• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ANALIZA: Može li Drinčić da zamijeni Jojića?

Nikola Drinčić na pripremama pokazao da ima snagu da drži pod kontrolom cijeli vezni red. Najveći gubitak Partizana na sredini terena odlazak Jojića.

Pored toga što je tokom jesenjeg dijela sezone često bio osporavan, vezni red Partizana bio je najbolji dio tima aktuelnog šampiona i lidera Superlige tokom prvog dijela šampionata.

Partizan je u prvenstvu postigao 28 golova, a najveći dio njih realizovan je od strane "veznjaka".

Ali, daleko od toga da "parni valjak" nije štucao na sredini terena. Bilo je i tu popriličnih problema za Vuka Rašovića i očekuje da se oni riješe ili barem drastično smanje na proljeće.



Linije napada i odbrane tokom zime su se izrazito pojačale, što se ne može reći i za vezni red. Ekipu je napustio Miloš Jojić, otišao je i Erik Đemba Đemba, od koga se očekivalo mnogo, a, s obzirom na iskustvo i reputaciju, dobilo malo.

Daleko veći hendikep za Marka Nikolića je odlazak Jojića u Borusiju iz Dortmunda. Novopečeni reprezentativac Srbije u decembru je ponio prestižno priznaje kao najbolji igrač Superlige, uz to, odigrao je najviše utakmica jesenas i bio je i prvi strijelac crno-bijelih sa sedam golova, šest prvenstvenih.

Generalno Partizan je većinu utakmica u prvom dijelu sezone igrao sa petoricom na sredini, ali rijetko u istom sastavku. Rašović je bio prinuđen da igrače poput Nikole Gulana i Nemanje Petrovića iz odbrane prebacuje u napad, dok je pred kraj, kada je ostao bez ijednog napadača, pojedince iz veze koristio kao napadače. Njih 11 je imalo ulogu "vezista" jesenas.

Najveće pojačanje Partizana na sredini terena trebalo bi da bude iskusni Nikola Drinčić. Na kontrolnim utakmicama se pokazao kao fudbalski znalac, ali je demonstrirao i autoritet, pogotovo kod mlađih i nešto neposlušnijih igrača.

U prvom timu je konačno i Danilo Pantić, ali će on očigledno šansu čekati iz drugog plana, jer je, stekao se utisak, Filip Malbašić prvi pik Nikolića po desnoj strani.

Iznenadio je i Darko Brašanac. Fudbaler kome je malo nedostajalo da zbog male minutaže (najmanje od svih klasičnih vezista u prvom dijelu prvenstva) napusti Humsku, sada je pred vratima startne postave, jer Nikolić najozbiljnije računa na njega. Uz aut liniju s lijeve strane terena trebalo bi da dejstvuje kapiten Saša Ilić, koji u zavisnosti od ideje šefa stručnog štaba može da odgovori i na mjestu centralnog, odnosno zadnjeg veznog.

Ali, postoji još mnogo kombinacija na sredini terena, a ona prva će najvjerovatnije ostati Nikolićeva tajna do meča u Novom Pazaru. Nije isključena ni rotacija. U prijateljskom duelu protiv Šahtjora Partizan je počeo na sredini u postavi (s lijeve na desnu) - Ilić, Drinčić, Brašanac i Malbašić.

Najčešće mijenjan igrač u Superligi (starter na 13 mečeva, a na 12 zamijenjen), Nikola Ninković, zbog sve bolje forme ozbiljno se nameće za startera na lijevoj strani ili na centralnoj poziciji.



Za mjesto na desnoj strani konkuriše više igrača, Predrag Luka kao najozbiljni kandidat Malbašiću, dok su tu su još tinejdžer Pantić i Petar Grbić. Partizanovo otkrovenje prvog dijela sezone Andrija Živković ima problem sa povredom primicača i trenutno nije u fokusu trenera, ali će vjerovatno vrebati svaku priliku, kao što je to učinio u septembru kada je zablistao u crno-bijelom dresu i sa četiri gola zauzeo mjesto odmah iza Jojića na listi strijelaca.

Prva alternativa Drinčiću i Brašancu na poziciji zadnjeg veznog je sve bolji Saša Marković, koji bi  trebalo da dobije šansu prije Nikole Gulana. Zadatke u veznom redu može da ispuni i Nemanja Petrović. Kod Rašovića je pred pauzu dobijao priliku, uspio je čak i da se upiše protiv Jagodine.

PARTIZANOVA SREDINA TERENA U JESENJEM DIJELU SEZONE SEZONE

Širak 1:1 - Marković, Ilić, Jojić, Luka (od 76' Malbašić), Ninković (od 46' Brašanac)
Širak 0:0 - Marković, Ilić, Jojić, Luka (od 60 Ivković), Malbašić (od 46' Kojić)
Ludogorec 1:2 - Marković (GOL), Ilić (od 82' Kojić), Jojić (crveni), Grbić (od 59' Malbašić), Ninković (od 64' Đemba Đemba)
Ludogorec 0:1 - Marković, Ilić (od 68' Šćepović), Đemba Đemba, Ninković, Grbić (od 81' Luka)
Novi Pazar (1. kolo) 4:3 - Đemba Đemba (od 75' Ilić), Ninković (od 46' Kojić), Jojić (GOL), Grbić (od 58' Luka /GOL/), Malbašić (crveni)
Radnički Niš (2. kolo) 0:0 - Đemba Đemba, Ilić, Luka (od 67' Grbić), Ninković (od 77' Jojić)
Tun 1:0 - Marković, Ilić, Đemba Đemba (od 46' Malbašić), Grbić (od 56' Ninković), Jojić (GOL)
Radnički Kg 5:1 (3. kolo) - Marković, Ninković (GOL) (od 65' A. Živković /GOL/), Jojić, Ilić (od 78' Đemba Đemba), Malbašić
Tun 0:3 - Marković, Ilić (od 64' A. Živković), Jojić, Malbašić (od 82' Brašanac), Ninković, Grbić ušao umjesto Mitrovića u 67'
Rad 3:1 (4. kolo) - Đemba Đemba, Ninković (od 66' Kojić), Jojić, A. Živković (GOL) (od 78' Luka), Malbašić (od 46' Ilić /GOL/)
Sloboda 2:1 (5. kolo) - Đemba Đemba, Gulan, A. Živković (GOL) (od 72' Luka), Ninković (crveni po završetku) (od 46' Ilić), Jojić
OFK Beograd 2:0 (6. kolo) - Đemba Đemba (od 62' Brašanac), Gulan, Jojić, A. Živković (GOL) (od 79' N. Petrović), Ilić (GOL)
Metalac 2:0 (Kup) - Brašanac (od 74' Marković), Gulan, Jojić, Grbić (od 57' Ilić), Luka
Vojvodina 1:2 (7. kolo) - Marković, Gulan (od 90' Luka), Ilić (od 75' Fofana), A. Živković (od 70' Brašanac), Jojić
Javor 0:0 (8. kolo) - Đemba Đemba (od 46' Fofana), Gulan, Jojić, Ninković (od 84' Luka), A. Živković, Malbašić igrao od 70' umjesto Kojića
Jagodina 3:0 (9. kolo) - Đemba Đemba, Ilić, Jojić (GOL), Ninković (od 69' Kojić), A. Živković (od 46' N. Petrović /GOL/), Gulan od 76' umjesto Fofane
Napredak 1:1 (10. kolo) - Đemba Đemba, Ilić, N. Petrović (od 50' Kojić), Jojić, Ninković (od 63' Luka)
Radnički 3:0 (Kup) - Gulan, Marković, Luka (GOL), Ninković (DVA GOLA) (od 76' Đemba Đemba), A. Živković (od 67' Jojić)
C. zvezda 1:0 (11. kolo) - Gulan (od 46' Ilić), Marković, Jojić, Ninković (od 69' Luka), A. Živković (od 86' Grbić)
Donji Srem 3:2 (12. kolo) - Marković, Ilić (od 90' N. Petrović), Malbašić (od 52' A. Živković), Jojić (GOL), Luka (od 46' Fofana /GOL/)
Voždovac 1:0 (13. kolo) - Đemba Đemba, Ilić, Jojić (GOL), Ninković, A. Živković (od 76' Marković), Luka igrao u napadu (od 90' N. Petrović)
Spartak 2:0 (14. kolo) - Marković, Ilić (od 68' Brašanac), Malbašić (od 76' Šaponjić), Jojić (DVA GOLA), Luka, Ninković igrao u napadu (od 88' Đemba Đemba)
Spartak 0:2 (Kup) - Đemba Đemba (od 40' Ilić), Marković, Luka (od 76' Grbić), Ninković, Jojić, Malbašić igrao u napadu
Čukarički 1:0 (15. kolo) - Marković, Ilić (od 90' Ivković), Jojić, Brašanaca (GOL), Malbašić (od 87' Grbić), Luka igrao u napadu (od 70' Ninković)



Miloš Jojić - 22 nastupa + 2 sa kupe (sedam golova /6+1/, dva žuta i jedan crveni)
Saša Ilić - 16+6 (dva gola i žuti)
Nikola Ninković - 17+2 ( tri gola /1+2/, pet žutih i jedan crveni)
Predrag Luka - 10+7 (tri gola 2+1 i jedan žuti)
Saša Marković - 14+2 (pet žutih)
Đemba Đemba - 12+4 (jedan žuti)
Andrija Živković - 9+3 (četiri gola i jedan žuti)
Filip Malbašić - 9+4 tri žuta i jedan crveni)
Nikola Gulan - 6 (tri žuta)
Darko Brašanac - 2+4 (jedan gol i žuti)
Nemanja Petrović - 1+3 (jedan gol)

(MONDO, foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC