• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Arsenalu "ključa" od nervoze!

Tokom utakmice sa Bajernom kamere zabilježile sukob Ozila i Flaminija, a trener Arsen Venger odbio da se rukuje sa Gvardiolom. U čemu je problem?

Arsenal se poslije 26 kola u prvenstvu Engleske nalazi na drugom mjestu tabele, sa samo bodom manje od Čelsija, plasirao se u četvrtfinale nacionalnog FA kupa i igra osminu finala Lige šampiona.

Na prvi pogled, reklo bi se da sezona odlično teče.

Međutim, izgleda da u londonskom klubu uopšte "ne cvjetaju ruže".

Rezultati ostvareni u posljednjim mečevima unijeli su nervozu u redove "tobdžija", koja je postala javno primjetna.

Samo jedna pobjeda, protiv Liverpula u FA kupu (2:1), a porazi od istog rivala u prvenstvu (1:5), remi sa Mančester junajtedom (0:0), takođe u Premijer ligi i poraz u srijedu uveče od Bajern Minhena (0:2), opet u Londonu, u prvom meču osmine finala Lige šampiona, prilično su narušili atmosferu među crveno-bijelima.

Poslije jednog napada Bajerna, kada je Roben pobjegao Ozilu, došlo je do burne rasprave njemačkog fudbalera i Francuza Flaminija:

VIDEO

Ozilu to nije bio prvi incident sa saigračima, pošto je u decembru imao verbalnu raspravu i sa sunarodnikom Perom Mertezakerom poslije derbija sa Mančester sitijem, a primjetno je da bivši vezista Real Madrida ne igra u formi sa početka sezone, kada je bio vođa tima.

Nervoza među igračima prenijela se i na trenera Arsena Vengera (ili je možda obratno), pošto engleski mediji izvještavaju da Francuz poslije, a ni prije meča sa Bajernom, nije pružio ruku rivalu sa klupe njemačkog kluba, Pepu Gvardioli.

Ukoliko je to zaista tačno, Vengeru nije prvi put da postupi na takav način.

Isti nesportski gest primjenio je 2009, kada je odbio da se rukuje sa Markom Hjuzom, tadašnjim trenerom Mančester sitija, ekipom koja je "tobdžije" eliminisala iz Liga kupa.

Venger je tokom meča bio vidno nervozan zbog isključenja golmana Vojceha Šćešnija, a čak je u jednom razgovoru sa Arjenom Robenom kraj aut linije gestikulirao Holanđaninu da je odglumio pad poslije kojeg je dosuđen penal, a golmanu Arsenala pokazan crveni karton.

Treba imati u vidu da Arsenal iza sebe ima seriju veoma teških utakmica, a ništa lakše crveno-bijelima neće biti u drugoj polovini marta, kada ih očekuju uzastopni mečevi sa Totenhemom, Čelsijem i Mančester sitijem.

Da li će Venger do tada uspjeti da zavede red u timu, vidjećemo...

(MONDO, foto: Beta/AP/Alastair Grant)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC