• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ima li Arsenal razlog za nadu protiv Bajerna?

Uz dužno poštovanje snage "tobdžija", pred njima je praktično neostvariv zadatak. Pokušaće da u dvomeču izbace iz LŠ prvaka Evrope i Njemačke.

Na istom mjestu gdje je prije godinu dana pobijedio 3:1, Bajern će i ove godine krenuti u završnu fazu pohoda na evropski tron.

Za Bavarce u srijedu uveče na Emiratima neće igrati najbolji igrač, Frank Riberi, jer je nedavno podvrgnut manjem operativnom zahvatu. Neizbježno je reći da je tim Pepa Gvardiole favorit i bez Francuza.

Prvak Njemačke i Starog kontinenta izuzetno motivisan dolazi na Emirate, i ekipno i invidualno. U Bundes ligi je ubjedljivo prvi, sa 16 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Bajer. Iako bi to negdje bilo očekivano, pa i normalno, dominacija u domaćem prvenstvu ne čini Gvardioline igrače opuštenim, naprotiv.

Španski trener jasno stavlja do znanja svakom igraču da nema zagarantovano mjesto u startnoj postavi. Često mijenja taktike i mjesta fudbalera u postavci, pa je Arjen Roben protiv Frajburga igrao drugo poluvrijeme kao lažna "devetka", dok je centarfor Klaudio Pizaro dejstvovao iza njega.

Trebalo bi očekivati da Gvardiola na teren Emirata pošalje tim u formaciji sa tri ofanzivna vezna (Miler, Gece, Roben), ali ne bi iznenadio ni da Bajern stane u formaciju 4-1-4-1. Odbrana Bavaraca biće skoncentrisana na Mesuta Ozila.



"Moramo dobro da motrimo na Ozila. Važno je da na terenu dokažemo da smo bolji. Ne smijemo da dozvolimo sebi da jurimo rezultat", poručio je defanzivac Bajerna, Džerom Boateng.

Bez obzira na kvalitet Arsenala i nivo takmičenja, neophodno je konstatovati da bi ispadanje Bajerna bilo ravno senzaciji. To potvrđuje i jedan statistički podatak:

Od poraza od Arsenala (0:2), prošlog marta, poslije kojeg su se ipak plasirali u narednu rundu Lige šampiona, fudbaleri Bajerna izgubili su samo dvije takmičarske utakmice!

"Bajern je nedodirljiv. I u Bundesligi i u Evropi. Jedina stvar zbog koje pozitivno razmišljam je to što smo ih pobijedili u Minhenu prošle godine. To nam dozvoljava da uđemo u meč sa određenom nadom. Daćemo sve od sebe", rekao je štoper Arsenala Per Mertesaker.

U londonskom timu zbog suspenzije neće biti Mikela Artete, dok zbog povreda neće nastupiti Tomas Vermalen, Aron Remzi i Abu Dijabi.

Arsenal je prošlog vikenda pobijedio Liverpul u osmini finala FA Kupa i tako donekle ublažio svoju katastrofu na Enfildu iz prethodne nedjelje (1:5). "Tobdžije" zauzimaju drugo mjesto na tabeli Premijer lige i još mogu sezonu nazvati uspješnom.

Na njihovu žalost, pred njima je i okršaj sa favoritom sa Alijanc arene. Bajern je ove sezone postigao 57 pogodaka u 21 ligaškoj utakmici. Primio je samo devet.

Da li je moguće iznenađenje?

Istovremeno će na milanskom San Siru sedmostruki prvak Evrope dočekati Atletiko iz Madrida, jednu od tri vodeće ekipe Primere.

Fudbaleri Milana, predvođeni novim trenerom Klarensom Sedorfom, pokušaće da dokažu cijeloj Evropi da su dostojni svojih slavnih prethodnika iako na tabeli Serije A zauzimaju tek deveto mjesto.



Najbolji igrač "roso-nera" Mario Baloteli biće inspirisan za duel protiv zahuktalih "jorgandžija", koji su prošlog vikenda očekivano lako pobijedili Valjadolid.

"Atletiko zaista igra sjajno u prvenstvu, imaju odličnu ekipu. Dijego Simeone je bio fantastičan fudbaler, a sada je sjajan trener", rekao je Mario Baloteli.

Vezista "jorgandžija" Raul Garsija očekuje napet meč i daje i jednima i druga ravnopravnu šansu za plasman.

"Jasno je da u ovom trenutku obje ekipe imaju podjednake šanse za prolaz u četvrtfinale. Milan je veliki klub i očekujem dobre utakmice", rekao je fudbaler Atletika Raul Garsija koji je juče produžio ugovor sa madridskim klubom do ljeta 2018. godine.

Obje sutrašnje utakmice osmine finala igraju se od 20.45, uz direktan prenos jednog meča na TV Arena sport.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Shaun Botterill, Beta/AP/Luca Bruno)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC