• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Glazura "udarena", kao zapete puške

U Partizanu svi, osim Miloša Ostojića, zdravi i orni dočekuju nastavak JSL. "Vrijeme je da počnemo da naplaćujemo rad i trud sa priprema".

Još malo, još koji dan i ponovo će se zakotrljati "bubamara" na superligaškim terenima u Srbiji.

Partizan, šestostruki uzastopni prvak Srbije, sa promijenjenim timom u odnosu na jesen i sa novim trenerom, ulazi u završne borbe za odbranu pehara. A ta bitka počinje na vrućem gostovanju u Novom Pazaru.

Zanimljiv podatak: Partizana nikada u prvenstvu nije dobio Novi Pazar u gostima (dva puta remi).

"Poštujemo protivnika, ali vrijeme je da i on kapitulira", poručuje Vladimir Volkov, jedan od dvojice fudbalera (uz njega i Saša Ilić) koji su ostali u sastavu Partizana gledajući posljednju prvenstvu utakmicu u Novom Pazaru.

"Znamo šta nas čeka dole. Bićemo skromni, nećemo se busati u grudi, ali ćemo biti i samouvjereni", dodaje lijevi bek crno-bijelih.

Marko Nikolić ima zadatak da sa Partizanom prođe prvi kroz cilj tamo negde u maju. Odmjeren u izjavama, ni sada se ne "izlijeće". Poruka svima je: poštujemo svakoga, ali vjerujemo u nas.

"Pripreme su gotove i sada počinje ono bitno, počinje takmičenje i sada ćemo vidjeti šta smo uradili na pripremama. Jedva čekamo to prvo kolo. Nije mogao da bude teži protivnik, ali nije ni bauk. Vrijeme je da uloženi rad i trud sa priprema počnemo da naplaćujemo", kaže trener crno-bijelih.

Kakav će biti Partizan?

"Trudićemo se da dobro igramo, da budemo ozbiljni, čvrsti i disciplinovani i da bilježimo dobre rezultate. Bilo bi van svake zdrave logike, a ja to ne bih ni dozvolio, da budemo drugačiji nego na pripremama, odnosno da ne održimo onaj nivo na kojem smo bili na pripremama. Sada na treba tenzija, tonus, sada treba da damo sve od sebe, da budemo najbolji", kaže Nikolić.

Ali, dodaje, on će to tražiti od igrača svakog dana do maja. Dakle, i van utakmica.

"Svakog dana, na svakom treningu i tokom čitave sezone, od 22. februara do maja mi moramo da budemo na najvišem nivou. Nemamo prava, ovo je takav klub, a to se poklapa i sa mojim razmišljanjima, da nijednog dana da budemo manje nego maksimum", ističe trener Partizana.

Da li je Partizan spreman?

"To će pokazati prvenstvo. Uradili smo dobar posao na pripremama i to je moj utisak, koji nije zasnovan na gledanju u zvijezde, već na opipljivim parametrima. Vidjećemo kako će to izgledati kad počne prvenstvo. Već 1000 puta ste čuli izjavu da su jedno pripreme, a drugo takmičarske utakmice i to je tako. Sada postaje bitno, sada se pišu bodovi, kreirali smo dobar ambijent i bilo bi protivno zdravom razumu da sada mijenjamo bilo šta", odgovorio je Nikolić.



Partizan je u drugom dijelu priprema primio samo jedan gol. Ali, Nikolić ne želi da izdvaja nijednu liniju tima.

Nikolić je na slatkim mukama. Na to su ga stavili svi od 20-ak igrača koji su u konkurenciji za sastav i biće mu, ističe, sa ljudske strane teško da nekoga ne stavi u protokol, odnosno među 18.

"Ovo su sve dobri momci, imamo, prije svega, grupu dobrih ljudi. Tu su iskusniji koji utiču na krvnu sliku u svlačionici i oni mlađi, talentovani... Slika o nekima od njih se promijenila sada kada sam u ekipi, nego onda kada sam to gledao sa strane, spolja. Kod najvećeg broja njih, na sreću na bolje, ali oni su to zaslužili svojim radom. Imam pozitivne dileme, kojih 11, kojih 18... To je dobra dilema za trenera. Niko ne zaslužuje da bude van tima, a neko mora biti. Oni su obavezama prema obavezama, pristupom, energijom, zaslužili da me stave na muke", kaže Nikolić.

On dodaje da "zna" tim za Novi Pazar, ali ne želi da ga otkriva.

O mlađim i starijim igračima... O Danilu Pantiću i Andriji Živkoviću

"Meni je nebitno da li neko ima 37 ili 17 godina. Igraće onaj koji to po kvalitetu, pristupom, svakodnevnim ispunjavanjem obaveza, zasluži. Još bolje je ako igrač od 16, 17 godina to zasluži, jer znate da klubovi ovdje žive od prodaje igrača. Pantić i Živković su budućnost ne samo Partizana, nego i srpskog fudbala i zato molim i javnost da ne utiče na njih da budu nestrpljivi", kaže Nikolić.

O Novom Pazaru...


"Dobar protivnik, ima iskusan tim. Napravili su određene promjene u oba pravca, bilo je i odlazaka i dolazaka, ali po mom mišljenju imaju sličan tim kao jesenas. Igraju na domaćem terenu, imaju novog trenera, sve su to neki njihovi plusevi... Mi svakog protivnika poštujemo i ozbilno analiziramo, ali to ne znači da ćemo se plašiti bilo koga, vjerujemo u sebe".

O Partizanovoj publici...

"Neka nas publika podrži ako zaslužimo. Ja nikada nisam tražio blanko podršku. Vidim da se mnogo priča o tim crno-bijelim stolicama, da je to navijačima važno. Volio bih da na prvoj utakmici u Humskoj (protiv Radničkog iz Niša) ne vidim nijednu stolicu, odnosno da bude pun stadion. Ali, ponavljam, neka nas navijači podrže ako zaslužimo".

O ZVEZDI, KREIRANJU JAVNOG MNJENJA...

Nikolić je pojasnio izjavu o kreiranju ambijenta u javnosti da se želi da neko drugi bude prvak:

"Ta atmosfera se stvara dugo godina, pa nije bilo ništa. Neka i sada ne bude ništa. Da se razumijemo, ja poštujem svakoga, sve klubove i kolege, a pogotovo Crvenu zvezdu, Slavišu Stojanovića i igrački kadar. Nas očekuje neizvjesna sportska borba i ništa više od toga. I kada sam govorio o tom kreiranju ambijenta nisam mislio na Crvenu zvezdu".

"Zahvaljujem se svima koji pucaju u nas, jer mi tako olakšavaju posao prilikom motivacije igrača. To se ne radi. Ja u svakoj izjavi respektujem svakoga. A za one koji nas ne respektuju, mogu samo da im kažem 'hvala'. Tim bolje za nas".

(Predrag Vujić/MONDO, foto: MONDO/P.Vujić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC