičarsku formu, tako da ćemo ga u prvim proljećnim mečevima vjerovatno gledati kako ulazi u igru sa klupe. Prednost se očekuje da dobije Nejc Pečnik na krilu, a Miloš Ninković u sredini.

Alternativa ofanzivnim vezistima biće Luka Milunović i Vukan Savićević, koji je tokom priprema nekoliko puta bio čak i kapiten, ali po minutaži koju je dobijao ne može se naslutiti da je blizu prve postave.

S obzirom na gužvu u veznom redu i mogućnosti igrača, treba očekivati da Crvena zvezda češće igra sa petoricom vezista u timu, od kojih bi trojica imali zadatak da "glume" napadača - Ninković (kroz sredinu), Lazović (desno) i Pečnik (levo).

To, međutim, ne bi trebalo da važi protiv Javora, jer će crveno-bijeli u toj utakmici vjerovatno zaigraju sa dvojicom napadača. Što zbog toga što igraju na domaćem terenu, što zbog vremena potrebnog za potpuni povratak Lazovića.

U tom slučaju, vezni red će činiti Kovačević, Milijaš, Ninković i Pečnik. Kovačević pozadi, Milijaš kao "plej", Ninković lijevo, a Pečnik desno.

No, to je samo naše mišljenje...

"Ostaje nam još nekoliko dana da se dodatno uigramo i poradimo na finesama. Još nisam odredio tim za prvu zvaničnu utakmicu. Imamo dovoljno vremena da stvorimo kompletnu sliku i izaberemo najboljih 11", izjavio je trener Slaviša Stojanović.

Mnogo toga biće jasnije u nedjelju, posijle generalne probe sa Smederevom.

(Jovan Terzić - MONDO, Foto: FK Crvena zvezda)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC