• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić kao Petko, a Osim ne da na njega

Selektor reprezentacije BiH pozvao u nacionalni tim sinovca Svena Sušića i navukao gnijev javnosti.

Safet Sušić je postao "fudbalski Bog" kada je sa selekcijom Bosne i Hercegovine izborio prvi put u istoriji plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Ipak, samo nekoliko mjeseci poslije euforije pokazalo se i u njegovom slučaju kako je na ovim prostorima put od uspjeha do trnja vrlo kratak. Naime, posljednjih dana popularni Pape nalazi se na meti kritika jer se odvažio da u reprezentaciju pozove sina svog brata Svena Sušića, fudbalera Hajduka.

Podsjetimo da je Ilija Petković, svojvremeno kao selektor Srbije i Crne Gore u nacionalni tim "infiltrirao" svog sina Dušana, neposredno pred polazak na Mundijal u Njemačku, ali se zbog velikog pritiska javnosti on nije dugo zadržao među "plavima".

I dok se posljednjih dana naveliko zamjera selektoru BiH zbog odluke o pozivanju sinovca, Ivica Osim pokušava da "spusti loptu".

"Gledao sam Svena Sušića i radi se o momku koji je sasvim dobar sa loptom, ima dobar pregled igre, što je jako važno teško gubi loptu, pokriva puno pozicija. Nije maratonac, ali danas su takvi rijetki. Siguran sam da je Safet provjerio njegove kvalitete i da ga zove zato što smatra da on zaslužuje da igra u reprezentaciji. Budite uvjereni da Safet neće raditi bilo šta protiv sebe i ekipe koju je napravio", izjavio je za portal reprezentacija.ba Ivica Osim.

Prekaljeni stručnjak, koji je dao veliki doprinos oporavku fudbala u BiH, smatra da "drvlje i kamenje" po selektoru može da šteti timu.

"Kod nas uvijek nekom nešto smeta. Prerano smo počeli sa kvarenjem atmosfere u reprezentaciji. Ne valja da se pravi takva klima, kako zbog samog igrača, tako i zbog cijele reprezentacije. Prezime bi trebalo da mu bude prednost, a ne mana. Ako ćemo svaki put provjeravati svaki novi poziv Safeta Sušića onda to ne vodi ničemu. Ne valja ni da se stvori grupa nedodirljivih igrača u reprezentaciji"
, dodao je Osim i istakao da je evidentno i da mediji zarad čitanosti, previše komentarišu formu i učinak igrača, čime dodatno stvaraju preveliki pritisak igračima.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Jamie McDonald)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC