• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ponovo zaustavljen u Novom Pazaru!

Argentinska atmosfera, ali italijanski fudbal i ishod meča - 0:0. Jedna prilika za 90 minuta fudbala na proljećnoj premijeri.

Gradski stadion u Novom Pazaru, bar do 2015. godine, ostaće jedini fudbalski objekat na kojem Partizan nije zabilježio ligašku pobjedu.

Treće gostovanje crno-bijelih pred vatrenim navijačima Novog Pazara, treći remi.

Poslije 1:1 i 0:0 u prethodne dvije sezone, ove subote popodne u argentinskoj atmosferi, pred 8.000 ljudi, opet bez golova: Novi Pazar - Partizan 0:0!

Na proljećnoj premijeri, za 90 minuta žustrog fudbala (što bi treneri rekli "u pravoj prvenstvenoj utakmici"), viđena je jedna velika šansa za gol, koju je u 45. minutu utakmice proćerdao jedan od debitanata u crno-bijelom dresu, Petar Škuletić.

On se našao "oči u oči" sa Milošem Budakovićem i iz pozicije idealne za šut desnom nogom u "malu mrežu", odlučio da se upiše u strijelce efektno, tako što će prevariti golmana udarcem lijevom nogom i to spoljnim dijelom stopala... Lopta je završila na tribini na kojoj su bili "Ekstremi", a Partizan ostao bez dva boda, što će takođe u subotu pokušati da iskoristi Crvena zvezda i eventualnom pobjedom nad Javorom u Beogradu, u nedjelju osvane kao novi lider šampionata.

POGLEDAJTE ŠANSU UTAKMICE:

Ovaj rezultat možda i nije veliko iznenađenje, ne zbog Partizana, već zbog Novog Pazara - ove sezone kod kuće "plavi" imaju skor 6-2-0, dakle nisu poraženi i primili su samo JEDAN gol za više od 720 minuta igre pred svojom publikom! Ta čvrstina i samopouzdanje nisu nestali ni poslije iznenadne promjene trenera ove zime, kada je otišao Milan Milanović u OFK Beograd, a došao Zoran Njeguš.

Fudbal se ponovo igra u Srbiji, ali ovo 16. kolo Superlige i izdanje ekipa Zorana Njeguša i Marka Nikolića slute na to da ćemo i ovog proljeća gledati tradicionalno "tvrd" fudbal, sa malo golova.

Navijači dva kluba napravili su argentinsku atmosferu na Gradskom stadionu, ali je viđen italijanski fudbal.

Navijači dva kluba napravili su argentinsku atmosferu na Gradskom stadionu, ali je viđen italijanski fudbal.



I prije utakmice, u ovom gradu sve je "vrvelo" od navijača, ali i policije. Gradski stadion bio je skoro pun sat vremena prije utakmice. Jedini dio u kom nije bilo publike je takozvana "tampon" zona između domaćih i gustujućih navijača.

NOVI PAZAR: Budaković - Stevanović, Otašević, Vuković, Protić - Obrovac, Mutavdžić - Arsenijević, Ragipović, Kecap - Sotirović.

PARTIZAN: Lukač - Aksentijević, Trajković, Obradović, Volkov - Drinčić - Luka, Brašanac, Ilić, Malbašić - Škuletić.

Reporter MONDA iz Novog Pazara bio je sve proteklo u najboljem redu, da incidenata nije bilo, osim verbalnih, što se decenijama podrazumijeva na fudbalskim stadionima. Jake snage policije odvajale su "boks" sa Grobarima od domaćih navijača. Plave nisu bodrili samo Torcida i Ekstremi, već i Horde zla, navijači Sarajeva.

Dvije frakcije navijača Novog Pazara, Torcida i Ekestremi, ujedinile su se i napravile su spektakularnu koreografiju. I jedni i drugi obilježavali su godišnjicu postojanja.

Partizan je prije polaska znao da nijednom nije pobijedio u Novom Pazaru, u Superligi. Oba puta bilo je neriješeno: 1:1 i 0:0! Ovog puta nova "nula".

Računajući finiš jesenjeg dijela šampionata, prekinuta je serija Partizana od četiri pobjede. Novi trener crno-bijelih Marko Nikolić, kao i novajlije Branislav Trajković, Nikola Drinčić i Petar Škuletić, nisu debitovali pobjedom. Prve seniorske minute dobio je mladi Danilo Pantić, koji je u drugom poluvremenu zamijenio Darka Brašanca.



TOK UTAKMICE:

1 - Počeo je meč 16. kola Superlige, nakon što su redari sklonili "rolne" sa terena, mada su "konfete" i dalje tu, kraj aut linija. Novi Pazar igra u plavom, Partizan je u bijeloj kombinaciji.

2 - Bez povrijeđenog Lazovića, Nikolić se odlučio da ubaci Luku kao "lažnog" napadača, mada suštinski Partizan igra u formaciji 4-1-4-1. Novi Pazar "stojI" u 4-2-3-1.

7 - Dvije "neprijatne" situacije pred Lukačem, s tim da su akcije domaćih prekinute lošim završnim pasovima. Plavi su u laganoj inicijativi, nošeni pjesmom s tribina.

10 - Počinje ulazak navijača Partizana, koji su odvojeni od domaće publike dobrih 50 metara, možda i više.

15 - Gotovo sve se odvija na sredini terena, gdje oba tima imaju po petoricu igrača. Njeguš je očigledno savjetovao svoj vezni red da "pritiska" Drinčića.

16 - Ulaskom Grobara na tribine, a pripalo im je 300 ulaznica, počele su i prozivke karakteristične za verbalnu komunikaciju dvije navijačke grupe, ali od incidenata "ni traga". Neka tako i ostane. Pišemo vam ovo dijelom i zbog toga što se na terenu ništa spektakularno ne događa.

Luka pokušava solo prodorima da se približi Škuletiću, ali to za sada ne daje efekat.

23 - Prva šansa za opasan i brz napad Partizana završena je tako što je Malbašić sebi dao toliko dug for da mu je lopta pobjegla 6, 7 metara, pa je do nje prvi stigao Otašević, a Malbašić u namjeri da povrati loptu udario je štopera Novog Pazara po nozi i zaradio žuti karton...

U prvih 25 minuta nismo videli ništa od onoga što je najavljivano tokom dugih, teških, radnih i uspješnih zimskih priprema. Atmosfera je argentinska, ali fudbal italijanski.

27 - Partizan se pet minuta nalazi u defanzivi, ali su dva centaršuta Sotirovića u šesnaesterac gostiju završila ispucavanjem Lukača i Aksentijevića. Od udaraca na gol nema ni "u".

30 - Partizan je imao korner. Drinčić je ga je izveo i poslao loptu u gol-aut. Dok je lopta letjela tamo odakle je i pošla, nekoliko igrača dva kluba popadalo je u petercu od guranja i povlačena.

33 - Konačno šansa! Ali, bez prave završnice... Partizan je "otvorio" odbranu Novog Pazara igrom kratkih pasova na 20 metara od gola, lopta je otišla na lijevu stranu odakle je Malbašić uputio oštru paralelu, na koju nije stigao da "natrči" Luka. U posljednjem trenutku intervenisao je Otašević.

35 - Grobari su istakli zastavu navijača Novog Pazara, odnosno Fenerbahčea (navijači ta dva kluba su se pobratimili). To je izazvalo bijes domaće publike.

36 - Sada šansa za Novi Pazar, ali opet bez udarca! To je zato što su se dvojica igrača plavih "posvađala" oko lopte... Bili su to Sotirović i Arsenijević, koji su negde oko penaltika u isto vrijeme krenuli na pas Kecapa sa desne strane i - poslali loptu u polje. Bila je to idealna prilika da se ugrozi Lukač, nakon što je Kecap "probio" Volkova.

Poslije pola sata, konačno, uzbuđenja!

39 - Najbolja šansa za Partizan u prvom poluvremenu! Škuletić je majstorski, petom, ostavio loptu Luki, koji je u punom trku šutirao sa 16 metara - preko gola!

45 - Posljednji minut prvog poluvremena i kolosalna šansa za Partizan koju je početnički završio Škuletić. Brašanac i Volkov su kao na petoparcu izigrali cijelu odbranu Novog Pazara, lopta je stigla do Škuletića koji je izašao sam pred Budakovića i "pucao" lijevom nogom, spoljnim dijelom stopala, preko gola... U tom trenutku, na dva metra od njega, sasvim sam stajao je kapiten Ilić!

Kada je shvatio šta je uradio Škuletić skoro da nije imao hrabrosti da pogleda Ilića...

POLUVRIJEME - Ukupno ŠEST udaraca ka golu, DVA ka Lukaču, JEDAN ka Budakoviću - ostalo je otišlo u gol-aut.



DRUGO POLUVRIJEME:

46 - Nastavljena je igra, bez izmena na obe strane, a fanovi domaćeg tima ponovo su napravili lijepu sliku - koreografije na svim tribnama, plus plave i bijele dimne bombe iza gola. Nijedna nije završila na terenu, što jeste za pohvalu.

49 - Nastavljena je borba na sredini terena, ali je očigledno da je negdje od 30. minuta spušten gard i da ekipe lakše stižu do crvene zone. Golova nema, jer nema ni pravog poteza u završnici.

56 - U igru ulazi, umjesto Sotirovića, Peđa Pavlović, koji je jesenas, na kratko, "batalio" fudbal. Kao razlog bile su navedene povrede i pogrešne odluke u karijeri. Ipak, predomislio se i evo ga u plavom dresu protiv crno-bijelih.

58 - Huk sa tribina! Kecap se našao u šansi, ali je njegov udarac glavom sa šest, sedam metara prešao "tik" preko prečke Lukačevog gola. Djelovalo je da je Lukač već lobovan, ali nije to bio dovoljno precizan pokušaj.

Ipak, ostaće zapisano da je domaćin imao prvu šansu u nastavku.

64 - Dok se mladi Pantić spremao za debi u seniorskom timu Partizana, kapiten Ilić bio je u prilici da tuče sa 14 metara, ali je njegov pokušaj izblokiran požrtvovanom intervencijom Vukovića.

66 - Rusmir mijenja Mutavdžića, nakon što je Lukač kiksirao bez posljedica. Trener Partizana Nikolić oštro je protestovao kod sudije Spasića zbog toga što je dosuđen faul za Novi Pazar, a usporeni snimak potvrdio je da Luka nije sapleo rivala.

Iz prekida - Lukač hvata.

68 - Brašanac je dobio žuti karton zahvaljujući svom treneru Nikoliću, koji ga je pozvao na izmjenu, a onda kada je Brašanac prišao aut liniji rekao mu da se vrati u šesnaesterac (Novi Pazar se spremao da izvede korner). Brašanac je krenuo nazad, ali kada je to vidio sudija Spasić pokazao mu je žuti karton i naložio da napusti teren, jer je izmjena već bila prijavljena, a Pantić spreman da uđe.

Uz zvižduke domaće publike, Pantić je zabilježio seniorski debi za Partizan!

75 - Inače loš teren sada će biti i mokar, jer je počela kiša.

Ko zna, možda to dovede i do toga da se neka mreža zatrese...

84 - Poslije devet minuta ulazimo u program da upišemo da se nije dogodilo ništa vrijedno pomena.

86 - Šut Aksentijevića, iskosa sa desne strane, sa oko 22, 23 metra, ali je lopta "prohujala" pored leve stative Budakovićevog gola. Nije bilo daleko!

88 - Panika u šesnaestercu Novog Pazara! Oštru loptu Drinčića po zemlji, koja je "isjekla" odbranu domaćeg tima, niko nije uspio da "ćušne" u mrežu. Za glavu su se pohvatali svi igrači Partizana na terenu, i kraj njega.

90+1 - Poništen gol Partizana, tj. Živkovića! Na centaršut sa lijeve strane, u vazdušnom duelu bili su Škuletić i Budaković, poslije čega je golman Novog Pazara ispustio loptu, a rezervista Živković sa dva metara zakucao fudbal u mrežu.

Ipak, radost navijača Partizana prekinuo je sudija Spasić koji je dosudio faul nad Budakovićem.

Bijesni, navijači Partizana počeli su da ubacuju tvrde predmete u teren.

90+3 - KRAJ! Kasna inicijativa Partizana nije urodila plodom. Gol jeste postignut ali poslije kontakta koji je okarakterisan kao faul. Iskustvo nas uči da nas tim povodom čeka polemika u javnosti... Bilo kako bilo, šampion nije oduševio igrom na premijeri, a to će možda platiti i gubitkom liderske pozicije.

U narednom kolu, crno-bijeli dočekuju neugodni Radnički iz Niša.

Partizan 33, Crvena zvezda (-1) 32...

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC