• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIPREME: Šahtjor kvalitetniji od Partizana

Daglas Kosta u 83. minutu postigao pobjedonosni gol za Šahtjor, nakon što je pobjegao Obradoviću sa desne strane i precizno šutirao.

Partizan je poražen u posljednjoj pripremnoj utakmici na pripremama u Antaliji, ali, osim rezultata, trener Marko Nikolić može da ponese pozitivne utiske, jer je rival bio jak - ukrajinski Šahtjor iz Donjecka, posljednjih godna redovni učesnik Lige šampiona.

Partizan - Šahtjor 0:1 (0:0), strijelac Daglas Košta u 83. minutu. (VIDEO)

Ukratko: Šahtjor je zasluženo pobijedio, bio je opasniji rival, propustio je nekoliko izglednih prilika za gol, ali Partizan je pokazao da može da se nosi i sa ovakvim rivalima i da bude dostojan rival. Naravno, ako se uzme u obzir da je riječ o pripremnoj utakmici, mada je ova, u pojedinim momentima, više ličila na takmičarsku. Čak je bilo i varnica!

Borbenost i disciplina bili su glavne karakteristike igre crno-bijelih. Realno gledano, ovakav Šahtjor je u ovom trenutku prejak za Partizan, ali nije da crno-bijeli treba da budu razočarani. Nedostaje završni pas u igri Partizana, odnosno neka lucidna rješenja u napadu pogotovo protiv rivala kakav je Šahtjor.

Partizan je meč počeo u sastavu: Lukač, Vulićević, Obradović, Trajković, Volkov, Drinčić, Ilić, Brašanac, Malbašić, Škuletić, Lazović.

To je tim, koji će, vrlo vjerovatno i početi utakmicu1. kola u nastavku prvenstva protiv Novog Pazara za desetak dana. Naravno, uz po koju izmjenu, jer Vulićević nema pravo igranja u 1. kolu (kazna), pa umjesto njega valja očekivati Nikolu Aksentijevića na desnom beku.

Šahtjor je otvorio neka pitanja i probleme u igri Partizana, pogotovo u odbrani. Brzonogi fudbaleri ukrajinske ekipe stvarali su probleme sporijim defanzivcima Partizana, pa su iz takvih akcija i najviše prijetili. Lukač je u nekoliko navrata ostajao sam na milost igračima Šahtjora, a samo zahvaljujući tome što su bili dekoncetrisani (Tajson, prije svih) nije bilo težih posljedica.

VIDEO

Bilo je i svijetlih tačaka u igri Partizana. Danko Lazović je pojedinim potezima pokazao klasu, a ako i kad se vrati u punu formu može se očekivati onaj stari Danko, koji je bio odličan baš na istoku Evrope, u Zenitu.

TOK UTAKMICE (najvažniji detalji):

- PRVO POLUVRIJEME -

11' - Prva šansa na utakmici. Srna je povukao napad, uslijedio je udarac Tajsona iz šesnaesterca Partizana, ali je lopta otišla iznad prečke.

13' - Korner za Partizan, skočili su Volkov i Trajković, ali lopta je otišla preko gola.

20' - Čarke na terenu. Prvo je Trajković telom odnio jednog igrača Šahtjora, a poslije prekršaja Kučera nad Drinčićem na sredini terena krenuli verbalni obračuni. Ipak, sve se brzo smirilo. Žuti karton za Kučera.

21' - Korner za Partizan, ali ništa od svega. Potom još jedan korner, ali se lopta , poslije skoka buketa igrača, otkotrljala u ruke Pjatova.

24' - Velika šansa za Šahtjor, ali je Tajson, koji je bio jedan na jedan sa Lukačem, promašio sa pet metara.

29' - Udarac Freda sa 20-ak metara, ali nema iznenađenja za Lukača. Doduše, lopta je išla po sredini gola.

31' - Skraćeni korner za Šahtjor sa lijeve strane. Ali, nikome na stadionu nije jasno šta je htio Tešeira.

32' - Šahtjor je preuzeo potpunu inicijativu, a poslije duge akcije i prave "paukove mreže" ispred gola Partizana, uslijedio je udarac Freda sa 15-ak metara. Centimetri su odlučivali...

35' - Danko Lazović dobija žuti karton zbog prigovora. I to na polovini Šahtjora. U istom minutu opasna akcija Partizana, Lazović je varkom izbacio Kučera, ali je dao dug for, pa je Pjatov pravovremenim istrčavanjem spasao svoj tim.

41' - Partizan se oslobodio pritiska i sve je češće na strani Šahtjora. Bilo je i nekoliko pravovremenih intervencija odbrane crno-bijelih.

45' - Još jedna velika šansa za Tajsona, opet je ostao sam, iskosa sa sedam, osam metara, ali je Obradović uklizao i izbacio loptu u korner. U nastavku akcije Tešeira oštro ubacuje loptu u pet metara, ali su zakasnila dvojica igrača Šahtjora. Dovoljno je bilo da podmetnu nogu...

- DRUGO POLUVRIJEME -

46' - Umjesto Vulićevića u igri je Nikola Aksentijević.

50' - Slobodan udarac za Partizan sa oko 25 metara, po sredini gola. Drinčić je šutirao pravo u Pjatova.

52' - Sudar glavama Lazovića i Hubšmana. Obojica su se pridigli. Vjerovatno će imati čvoruge.

56' - Volkov je probao iskosa sa lijeve strane, ali bilo je to optimistično.

57' - Nema penala za Partizan. Malbašić je bio u prodoru, ušao je u šesnaesterac, oboren je, ali je mu je sudija dodelio žuti karton zbog simuliranja.

60' - Šahtjor ima više loptu u posjedu. Imao je nekoliko akcija, ali bez rezultata. Potom je Danko Lazović napravio "minijaturu", otopovavši loptu petom, čime je izbacio čuvara. Ali, njegov naredni pas nije bio precizan.

62' - Snažan udarac Brašanca sa oko 20 metara, Pjatov se izvio i izbacio loptu u korner.

63' - Drinčić je izvanredno izveo korner, umalo da pogodi gol, ali je Pjatov nekako uspio da izbaci loptu u polje.

64' - Opasan napad Šahtjora po lijevoj strani, Bernard (ušao u igru u drugom polvremenu) je spoljnom ubacio u peterac, ali kasne njegovi saigrači.

67' - Tajson ponovo u šansi, ali je slabo šutirao.

68' - Lazović pravi najviše problema odbrani Šahtjora, pokazuje klasu. Oboren je na oko 20 metara od gola. U igru su istom minutu ušli: Luka i Pantić umjesto Malbašića i Saše Ilića.

70' - Velika prilika za Aleksa Tešieiru, bio je pod pritiskom, ali je Lukač izašao i skratio mu ugao.

71' - Korner za Partizan, Lazović iz voleja, ali je Pjatov izbacio u korner. Ponovo Drinčić ubacuje, lopta se odbila do Luke koji šutira, ali pravo u šumu nogu.

72' - Šahtjor je krenuo u kontru, ali je Trajković prekršajem zaustavio napad Ukrajinaca. Dobio je žuti karton.

72' - U Šahtjoru izmjene: umesto Freda i Tešeire ušli su Eduardo da Silva i Fereira.

74' - Andrija Živković ulazi u igru umjesto Drinčića.

75' - Korner za Šahtjor poslije prekida sa desne strane, ali bez rezultata.

80' - Crveni karton za Volkova. Nije baš jasno zašto. Mada, već je imao žuti.

82' - Trostruka izmjena u Partizanu: ušli su Nikola Ninković, Nikola Gulan i Saša Marković. Izašli su: Lazović i Brašanac, a Gulan je ušao umesto Volkova (dakle, da popuni 11).

83' - GOL ZA ŠAHTJOR! Strijelac je Daglas Kosta koji je pobjegao Obradoviću i preciznim udarcem pogodio desni donji ugao gola Milana Lukača.

89' - Centaršut Luke na glavunajnižeg na terenu Andrije Živkovića. Vezisti Partizana skok igra nije jača strana.

90' - Malo prije isteka 90. minuta sudija je označio kraj. Nikola Ninković i hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva su razmijenili dresove.

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Obradović, Trajković, Volkov, Drinčić, Ilić, Brašanac, Malbašić, Škuletić, Lazović.

Klupa: Živko Živković, Stanković, Nemanja Petrović, Luka, Fofana, Aksentijević, Ninković, Grbić, Marković, Andrija Živković, Pantić, Gulan.

ŠAHJTOR: Pjatov, Kučer, Ismaili, Srna, Rakitckij, Hubšman, Fred, Daglas Kosta, Tajson, Alex Teišeira, Adrijano.

Klupa: Kanibolotskij, Kriukov, Volovik, Ševčuk, Kobin, Čigrinski, Krivcov, Stepanenko, Velington, Bernard, Fernando, Ilsinjo, Eduardo da Silva, Fereira, Šinder, Dentinjo.

(MONDO, foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC