• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Ofsajd pobjeda Intera u Firenci!

Fiorentina i Inter odigrali su sjajnu utakmicu koju je odlučio neregularan gol Maura Ikardija u drugom poluvremenu.

Fiorentina - Inter 1:2 (0:1), u derbiju 23. kola Serije A!

Do prve pobjede u gostima, poslije četiri vezana poraza, "nerazuri" su stigli golom pomalo zaboravljenog Maura Ikardija, koji je u 65. minutu pobjegao Nenadu Tomoviću i na centaršut Juta Nagatoma sa lijevog krila sjajno reagovao i "iz prve" savladao Neta.

Ipak, u trenutku pasa, bio je pola koraka ispred Tomovića, ali sudije to nisu primijetile...

VIDEO

To je bio potez koji je rešio žustru, jaku, mušku utakmicu na prepunom "Artemio Frankiju". Inter je, poslije prve pobjede u 2014. godini, u prošlom kolu protiv slabašnog Sasuola (1:0 na Meaci, strelac Valter Samuel), stigao i do drugog vezanog trijumfa, kojim se primakao Fiorentini u borbi za četvrto mjesto.

Interisti su u formaciji 3-5-2, ponovo sa našim Zdravkom Kuzmanovićem od starta, dominirali u prvom poluvremenu protiv sastava koji je Vićenco Montela izveo, a koji nije imao nijednog pravog napadača. Takođe su domaći počeli u formaciji 3-5-2, ali sa sedmoricom vezista.

Rodrigo Palasio je u 14. minutu pogodio stativu, njegov kolega u napadu i zemljak Dijego Milito propustio dve velike šanse za gol, a onda je Palasio postigao prvi pogodak ove godine, na pas Fredija Gvarina. Nagatomo jeste u tom trenutku bio u ofsajdu, ali ne i Palasio, koji se sjajno snašao pred Netom u 34. minutu.

VIDEO

I poslije toga, gosti su imali šansu za pogodak.

Shvativši da je pogriješio, Montela je u nastavku uveo dvojicu napadača, prvo Alesandra Matrija, novajliju iz Milana, a onda na oduševljenje domaće publike i Marija Gomeza. Ovaj sjajni napadač vratio se na teren poslije pet mjeseci, tačnije prvi put od 15. septembra, kada je brzo po dolasku iz Bajerna povrijedio koljeno.

S njima dvojicom, Fiorentina je bila bolji takmac u drugom poluvremenu, a to je potvrđeno i golom Huana Giljerma Kuardada u 47. minutu.

VIDEO

Inter se uglavnom branio potom, ali je onda ofanzivu "ljubičastih" presjekao Ikardi, samo par minuta nakon što mu je trener Valter Macari konačno pružio šansu.

U 94. minutu, Matri je bio dva, tri centimetara "kratak" da "umulja" loptu u praznu mrežu Intera, pored statičnog Samira Handanovića. Ostalo je 1:2.

A i Fiorentina je ostala sa samo dvije pobjede u posljednjih šest kola, a Inter uspio da veže dva trijumfa poslije perioda od dva mjeseca tokom kojih je dobio samo JEDAN od deset mečeva u Seriji A, i to onaj protiv Milana u gradskom derbiju, krajem prošle godine.

Za kraj i jedan kuriozitet - posljednji Italijan koji je postigao gol za Inter u Seriji A je Andrea Ranokija, koji je bio strelac 3. novembra prošle godine u pobjedi nad Udinezeom u Udinama (0:3). Od tada, strijelci su samo Argentinci, kao i Kolumbijac Gvarin i Japanac Nagatomo.

(MONDO, Foto: Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC