• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kunić: Borac može do Evrope

Povratnik u redove banjalučkog Borca, Petar Kunić uvjeren da crveno-plavi mogu obezbijediti izlazak na međunarodnu scenu.

Mladi, dvadesetogodišnji napadač, nedavno je stigao na Gradski stadion na pozajmicu iz praške Dukle, gdje nije uspio da se izbori za veću minutažu.

Kunić je 2012. godine u dresu Borca igrao kvalifikacije za Ligu Evrope, a sada je u razgovoru za "Euroblic" naglasio da se nada da "Velikan iz Platonove" može ponovo izboriti evropsku vizu.

"Iako je klub u problemima koji su svima dobro poznati, mislim da je napravljena kvalitetna ekipa. Ona predstavlja spoj mladosti i iskustva i može se ravnopravno nositi sa ostalim timovima iz vrha premijerligaške tabele", rekao je Kunić na početku razgovora.

Mladi golgeter smatra da su pripreme u Opatiji bile pun pogodak.

"Dueli protiv Željezničara i Olimpije, koje smo odigrali u Opatiji, to potvrđuju. Ja sam se vratio kako bih igrao, obzirom na to da Dukla nije uspjela da ostvari transfer jednog napadača u inostranstvo. Nadam se da ću dati doprinos u ostvarenju Borčevih ciljeva u nastavku prvenstva. Mi smo možda i u malo boljoj poziciji od drugih, jer igramo samo šampionat, dok će rivali za vrh imati i obaveze u Kupu BiH"
, naglasio je povratnik u redove Borca.

Odlazak Joce Stokića i Ognjena Đelmića u inostranstvo ostavio je "rupu" u napadačkoj liniji, koju će popuniti novajlije Kunić i Haris Handžić.

"Od šefa stručnog štaba Dragana Jovića zavisi ko će igrati. Moje mišljenje je da je konkurencija dobrodošla, jer se bolje radi na treninzima i svi daju maksimum. Došao sam da igram i željan sam golova, a samo od mog rada i partija zavisi kolika će mi biti minutaža", svjestan je mladi napadač da sve zavisi od njega i dodaje:

"Sa Handžićem, kao i sa ostalim igračima, slažem se odlično, a vjerujem da možemo funkcionisati i zajedno u ekipi."

Borac proljećni dio prvenstva otvara domaćom utakmicom sa debitantom u ligi, ekipom Mladosti iz Velike Obarske.

"Nisam gledao Mladost, ali znam da su se u pauzi pojačali. Oni nemaju šta da izgube protiv nas i sigurno će igrati rasterećeno. Obzirom na kvalitet, mi ćemo biti favoriti, a igramo kod kuće gdje ćemo, siguran sam, imati veliku podršku navijača koji su se uželjeli fudbala. Dobar start je i te kako važan i zato će nam pobjeda protiv Mladosti biti jedini izbor", zaključio je Kunić.

GENERALKA
Generalnu probu pred nastavak prvenstva Borac će igrati protiv Slobode iz Mrkonjić Grada. Još nije poznato gdje će taj meč biti odigran, a ono što je sigurno da se neće igrati ni u Banjaluci ni u Mrkonjić Gradu.

(MONDO, foto: FK Borac)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC