• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma pobijedila Sampdoriju

Golovima Matije Destra i Miralema Pjanića, "vučica" na Olimpiku bez problema savladala Đenovljane (3:0).

Pristalice domaćih iskoristile priliku da "potkače" trenera gostiju, bivšeg igrača Rome, ali legende Lacija.

Iako je optimistično najavljivao hrabru igru svog tima u Rimu, Siniša Mihajlović nema u nedjelju razlog za zadovoljstvo.

Njegova Sampdorija poražena je od Rome 0:3, u meču lišenom neizvjesnosti. Šef struke gostiju, legendarni fudbaler Lacija, bio je i meta podsmijeha navijača domaćih.

"Lasciare ora Laziale"("Ostavite sada Lacijala"), orilo se sa tribina u drugom poluvremenu, tokom kojeg su igrači Sampdorije uglavnom pokušavali da izbjegnu drastičniji poraz.

Pored toga što je igrao za najljuće rivale Romanista, bivši selektor Srbije i "bombarder nebeskoplavih" nije im drag i zbog oštrih riječi koje je nekoliko puta izrekao na račun njihovog kluba. Podsjetimo i da je Mihajlović baš u Romi, 1992. godine, i počeo svoju italijansku karijeru, po dolasku iz Crvene zvezde.


Ako su slične poruke sa tribina bile očekivane, potpuna kapitulacija Sampdorije u većem dijelu meča nije.

Domaći su poveli u 44. minutu, prvim golom napadača Matije Destra. Pogodio je glavom, poslije kornera i razveselio navijače pred pauzu.

Početkom drugog dijela, u 54. minutu, i Miralem Pjanić se upisao u listu strijelaca, iz slobodnog udarca, udarcem "punom" sa više od 20 metara! Destro je tri minuta poslije toga potvrdio trijumf domaćih, golom za konačnih 3:0:

Centarfor "vučice" primio je loptu u petercu od Žervinja, okretom se oslobodio čuvara Pavela Vžoleka i zakucao loptu u mrežu Brazilca Da Košte.

Sampdorija je završila meč sa igračem manje, zbog isključenja Danijela Gastaldela. Defanzivac Đenovaljana nepotrebno je napravio grub faul daleko od svog gola i u 80. minutu opravdano zaradio drugi žuti karton.

Roma je trijumfom prišla prvoplasiranom Juventusu na još velikih devet bodova zaostatka i utakmicu manje. Sampdorija je ostala na 12. poziciji, a u sljedećem kolu je očekuje okršaj sa Milanom na svom stadionu (23.2).

Srpski trener se poslije meča ponio profesionalno, priznao poraz i čestitao rivalu. Šef struke domaćih Rudi Garsija je, sa druge strane, bio ljut na sudiju zbog toga što nije produžio utakmicu ni za minut.

Mihajlović: Zaslužen poraz, apsolutno

"Zasluženo smo izgubili, ali smo i pomogli Romi. U prvom poluvremenu smo joj davali loptu i pravili smiješne greške. Zaista je čudo da smo primili samo jedan gol", rekao je srpski trener poslije utakmice.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Paolo Bruno)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC