• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Darijo Srna poželio sreću Partizanu i Zvezdi

...ali i Nenadu Lalatoviću, velikom prijatelju, čiji rad u trenerskom poslu sa pažnjom prati.

Kapiten "kockastih" hvali Partizan i iskusne igrače srpskog šampiona.

I opet nasmijan, srdačan i raspoložen za priču sa srpskim novinarima. Kapitena hrvatske reprezentacije skoro svake zime možemo da sretnemo u Antaliji, gdje se sa svojim "rudarima" tradicionalno priprema za proljećni dio sezone.

Od kako je postao član Šahtjora, a kasnije kapiten i nezamenljiv dio ukrajinskog šampiona, hrvatski reprezentativac nebrojano puta imao je prilike da odmeri snage sa srpskim klubovima, najviše u kontrolnim utakmicama na turskom primorju.

Ipak, sa Partizanom su mu se putevi najčešće ukrštali. Igrao je protiv crno-bijelih i prijateljske mečeve, ali i one u Evropi - Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Uglavnom je imao razloga da se raduje, a tako je bilo u u njihovoj posljednjoj provjeri pred duel sa Viktorijom Plzen u šesnaestini finala Lige Evrope. "Parni valjak" je stao pred kraj puta.

"Izabrali smo najboljeg protivnika - Partizan. Vrlo iskusna ekipa sa Obradovićem, Dankom (Lazovićem), Sašom (Ilićem)... Njih trojica su po meni tri ključne figure, ostali su tu da dopunjuju. Partizan ima dobre igrače, trenera, tehnički i taktički obučena ekipa i zaslužuje respekt", hvali Beograđane Srna.

Dueli sa crno-bijelima po pravilu su neizvjesni.

"Mi sa Partizanom uvijek imamo problema, ne samo u prijateljskim utakmicama. Tako je bilo i u Ligi šampiona i u Ligi Evrope. Partizanu želim puno sreće".

Kao pravi vođa i kapiten uspijevao je da kontroliše saigrače i da smiri strasti kada je postajalo napeto na terenu u Antaliji. Znao je i da podvikne na klupske kolege kada bi prešli granicu.

"Bila je dobra utakmica, možda malo više nervoze, koja je posljedica trajanja priprema. To su isto emocije, moramo da poštujemo protivničke igrače i nema razloga da se neko bezobrazno ponaša na terenu", objašnjava Srna.

Zanimljivo, prati šampionat Srbije, a posebno rad velikog prijatelja Nenada Lalatovića, novog trenera Napretka.

"Pratim, neizvjesno je, tu su Partizan i Crvena zvezda. Drago mi je zbog mog velikog prijatelja Lalatovića, napreduje i diže se polako. Želim mu puno sreće, isto tako Partizanu i Crvenoj zvezdi. Ne navijam ni za jedan od ta dva tima, među njima imam puno prijatelja, pa neka sve bude fer i neka pobedi bolji", poželio je Srna "večitim rivalima".

Srnu na kraju sezone očekuje novo veliko iskušenje sa "kockastima" - Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Prvi meč na Mundijalu mogao bi da bude i kruna njegove karijere - Hrvatska će otvoriti šampionat sa petostrukim prvakom svijeta i domaćinom Brazilom.

"Našu malu Hrvatsku će da gleda cijeli svijet. Po meni će se pamtiti prva i zadnja utakmica, otvaranje i finale. Za nas je to velika čast, teška grupa, ali smo ponosni što smo tamo i što smo uspjeli da prođemo grupu u kojoj je bila i Srbija. Za nas je to bila jedna od najtežih grupa u istoriji kvalifikacija. Imali smo malo i sreće koju smo zaslužili. Idemo u Brazil, ne kao turisti, već da napravimo rezultat koji se objektivno očekuje, a to je plasman u osminu finala Mundijal", podvukao je Darijo Srna.

(MONDO, Foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC