• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gdje Miha stade, Drula produži

Ljubinko Drulović srećan što će voditi "orlove" i očekuje da mu na osnovu rada čelnici FSS u maju produže mandat.

Fudbalski savez Srbije pomjerio je granice u izboru selektora nacionalnog tima. Nažalost ne ka vrhu... Poslije razlaza sa Sinišom Mihajlovićem, čelnici srpske "kuće fudbala" po principu "lako ćemo i imamo vremena" pristupili su problemu.

Niko nije slutio da će se izbor novog selektora ovog februara teško zakomplikovati.

Već imenovani Aleksandar Stanojević bez objašnjenja obje strane preko noći je odustao. Zatim su u prvi plan istaknuti Aleksandar Janković i Ljubiša Tumbaković, dok su se kao alternativna rješenja spominjali Dragan Okuka, Ljubinko Drulović, povratak Siniše Mihajlović, Dragan Stojković Piksi...

Neke je predlagao Stručni odbor, drugi su se sami nudili, treći su ćutali i čekali šansu.

Osjetivši puls javnosti, bilo je jasno da izbor bilo kog pomenutog imena neće blagonaklono biti prihvaćen. U takvoj situaciji FSS je izabrao najmanje bolno rješenje.

Za v.d. selektora izabran je Ljubinko Drulović, trener koji je prošlog ljeta sa omladincima osvojio Evropu.

Iako privremeno rješenje, nekadašnji hitronogi reprezentativac Jugoslavije nada se da će iskoristiti veliku priliku koja mu se ukazala.

"Veliko mi je zadovoljstvo i čast da budem na čelu ove selekcije. Zahvaljujem se svim čelnicima Fudbalskog saveza Srbije, predsjedniku Tomislavu Karadžiću i generalnom sekretaru Zoranu Lakoviću. Učiniću sve da opravdam ukazano povjerenje, radiću maksimalno i najpoštenije moguće", rekao je Drulović agenciji Beta.

Početkom maja trebalo bi da bude poznato ime selektora koji će na duži period voditi "orlove". Ta činjenice nije pokolebala Drulovića.

"Volio bih i učiniću sve da nastavim da radim u reprezentaciji. Ja sam neko ko je tu, u Savezu, već godinu i po dana i svakako da mi je želja da nastavim da radim tamo gdje je Siniša Mihajlović stao",
kazao je novi selektor.

Drulović je istakao da je Siniša Mihajlović ostavio bazu, kao i da treba ispoštovati igrače koji su u formi u svojim klubovima.

"Ekipa treba da nastavi tamo gdje je stala, baza postoji, Mihajlović je to ostavio. Treba u svakom slučaju ispoštovati sve igrače koji su u formi i zaslužuju da igraju. Imamo spoj mladosti i iskustva i na posljednjih nekoliko utakmica je pokazano da posjedujemo izuzetan kvalitet", istakao je novi selektor.

Drulović nije želio da razgovara o imenima igrača koji se mogu naći u timu, ali je rekao da su svima vrata otvorena, pa tako i Ademu Ljajiću.

"Ima vremena, tek ćemo definisati neke stvari. Imaćemo sastanke, svima su vrata otvorena, nebitno, ako taj neko zasluži sigurno će igrati. Vidjećemo šta i kako... Ne bi bilo logično da se ekipa promijeni, stvarno su igrali momci dobro",
kazao je Drulović.

Mihajlović je izbacio Ljajića iz tima, pošto je fudbaler prekršio selektorov kodeks ponašanja tako što je odbio da pjeva himnu pred utakmicu.

"Da li je to Ljajić ili bilo koji drugi igrač, vrata su otvorena svakome ko želi da pruži svoj maksimum", istakao je Drulović.

Drulovć će debitovati u Dablinu, kada će Srbija 5. marta gostovati Irskoj u prijateljskoj utakmici.

"Na tom duelu ćemo se koncentrisati da posao odradimo maksimalno, da se dobro spremimo i našu zemlju predstavimo na najbolji mogući način", naveo je Drulović.

Zajedno sa Drulovićem, FSS je danas angažovao i Iliju Petkovića, koji će biti koordinator u radu sa A reprezentacijom.

(MONDO/Beta, foto: Fudbalski savez Srbije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC