• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Znamo kako! PAZAR: Hladna glava!

Pred nastavak takmičenja u JSL, Partizan i Novi Pazar imaju svoje računice i očekivanja.

Novi Pazar je na nogama - stiže šampion Srbije!

Pred start proljećnog dijela prvenstva, pred stadionom u Novom Pazaru je prava jagma za kartama za duel protiv Partizana, a najvatreniji navijači domaćina nadaju se iznenađenju.

Domaćin je u prodaju pustio 6.000 karata, pošto je iz bezbjednosnih razloga odlučeno da se smanji kapacitet istočne tribine na kojoj će biti smještene pristalice crno-bijelih. Na Gradskom stadionu očekuje se i oko 300 navijača Partizana.

Zanimljivo, Partizan je dva puta do sada gostovao u Novom Pazaru u prvenstvenim mečevima i nije pobijedio (oba puta je bilo neriješeno). U redovima šampiona svjesni su da ih očekuje više nego teška misija, pred vatrenom atmosferom, ali i da, uz obavezni respekt protivniku, vjeruju u sopstvene snage.

Trener Partizana Marko Nikolić je u petak novinarima rekao da ovaj meč neće odlučiti šampionsku trku.

"Subotnji duel nosi veliku važnost za nas, ali ne rješava ništa, jer u drugom dijelu šampionata imamo 15 utakmica. Sve ekipe su se pojačale, biće maksimalno motivisane i očekujem neizvjesnu borbu do samog kraja. Najvažnije nam je da se 17. ili 18. maja saberemo onako kako nam najviše odgovara", rekao je Nikolić na konferenciji za medije u Sportskom centru Teleoptik.

Trener crno-bijelih istakao je da je svjestan kako su njegovom timu mečevi sa Novim Pazarom tradicionalno neugodni, ali je naveo da očekuje da dobar rad na pripremama odmah da rezultat.

"Novi Pazar ima dobar domaći teren i ambijent, ali to nije ništa novo za nas. Moji fudbaleri su igrali i na "tvrđim" na terenima. Oni imaju novog trenera koji će željeti da debituje pobjedom, ali i mi jedva čekamo da meč počne. Ipak, takmičenje je ono za šta žive svi igrači", naglasio je Nikolić.

On je istakao da zna startnih 11 za meč u Novom Pazaru, ali je naveo da nema praksu da ga javno saopštava dan uoči utakmice.

"Iz iskustva znam kako se svi spremaju za utakmice sa Partizanom, to je sve normalno i uobičajeno. U sportu je uvijek i jedino istina vidljiva na terenu. Moramo tamo da je tražimo, da budemo skromni i da se žrtvujemo za tim. Put do uspjeha nije lak, ali vjerujem da možemo da ostvarimo cilj", zaključio je Nikolić.

Dok je Niokolić razgovarao sa novinarima u Beogradu, isto je učinio i njegov kolega Zoran Njeguš, ali u Novom Pazaru.

Njegova osnovna poruka je: "hladnom glavom do rezultata".

"Meč dočekujemo hladne glave i na terenu ćemo opravdati povjerenje navijača. Igraćemo strpljivo, a rivala ne želim da potcijenim ili precijenim. Izgaraćemo do posljednjeg atoma i pokušati da se radujemo zajedno", rekao je Njeguš novinarima na Gradskom stadionu.

On je dodao da će poslije popodnevnog treninga odrediti sastav za Partizan, a od igrača neće moći da računa jedino na Bojana Đorđevića zbog žutih kartona.

"Baratam sa 12, 13 imena, a još nisam siguran da li ćemo igrati sa jednim ili dva isturena igrača. Moja vizija je da svi napadamo i svi se branimo. Što se rivala tiče, dobro su se pojačali. Tokom priprema igrali su u sistemu 4-4-2, sa (Petrom) Škuletićem i (Dankom) Lazovićem u špicu. Ne znam da li će kolega (Marko) Nikolić nešto mijenjati u odnosu na tu postavku, ali mi se moramo prilagoditi. Moramo parirati u svim segmentima, ali ne možemo se samo osloniti na defanzivu. Moramo imati posjed lopte i tako pokušati da postignemo gol", rekao je Njeguš.

Prvi duel ove dvije ekipe na startu jesenjeg dijela sezone, kada je Partizan dobio 4:3, poslije preokreta i grešaka sudija, izazvao je veliku polemiku u srpskoj javnosti. Sudija Nedeljković je oštro kažnjen.

Admir Kecap, kapiten Pazaraca, prisjetio se te utakmice, smatrajući da njega i njegove saigrače očekuje mnogo teži duel nego jesenas u Humskoj.

"Biće malo teže sa psiholoske strane, jer postoje veća očekivanja nego na startu prvenstva kada smo igrali u prinudnom sastavu i izgubili sticajem čudnih okolnosti, poslije crvenog kartona i jedanaesterca", rekao je Kecap.

Njegova prognoza za subotu je: pobjeda Pazara jednim golom razlike!

"Nije bitno da li ću dati gol ja ili neko drugi, bitno je da damo maksimum i pozitivan rezultat neće izostati. Crno-bijeli najavljuju pobjedu i pohod ka sedmoj uzastopnoj tituli, dobra su ekipa, ali imamo tim koji može da im se suprostavi. Nadam se da ćemo obradovati navijače, koji će ispuniti stadion", rekao je Kecap.

Novi Pazar i Partizan igraju u subotu od 13.30 časova. Novi Pazar je šesti na tabeli sa 24 boda, dok je Partizan na vodećoj poziciji sa devet bodova više.

(MONDO/Agencije, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC