• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petković: Nisam mogao da odbijem Karadžića

Bivši selektor izjavio da je posao u radu sa 'A' reprezentacijom prihvatio za 15 minuta.

Ilija Petković neočekivano je dobio važnu ulogu u Fudbalskom savezu Srbije. Iskusni trener nije krio zadovoljstvo zbog novog posla.

"Slušajte da ne prija, ne bih se prihvatio obaveza, Ipak, pričaćemo uskoro podrobnije o mojim zaduženjima. Iz razloga što se sve preko noći dogodilo, ekspresno odigralo, vjerujte, za 15 minuta. Pričao sam s prijateljima – a, sa mnom nije teško razgovarati – naš jezik je specifičan i, razumljivo, nije bilo dugog razmišljanja, taman posla – uslovljavanja. Karadžića i Lakovića nisam mogao da odbijem, njihov prijateljski gest neispoštujem. Što je bitno sad smo u istoj kompoziciji", izjavio je za "Sportski žurnal" Petković.

Zbog toga što se sve munjevito odigralo, još uvijek nije jasno da li će Petković sjediti na klupi reprezentacije 5. marta u Dablinu na prijateljskom meču protiv Republike Irske, pored vršioca dužnosti selektora Ljubinka Drulovića.

"Vidjećemo, nismo se dotakli detalja. Ako bude potrebnu biću na klupi, u suprotnom, ima tribina koliko hoćeš..."

On dodaje da pozicija savjetnika i koordinatora ne znači ulazak na "mala vrata" u stručni štab nacionalnog tima sa ciljem da se domogne najviše pozicije.

"Nisam na to ni pomislio, vjerujte. Ušao sam u sve ovo otvorenog srca i razgovor je trajao 15 minuta. Lagao bih da je drukčije bilo, da smo se nadgornjavali i pregovarali. Znate, biće ovo moj četvrti angažman u savezu, tamo 'sve živo' poznajem i preostalo je samo da ponovimo lekciju, utvrdimo gradivo", rekao je Petković i detaljnije objasnio na šta je tačno mislio.

"To se prije svega odnosi na to da vidimo kako možemo da se plasiramo na veliko takmičenje. Prošlog puta smo otišli na Mundijal, a sada da vidimo da li možemo na Evropsko prvenstvo u Francusku. Moj odgovor je zašto da ne?, Samo, vidjećemo ko će o tome da priča", zagonetno je završio Petković uz konstataciju da je rano da se pokreće ta tema, kao i da li on taj koji će je pokretati.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC