• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Rudara: Igrači marš, uprava napolje!

Pristalice Prijedorčana, njih 50-ak, verbalno napalo igrače Rudara poslije poraza od Kozare (1:0) u pripremnoj utakmici.

Ako se po jutru dan poznaje, onda fudbalere Rudar Prijedora u nastavku sezone očekuju "Tantalove muke".

Naime, u generalnoj probi odigranoj u Novoj Topoli sa prvoligašem Srpske Kozarom, zeleno - crni su poraženi sa 1:0, a ono što pored rezultata brine jeste očajna igra "rudara" koji su za 90 minuta igre uputili samo dva udarca na gol Kozare.

Kao da to nije bilo dovoljno, pa je poslije pobjedonosnog gola Gradiščana, grupa navijača Rudar Prijedora, nezadovoljna igrom svojih ljubimaca, uletjela na teren i nakratko prekinula utakmicu. Oko 50-ak "Alkohol bojsa" ustremilo se na igrače, poručujući im da se ovako ne igra za voljeni klub.

"Igrači marš, uprava napolje! Kako ćemo u Trebinje, kad ovako igramo sa Kozarom! Izvinite se Gavranu i molite ga da se vrati", samo su neki od komentara koji su se mogli čuti u Novoj Topoli, prenio je "RS-sport".

Poslije pet-šest minuta susret je u krajnje mučnoj atmosferi nastavljen, a premijerligaš iz grada na Sani mogao je biti srećan što se kući vraća sa samo jednom loptom u mreži.

Nervoza i nemoć mogla se vidjeti na svakom igraču, koji su to pokušavali kompenzovati verbalnim duelima sa glavnim arbitrom meča, koji je u nekoliko navrata progledao kroz prste gostima, a mogao je da nekoliko igrača zbog vrijeđanja pošalje u svlačionicu.
"Ovdje nisu čista posla. Pričalo se o velikim planovima, velikim igračima, a pogledajte šta imamo. Dva Japanca i hrpu polovnih igrača koji ne mogu igrati nigdje. Sada je sumnjiva i smjena trenera Gavrana, a posebna priča jesu pripreme u Makarskoj, koje su odrađene na krajnje neprofesionalan način. Umjesto da se traže jači rivali, igralo se pet puta sa trećeligašem Zmajom. Kao da je on mjerilo naših nastupa u Premijer ligi. Na spisku je preko 30 imena. Igrači koju su trebali otići na kaljenje su pod sumnjivim okolnostima, zahvaljući vezama i vezicama, a možda i na neki drugi način, ostali u klubu. Ovdje se zaista ne zna ni ko pije, ni ko plaća", tvrdi izvor iz ovog kluba.

Predsjednik Rudar Prijedora Božo Grbić nije bio raspoložen za priču poslije debakla u Novoj Topoli.

"Nisam bio na utakmici. Ako vam je šta nejasno, nazovite sportskog direktora Slavka Basaru!".

Start prvenstva je za sedam dana, a prvi ispit Prijedorčana jesu uvijek vruće "Police". Jedan davljenik bi sa sobom mogao povući i drugog. Poslije toga slijedi domaći susret sa Čelikom, pa gostovanje Olimpiku.
Ovakvom igrom "rudari" ovog proljeća neće vidjeti bodove, a samim time ni opstanak u eliti BiH izgleda dalje nego što se to činio do danas.

Ekipu Rudar Prijedora s klupe je predvodio Gorazd Mihailov, koji je nedavno naslijedio Borisa Gavrana, sa kojim se prijedorski premijerligaš razišao zbog razmimoilaženja u koncepciji i različitih pogleda u borbi za opstanak.

Sportski direktor Slavko Basara, koji je bio zadužen za pojačanja, u prelaznom roku doveo je dvojicu Japanaca i nekoliko fudbalera iz nižerazrednih klubova.

Zbog posljednjih dešavanja u klubu najbolji igrač Prijedorčana Borislav Mikić propustio je dio priprema u Makarskoj. Na insistiranje čelnika kluba, nakon nekoliko dana pridružio se saigračima, ali je bilo vidljivo da ekipa puca po mnogim šavovima.

(MONDO, foto: RS-sport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC