• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Stepanović i dalje glavni

Na sastanku Odbora za hitna pitanja usvojena predložena reorganizacija Sudijske komisije.

Na sastanku Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije, kojom je predsjedavao predsjednik Tomislav Karadžić, donesene su odluke o formiranju Odbora za delegiranje sudija i posmatrača suđenja i Odbora za analizu suđenja i rangiranja sudija, koji će od sada činiti Sudijsku komisiju FSS.

Članovi Odbora za hitna pitanja su prihvatili predloženu reorganizaciju rada i sastava Sudijske komisije, baziranu prije svega na formiranju dva nezavisna odbora-potkomisija Izvršnog odbora FSS sa posebnim zaduženjima.

Za koordinatora Odbora za delegiranje sudija i posmatrača suđenja i Odbora za analizu suđenja i rangiranje sudija imenuje se Bogoljub Stepanović, predsjednik Sudijske organizacije FS Srbije i člana Izvršnog odbora FSS zaduženog za sudijska pitanja u FSS. Članovi oba odbora su odgovorni najprije koordinatoru Bogoljubu Stepanoviću, određenom ispred Izvršnog odbora FSS.

Za sekretara oba pomenuta odbora imenovan je Igor Radojčić, bivši internacionalni pomoćni sudija.

Zoran Petrović je imenovan za predsjednika Odbora za delegiranje sudija i posmatrača suđenja, a zadužen je za delegiranje sudija Superlige, Kupa Srbije i međunarodnih utakmica. Đorđe Žutić je zadužen za delegiranje sudija Prve lige, Dejan Delević je zadužen za delegiranje posmatrača suđenja Superlige i Kupa Srbije, a Srđan Jovanović je zadužen za delegiranje posmatrača suđenja Super lige.

Zdravko Jokić je imenovan za predsjednika Odbora za analizu suđenja i rangiranje sudija. U sastavu ovog Odbora su i članovi Staniša Beljin, Dragan Živanović, Momčilo Pavlović i Dušan Mrakić. Članovi ovog Odbora će analizirati utakmice posljednjeg kola, obavezno prije sjednice Odbora za delegiranje sudija i posmatrača suđenja i dostavljati im svoj izvještaj o kvalitetu suđenja i radu posmatrača i eventualnim sankcijama.

Na listu super-kontrolora imenovani su svi članovi dva pomenuta odbora, dok je na listu posmatrača suđenja Super lige imenovan je Miroslav Radoman, nekadašnji internacionalni sudija.

Članovi Odbora za hitna pitanja su analizirali i nastup u sredstvima javnog informisanja po pitanju sudijskih pitanja. Zaključeno je da je potrebno da na kanalu TV Arena sport suđenje komentariše nekadašnji internacionalni sudija Dragomir Tanović, kao potpuno nezavisna osoba, koja nije član nijednog pomenutog odbora, a posjeduje iskustvo i znanje iz ove oblasti.

Usvojene su i promjene na listama sudija.

Zbog uočenih propusta u suđenju tokom jesenjeg dijela sezone 2013/14 donesene su odluke o premještaju sudija po grupama i to: Slobodan Veselinović (sa elit grupe na prvu grupu), Miodrag Gogić (sa elit grupe na prvu grupu), Vladimir Nedeljković (sa prve grupe na razvojnu grupu), Danilo Mihajlović (sa prve grupe na razvojnu grupu), Novak Simović (sa prve grupe na razvojnu grupu), Zoran Mićanović (sa prve grupe na razvojnu grupu) i Dejan Potočan (sa elit grupe na prvu grupu).

Dakle, Nedeljković, Mihajlović, Simović i Mićanović neće suditi utakmice Superlige do kraja tekuće sezone.

S druge strane, donese su odluke i o napredovanju određenih sudija po grupama i to: Robert Kiš Čepegi (sa razvojne grupe na prvu grupu), Milorad Milićević (sa razvojne grupe na prvu grupu) i Dejan Anđelković (sa razvojne grupe na prvu grupu).

Pomoćni sudija Bojan Stanojević se oporavio od povrede Ahilove tetive i vraćen je na listu pomoćnih sudija razvojne grupe, na kojoj se i ranije nalazio.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC