• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Prištine zvali Januzaja

Fudbalski savez takozvane države Kosovo pošto poto želi da u prvom međunarodnom meču, protiv Haitija, zaigra i prvotimac Mančester junajteda.

Adnan Januzaj rođen je u Briselu, roditelji su mu Albanci sa Kosova i Metohije, a u martu će se navršiti tri godine otkako živi u Engleskoj.

Njemu je iz Prištine upućen poziv da 5. marta u Kosovskoj Mitrovici nastupi u meču protiv Haitija, kada će kosovska selekcija debitovati na međunarodnoj sceni, naravno, uz ograničenja koja je propisao Izvršni komitet FIFA.

"Nastup tako talentovanog igrača u našoj prvoj utakmici bio bi od velikog simboličnog značaja. On se time ne bi obavezao da i ubuduće igra za Kosovo, to je samo nezvaničan, prijateljski meč", rekao je engleskim medijima Erol Salihu, generalni sekretar fudbalskog saveza takozvane države Kosovo.

Devetnaestogodišnji Januzaj na priličnim je mukama da odluči koji reprezentativni dres će obući.

On bi teoretski mogao da igra za Belgiju, Albaniju (po porijeklu), Tursku (po babi i dedi), Srbiju (ako bi Kosovo i Metohija ostali u njenom sastavu), Kosovo (ako postane član UN i FIFA), ali i za Englesku, ako prihvati britanski pasoš.

Ipak, njegov otac je izjavio da u obzir dolaze Belgija, Albanija i Engleska, a da Turska, Srbija i Hrvatska (!?) nemaju nikakvih šansi.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Scott Heppell)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC