• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Počinje rasplet!

Više nema prava na grešku. U utorak kreću mečevi osmine finala Lige šampiona. Prvi derbi u Mančesteru, gdje Siti dočekuje Barselonu.

Najbolji evropski klubovi od utorka nastavljaju takmičenje Lige šampiona na opšte oduševljenje ljubitelja fudbala!

Nije tokom prethodna dva mjeseca nedostajalo kvalitetnih mečeva širom Evrope, ali se dueli onih najboljih, ipak, prate sa posebnom pažnjom.

Tako će biti sve do 24. maja, kada nas čeka veliko finale na Stadionu svjetlosti u Lisabonu.

Ko će se ove godine boriti za trofej najboljeg u Evropi? U igri je ostalo 16 timova, od kojih 15 "juri" da skine krunu Bajern Minhenu, ali krenimo redom...

U utorak nas očekuju dueli Mančester siti - Barselona i Bajer Leverkuzen - Pari Sen Žermen.

Nema sumnje koji je zanimljiviji, pa ćemo krenuti od njega.

U centru pažnje u Mančesteru biće Jaja Ture, fenomenalni vezista Sitija, koji je od 2007. do 2010. nosio dres katalonskog giganta.

"Biće teško, jer ja stvarno nisam želio da se sastanem sa Barselonom. To je klub koji mnogo poštujem, koji me je mnogo toga naučio i u njemu imam mnogo prijatelja. Igraću protiv svojih drugova", izjavio je Ture uoči utakmice.

Mančester siti i Barselona do sada se nisu sastajali u nekom takmičarskom meču, a šest puta su igrali prijateljske utakmice. Jednom je bilo neriješeno, Barselona je pobijedila tri puta, a Siti dva. I to posljednja dva meča (2003. i 2009).

"Građani" do sada nisu igrali osminu finala Lige šampiona, ali bi iskustvom trebalo da doprinese trener Manuel Pelegrini, koji je dva puta sa Viljarealom i jednom sa Malagom igrao u četvrtfinalu.

"Ne plašim se duela sa Barselonom, pošto moj tim mora da nastavi da se razvija i stiče mentalitet igranja protiv velikih ekipa, bilo da je to u osmini finala ili četvrtfinalu Lige šampiona. Nadam se da možemo da pobijedimo na domaćem terenu", rekao je Pelegrini.

"Ovo je dobra prilika da pokažemo koliko smo kvalitetni. Oni su iskusni, imaju odličan tim, najboljeg fudbalera svijeta (Lionela Mesija), ali mislim da i mi imamo dobar tim", dodao je Čileanac.

Siti u utakmicu ulazi poslije pobjede nad Čelsijem 2:0 u FA kupu, dok je Barselona u prvenstvu Španije bila ubjedljiva protiv Rajo Valjekana - 6:0.

Trener Katalonaca Herardo Tata Martino zadovoljan je formom.

"U dobroj formi ulazimo u meč sa Sitijem, ovo je savršeni trenutak da probamo da se plasiramo u četvrtfinale. Većina naših fudbalera igra prilično dobro", zadovoljan je Martino.

U drugom duelu u utorak, u Njemačkoj će se sastati Bajer Leverkuzen i Pari Sen Žermen.

Ova dva tima sastaju se po prvi put, a Parižani ulaze u duel kao favoriti, iako će biti oslabljeni neigranjem povrijeđenog Edinsona Kavanija.

Bez obzira na dva uzastopna poraza (od Šalkea u prvenstvu, 1:2 i Kajzerslauterna u Kupu, 0:1 poslije produžetaka), trener "aspirindžija" Sami Hipija je optimista.

"Zadovoljan sam kako smo igrali. Moja ekipa je pokazala karakter. Možemo do dobrog rezultata ako budemo tako igrali", smatra Hipija.

Prva zvijezda Parižana, Zlatan Ibrahimović je, takođe, optimista.

"Naš tim ima mnogo potencijala i veliki kvalitet. Mislim da smo ove godine mnogo napredovali", istakao je Šveđanin.

Pari Sen Žermen je prošle sezone u četvrtfinalu završio takmičenje u Ligi šampiona, pošto je Barselona prošla na gol razliku, dok se Leverkuzen bori za prvi plasman u četvrtfinale tog takmičenja u posljednjih 12 godina.

Revanš mečevi obje ove utakmice igraće se 12. marta.

PAROVI OSMINE FINALA:

Utorak:
Mančester siti - Barselona
Bajer Leverkuzen - PSŽ

Srijeda:
Milan - Atletiko Madrid
Arsenal - Bajern Minhen

25. februara:
Zenit - Borusija Dortmund (18.00)
Olimpijakos - Mančester junajted

26. februara:
Šalke - Real Madrid Galatasaraj - Čelsi

- Sve utakmice počinju u 20.45, osim ako nije naznačeno

(MONDO, Foto: logo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC