• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape: Mislio sam da će i Srbija u Brazil

"Svako jutro mučim istu muku: ne mogu da završim preliminarni spisak od 30 igrača koji moram da se pošaljem organizatoru SP", kaže za "Novosti" Sušić.

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić ostvario je ono što nijednom njegovom prethodniku nije pošlo za rukom - izborio je plasman na veliko takmičenje.

Pape je uspio sa "zmajevima" da osvoji prvo mjesto u grupi i obezbijedi direktan plasman na Mundijal, koji će ovog ljeta biti održan u Brazilu.

Žrijeb je BiH svrstao u grupu F sa Argentinom, Nigerijom i Iranom. Već u prvom meču, na slavnoj "Marakani" u Rio de Žaneiru 15. juna, "zmajevi" će ukrstiti koplja sa Mesijem i društvom.

"Imamo i mi svoje adute. Džeko, Ibišević, Misimović, Pjanić su samo neke od uzdanica navijača, ali mene u ovom trenutku najviše muči kako da sastavim ostatak tima. Ruku na srce, nama će zbog malog fonda igrača biti problem kako da pošaljemo i konačan spisak u Brazil na kojem mora da bude 26 igrača", rekao je Sušić u razgovoru za beogradske "Novosti", te dodao da ga muči jedan problem.

"Svako jutro idem na posao, do Fudbalskog saveza i svako jutro mučim istu muku. Krenem, pa ne mogu da završim preliminarni spisak od 30 igrača koji mora da se pošalje organizatoru", kaže legendarni Pape.

Selektor BiH nadao se da bi i reprezentacija Srbije mogla naći svoje mjesto među putnicima za Brazil.

"Kada su počele kvalifikacije, mislio sam da će Srbija da pronađe put do Brazila. Otišla je Hrvatska, otišli smo mi. Mislim da Srbija ima opasno dobar tim. Šteta!", tužan je Sušić.

Iako je za prijateljski meč Sušić pozvao Nemanju Gudelja, on je odlučio da ne prihvati poziv da zaigra za "zmajeve". Slična situacija je i sa Alenom Halilovićem.

"Razumem te igrače. Gudelj je, na primjer igrao 11 mečeva za sve selekcije Srbije. Slično je bilo i sa mladim Halilovićem, koji je izabrao Hrvatsku. Želim im sve najbolje. Ipak, mislim da je Mundijal, koji se igra jednom u četiri godine, sjajna prilika za afirmaciju igrača", zaključio je na kraju razgovora Sušić.

(MONDO, foto: FS BiH)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC