• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Šalke kaznio promašaje Bajera

Ako ništa više, zakuvalo se ko će biti drugi...

U derbi meču 21. kola Bundeslige, izvojenom za subotu uveče, Bajer Leverkuzen i Šalke 04 odigrali su fantastičnu utakmicu, u kojoj su sve golove postigli gostujući fudbaleri.

Leverkuzen - Šalke 1:2 (0:1).

Meč je odlučen u nadoknadi vremena, kada je rezervista Omer Toprak pogodio prečku iznad glave Ralfa Farmana. Za glavu su se uhvatili svi navijači na "Baj Areni", i fanovi domaćeg i gostujućeg tima. Jedni u nevjerici, drugi sa osjećajem olakšanja...

Tako je Leverkuzen doživio četvrti poraz u poslednjih šest kola, potpuno izgubio korak za neprikosnovenim Bajernom iz Minhena i dozvolio Borusiji Dortmund i Šalkeu da mu se približe. S druge strane, Šalke je zabilježio četvrtu uzastopnu pobjedu. Ovaj tim ima samo jedan poraz u posljednjih 11 kola, a autogol koji je postigao ošamućeni štoper Santana tek je drugi gol koji je tim iz Gelzenkirhena primio u posljednjih sedam kola.

Šalke je poveo poslije velike greške Larsa Bendera, koji kao posljednji igrač odbrane nije znao šta će s loptom. Što nije on, znao je Leon Gorecka, koji mu je uzeo loptu "iz" nogu, dotrčao sam pred Lena i hladnokrvno ga prebacio. Sve se odigralo u 28. minutu.

Gosti su bili bolji u prvom, a domaćini u drugom poluvremenu. Poslije nekoliko propuštenih šansi, tim Samija Hipije stigao je do izjednačenja zahvaljujući smotanosti Santane. On je još ošamućen od udarca koji je dobio u glavu par minuta ranije, i zbog čega mu je ukazivana pomoć, loše reagovao na centaršut Gonzala Kastra iz kornera. Na petercu, lopta mu se od nogu odbila pod prečku svog gola, u 67. minutu.

Samo četiri minuta kasnije, Kastro je sam istrčao pred Farmana i onda iskosa sa desne strane, u situaciji 1 na 1, šutirao komično, spoljnim delom stopala, dva metra pored gola.

Kazna je bila brza i surova.

Džeferson Farfan izveo je fantastično jedan prekid sa možda i 40 metara od gola Bajera. Oštro je poslao loptu u srce šesnaesterca, gde je visoko skočio kapiten gostiju Klas-Jan Huntelar i temenom, okrenut leđima golu, preusmjerio loptu taman tako da je Leno ostao ukopan u mjestu i bijesan na Huntelarovog čuvara. Bilo je 1:2 u 74. minutu.

Do kraja, Bajer je imao nekoliko šansi za novo izjednačenje, najbolju Toprak, ali domaći nisu uspjeli da postignu gol. Sada im Borusija "stoji" na samo bod zaostatka, a Šalke na tri.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Dennis Grombkowski )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC