• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA: FSS da plati 5.000 evra zbog rasizma

Evropska fudbalska unija novčano kaznila FSS zbog primjećenog ispoljavanja rasizma na meču "orlića" i Belgije 15. novembra 2014. u Gornjem Milanovcu.

Evropska fudbalska unija (UEFA), dokazano je, nema milosti za bilo kakvu vrstu incidenata. Pogotovo ne kada se tiču rasizma.

I, valjda, ćemo se naučiti pameti.

Nakon što je Fudbalski savez Srbije oštro kažnjen zbog incidenata na meču mladih reprezentacija Srbije i Engleske u oktobru 2012. godine, nova kazna stigla je zbog rasističkih povika tokom meča mladih selekcija Srbije i Belgije (2:2) odigrane 15. novembra 2013. godine u Gornjem Milanovcu.

UEFA je kaznila FSS sa 5.000 evra. Ali, to nije sve.

Na sljedećoj utakmici mlade reprezentacije Srbije koju će odigrati kod kuće (u srpskom slučaju to može da bude utakmica u okviru baraža za plasman na Prvenstvo Evrope 2015. u Češkoj, jer su odigrali sve utakmice u grupi kao domaćini ili prva naredna u novom kvalifikacionom ciklusu) FS Srbije će morati da zatvori dva sektora za ulazak navijača na jednoj tribini stadiona na kojem će meč biti odigran.

Uz to, FSS će na toj utakmici kod kuće morati da istakne transparente sa natpisom "Reci NE rasizmu", sa zvaničnim logom UEFA i organizacije FARE.

Ti transparenti će morati da budu istaknuti u sektorima zatvorenim za ulazak navijača i ne mogu biti manjih dimenzija od 20x15 metara.

Prije početka te utakmice koju će mlada reprezentacija Srbije igrati kod kuće kapiten našeg nacionalnog tima pročitaće poruku upućenu navijačima u kojoj će se proklamovati svi principi fer-pleja i u kojoj će se strogo reći "ne" rasizmu.

U saopštenju FSS se navodi da na ovu cjelokupnu kaznu neće biti uložena žalba.

(MONDO, foto: Wikipedia)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC