• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povreda Ninkovića "pomogla" Stojanoviću

Trener crveno-bijelih ima dilemu manje oko startnih 11 za proljećnu premijeru, iako bi svakako više volio da ima zdravog Miloša Ninkovića u timu.

U nedjeljama za nama pisali smo o "slatkim mukama" na kojima se nalazio trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović kada su vezni red i napad u pitanju.

Nekada, kada imaju jaku konkurenciju u timu, trenerima je zaista teško da procijene ko je u datom trenutku "najjača", a ko "najslabija" karika, da li bi tim trebalo da nastupi u "ovoj" ili "onoj" formaciji, ko je onaj koji bi mogao da donese kvalitet sa klupe, itd.

U tom smislu, Stojanoviću je "lakše" pred meč sa Javorom u subotu - zna da neće moći da računa na Miloša Ninkovića, koji je dobio jak udarac u koljeno tokom posljednje pripremne utakmice crveno-bijelih ove zime, u nedjelju popodne, protiv Smedereva (4:1).

Bez njega, izvjesnije je da će se Stojanović od prvog minuta odlučiti za postavu 4-4-2, sa Darkom Lazovićem i Nejcom Pečnikom na krilima, Aleksandrom Kovačevićem i Nenadom Milijašem u sredini i Draganom Mrđom i Abiolom Daudom u špicu.

Hipotetički, sa zdravim Ninkovićem, Stojanović je mogao da iznenadi rivala i, poslije perioda u kojem je Zvezda igrala sa dva napadača, vrati postavku sa početka sezone, sa jednim špicem.

Na "generalki", protiv Smederevaca, Stojanović je počeo sa postavom u formaciji 4-4-2 (Bajković - Petković, Krneta, Kelhar, Nenadić - Kovačević, Milijaš, Pečnik, Ninković - Mrđa, Dauda), gdje je Ninković kao i jesenas igrao uz lijevu aut liniju, što u principu nije njegova osnovna pozicija.

Poslije njegove povrede u 36. minutu, na terenu se našao Lazović, a Pečnik je prešao na lijevo krilo.

Inače, tu utakmicu nije igrao novi štoper, iskusni Savo Pavićević, koji osjeća posljedice napornog rada tokom priprema, odnosno bolove u tetivama. On bi trebalo, uz donekle korigovan rad tokom ove nedjelje, da otkloni te tegobe do subote i zaigra od prvog minuta.

U nedjelji pred utakmicu, Stojanović ima još jednu dilemu - ko umjesto suspendovanog i standardnog Nikole Mijailovića na lijevom boku.

Prva opcija je Ljubo Nenadić, koji bi tako poslije godinu i po dana u Ljutice Bogdana konačno zabilježio takmičarski nastup, a druga da standardni desni bek Marko Petković pređe na lijevu stranu, a njegovo mjesto pokrije ili novajlija Saša Cilinđek ili Darko Lazić.

Inače, u posljednji čas odustalo se od ideje da Lazić zaigra na pozajmici u Spartaku iz Subotice.

LICENCIRANI IGRAČI:

1. Boban Bajković
2. Marko Petković
3. Ljubo Nenadić
5. Nikola Mijailović
6. Jovan Krneta
7. Đorđe Rakić
8. Darko Lazović
9. Abiola Dauda
10. Nenad Milijaš
11. Nejc Pečnik
14. Savo Pavićević
16. Luka Milunović
17. Filip Kasalica
19. Novak Martinović
20. Migel Arauho
24. Mihailo Ristić
26. Goran Gogić
28. Vukan Savićević
32. Miloš Vesić
33. Miloš Ninković
35. Marko Grujić
36. Saša Cilinšek
44. Dejan Kelhar
55. Aleksandar Kovačević
84. Dragan Mrđa
95. Predrag Rajković
99. Ifeani Onjilo

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC