• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Tri dana smo sastančili sa sudijama

PredsJednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) poručio pred nastavak domaćeg prvenstva da je učinjeno sve da tenzija ne pređe granicu dozvoljenog.

Početak drugog dijela takmičarske 2013/14 u Jelen Superligi bio je prilika i za obraćanje prvog čovjeka FSS, Tomislava Karadžića.

U opširnom intervjuu "Danasu", on je konstatovao kakvo je stanje u najjačem rangu domaćeg fudbala, sa posebnim osvrtom na aktivnosti nadležnih u smirivanju tenzija.

"Vidim da se većina klubova, uprkos velikoj besparici, pripremala u inostranstvu i zabIiježila fine rezultate na provjerama. Sluti na dobar fudbal. Naravno. slabiji od onog u najvećim evropskim ligama i drugoj klasi prvenstava Starog kontinenta, ali sigurno jači nego u mnogim zemljama u okruženju. Često ga potcjenjujemo", rekao je Karadžić.

Superligaško "proljeće" počeće u subotu, utakmicama u Pećincima, Novom Pazaru, Subotici i na tržnom centru u Zaplanjskoj ulici.

Izvjesno je da će borba za titulu ponovo biti vođena između dva tima, lidera Partizana (33 boda) i prvog pratioca, Crvene zvezde (32).

"Tekuće prvenstvo već se pokazalo kao jedno od najzanimljivijih i neizvjesnijih posljednjih godina, a mislim da će njegov nastavak donijeti još atraktivnije duele.Svaki meč će biti odlučujući. Ne samo u trci za titulu, između dva vodeća i najveća kluba, Partizana i Crvene zvezde, sa samo jednim bodom međusobne distance... Očekujem burno proljeće, u takmičarskom smislu".

PAROVI 16. KOLA:

Donji Srem- Vojvodina 13.30
Novi Pazar - Partizan
Spartak - Sloboda
Voždovac - OFK Beograd
Čukarički - Rad 15.00
Napredak - Jagodina 16.00
Crvena zvezda - Javor 18.00

U nedelju

Radnički 1923 - Radnički Niš 13.00

Tokom jeseni je bilo mnogo (nerijetko i opravdanih) prigovora na sudije. Praktično iz svih klubova.

"Tri dana smo sastančili u Staroj Pazovi, ne bi li u pojedinačnim i grupnim razgovorima sa sudijama i predstavnicima sudijske organizacije arbitrima predstavili važnost i osjetljivost trenutka, predočili im veliki pritisak pod kojim će raditi u preostalih 15 kola i u Kupu Srbije, odnosno upozorili ih šta (ne) smiju da rade. Iz toga se izrodilo nekoliko važnih odluka".

Podsjetimo da je odlučeno da arbitri Vladimir Nedeljković, Danilo Mihajlović, Novak Simović i Zoran Mićanović zbog svojih grešaka do kraja sezone ne sude superligašima.

"Neki od njih su za kaznu, ali i opomenu drugima, skinuti sa sudijskih lista, zbog grešaka iz prvog dijela sezone. Dalje, razdvojili smo ljude koji će delegirati sudije i one koji će kontrolisati i ocjenjivati njihov rad, što je do sada bio posao samo jednog organa. Imaćemo i čovjeka (internacionalni sudija Dragomir Tanović, prim. aut) koji će vikendom, na TV Arena sport stručno komentarisati odluke ljudi sa pištaljkama, u svakom kolu i meču. Da, učinili smo sve što je do nas da prisutna rezultatska tenzija ne pređe granice dozvoljenog", podvukao je Karadžić.

Prvi čovjek FSS podsetio je na obavezu svih učesnika Superlige da do početka sljedeće sezone stvore uslove za organizaciju utakmica u noćnim terminima ("Ako to ne urade, to će biti njihova bruka i lokalne zajednice") i govorio o pomoći koju je Savez pružao klubovima sa finansijskim problemima.

"Ukoliko se ne desi neko čudo, a ne vidim kako je to moguće, ionako finansijski loše stojeći klubovi doći će u dramatičnu situaciju, na ivicu opstanka. Procjena njihove zajedničke zaduženosti kreće se između 65 i 70 miliona evra, s tendencijom stalnog porasta. Savez im pomaže čestim pozajmicama, ali ni naše mogućnosti nisu velike", dodao je on.

Poslije odustajanja Dejana Stankovića od kandidovanja za mjesto predsjednika FSS postalo je izvjesno da će Karadžić nastaviti da vodi Savez i poslije naredne Skuštine FSS, zakazane za 18. mart.

"Ja sigurno neću predlagati svog nasljednika, jer i kada bih ponudio Platinija, ima onih kojima ne bi bio po volji. Želio sam da se pojavi neko mlađi, pametniji i sposobniji od mene, ko bi pristao da puno radi bez ikakve nadoknade, poput Dejana, ali ako ne bude takvih, onda ću nastaviti još energičnije da se bavim svojim poslom u Savezu", podvukao je predsjednik FSS.

Duel sa Ircima test za Drulovića


ljubinko drulović Foto: MN Press

Vršilac dužnosti selektora "A" reprezentacije, Ljubinko Drulović, dobio je šansu da radi sa "orlovima" poslije velikog uspjeha na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina.

Prošlog ljeta nije bio ni na širem spisku od 10,15 kandidata za mjesto predvodnika "orlića". Sada će mu biti pružena prilika i da se dokaže na kormilu seniorske selekcije.

"Dali smo mu šansu u novonastalim okolnostima. Navijači i mediji su, vidim, lijepo reagovali na to, ali javno mnenje nikada nije presudno uticalo na izbor selektora, pa neće ni ovog puta. Vidjećemo Drulovića kako će se, uz pomoć mog novoizabranog savjetnika Iliju Petkovića snaći protiv Republike Irske u Dablinu, na prijateljskom meču početkom marta", rekao je Tomislav Karadžić.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC