• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosovo zvalo Adnana Januzaja za prijateljsku

Takozvana reprezentacija Kosova sprema se za prijateljsku utakmicu 5. marta, protiv Haitija, a želja selektora je da zaigra i Adnan Januzaj (19).

Takozvana reprezentacija Kosova priprema se za odigravanje prijateljske fudbalske utakmice sa Haitijem, 5. marta, uprkos tome što Ujedinjene Nacije nisu primile tzv. Republiku Kosovo kao svoju punopravnu članicu.

Poslije zelenog svjetla koje je ova samoproklamovana fudbalska organizacija izdejstvovala od FIFA da igra prijateljske utakmice, uslijedila je i inicijativa da mladi igrač Mančester junajteda, Adnan Januzaj, nastupi baš za ovaj tim.

Engleski mediji pišu da je Januzaj već dobio zvaničan poziv da obuče dres takozvanog Kosova, uz podsjećanje da 19-godišnji krilni napadač ima pravo da nastupi i za Albaniju, Belgiju, Tursku, Srbiju, pa i Englesku!

Januzaj je rođen u Belgiji, ali njegovi roditelji vuku porijeklo iz Jugoslavije, tačnije Srbije, sa Kosmeta.

"Poziv koji smo mu poslali je simboličan, ali vjerujemo da će se on odazvati na poziv svog naroda da učestvuje u ovom istorijskom trenutku. Trebalo bi da dobijemo Januzajev odgovor do kraja nedjelje. Nadamo se da će on pokazati da nije zaboravio svoj narod, makar odigrao i deset, 15 minuta",
rekao je Erolj Saliju, član međunarodno nepriznate Fudbalske federacije Kosova.

On je podsjetio i to da, ukoliko Januzaj odluči da odigra meč za tzv. Kosovo, neće izgubiti pravo da u budućnosti izabere da nastupa za bilo koju gore navedenu reprezentaciju.

FIFA je dozvolila južnoj srpskoj pokrajni da igra međunarodne utakmice, osim protiv reprezentacija sa prostora bivše Jugoslavije, pa je tako propala ideja da tzv. Kosovo prvi međunarodni meč odigra protiv Hrvatske. Takođe, zabranjeno je isticanje nacionalnih simbola tokom utakmice, ali su čelnici Fudbalskog saveza Srbije uveliko izrazili bojazan da se to ograničenje nikako neće poštovati.

(MONDO, foto: Beta/AP/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC