• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prcić "odjavio" Sušića!

Revoltiran zbog nepozivanja u A tim Bosne i Hercegovine, fudbaler Sošoa Sanjin Prcić zahvalio se selektorima i Savezu na dosadašnjoj saradnji.

Selektor "zmajeva" Safet Sušić nije pozvao Sanjina Prcića na okupljanje pred prijateljski meč sa Egiptom petog marta u austrijskom Insbruku uz objašnjenje da "igra u slabom klubu".

"Prcić igra u slabom klubu, a još i nije prvotimac. Za Brazil ne računam na njega sigurno, jer na njegovoj poziciji imam Miralema Pjanića i Zvjezdana Misimovića. Možda u sljedećem ciklusu, a do tada na raspolaganju je mladoj reprezentaciji", objasnio je popularni Pape prije nekoliko dana.

Ta izjava sarajevskim medijima "natjerala" je mladog igrača francuskog prvoligaša da se zahvali selektoru mlade selekcije Vladi Jagodiću i Fudbalskom savezu BiH.

"Sve što sam do sad postigao, postigao sam bez ičije pomoći. Ja nisam od onih iza kojih stoji neko i koji se guraju kako znaju. Meni je teren i odnos prema fudbalu svetinja, baš kao i odnos prema domovini i dresu BiH", rekao je Prcić.

On je priznao da se u budućnosti nema namjeru odazivati u nacionalne selekcije.

"Nema se više svrhe nadati. Odlučio sam zahvaliti našem Savezu na saradnji. Mislio sam da će neko moje igre zapaziti, da će me nazvati i porazgovarati sa mnom. Sošo je ove sezone podmladio tim i bori se za opstanak, ali ja koliko znam u reprezentaciji trenutno igra nekoliko igrača čiji se klubovi bore za opstanak i to iz liga koje su slabije od francuske, kao i par igrača iz drugih liga".

Svjestan je da nije bilo realno nadati se putu u Brazil na Mundijal...

"Ipak nisam učestvovao u kvalifikacijama, ali po meni nije pošteno da se jedini ja mjesecima unaprijed otpišem za razliku od svih ostalih igrača. Mnogo je igrača koje se moli i kojima se poručuje da izvade potrebne papire kako bi bili pozvani, dok mene nikada nije trebalo moliti. Za BiH sam uvijek bio tu. Svoju zemlju volim neizmjerno, ali to izgleda danas nije važno", zaključio je Prcić očigledno aludirajući na ''pravljenje papira'' za selektorovog sinovca Tina Sven Sušića.

Selektor mladih ''zmajeva'' Vlado Jagodić bio je iznenađen odlukom Prcića rekavši da je on za njega igrač ekstra klase.

''Iskreno danas sam prvi put čuo za to. Još uvijek nisam dobio zvaničnu vijest iz Saveza da je to istina. Za mene je Sanjin Prcić igrač top klase, a ja sam najozbiljnije računao na njega. Protiv Španije je igrao u početnoj postavi. Iako još nisam zvanično poslao pozive mogu vam reći da je za Prcića bio spreman poziv za susrete sa Austrijom i Mađarskom, i on će mu biti upućen. Prcić je kvalitetan fudbaler koji je sigurno kroz igre u mladoj reprezentaciji bio blizu A selekcije'', izjavio je Jagodić sarajevskim medijima.

Sušićevo pozivanje bratovog sina u ''zmajeve'' u dobroj mjeri je podijelilo sportsku javnost u BiH, a u Papetovu odbranu stao je legendarni Ivica Osim.

Naravno ima i drugačijih mišljenja, a posebno interesantno je zapaženje glavnog i odgovornog urednika nedjeljnika "Slobodna Bosna" Senada Avdića o ovom slučaju:

"Sven Tino Sušić je u nikad jadnijem, bespomoćnijem Hajduku iz Splita sporedan igrač - ima profesionalne pretpostavke da igra za najbolju selekciju BiH kao Sebija Izetbegović da vodi državnu bolnicu... ".

(MONDO, foto: Francefootball)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC