• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matić: Pjevaću himnu i za druge

Fudbaler Čelsija poručio da "orlovi" treba da izvuku pouke iz sopstvenih grešaka, kao i da svi u Srbiji treba da podrže Ljubinka Drulovića.

Nemanja Matić odlično se snašao u Čelsiju. Brojne pohvale koje prima na račun dobrih igara u dresu londonskih "plavaca" samo su mu podstrek da nastavi uzlaznom putanjom.

Kaže da nije imao problema da se prilagodi ekipi, kao i da je sa oduševljenjem prihvatio da se vrati u Čelsi, gdje su ga se, istina, lako odrekli prije nekoliko sezona. Razlog je, kaže, Žoze Murinjo.

"Teško je odgovoriti na pitanje zašto sam se pored brojnih klubova koji su se interesovali za mene opet odlučio za povratak u London, ali hajde da to ovako objasnim. Da Murinjo nije opet uzeo Čelsi vjerovatno bih malo više razmišljao i nešto duže vagao o pozivu sadašnjeg kluba. Ovako je odluka pala za jedan minut. Dovoljno mi je bilo da čujem da je on stigao i da me je lično tražio", rekao je u intervjuu za "Danas" Matić.

Fudbaler Srbije osvrnuo se i na promjene na klupi reprezentacije. Smatra da vršioca dužnosti selektora Ljubinka Drulovića treba maksimalno svi da podrže i da imaju strpljenja.

"I Žoze Murinjo je nekada morao dobiti šansu da radi i pokaže koliko vrijedi. Dajmo je i mi čovjeku velike igračke karijere. Reprezentativci, stručni štab, Savez, mediji, navijači. Budimo svi uz Drulovića. I hajde da se makar dvije godine kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pravimo Nijemci. Da ne očajavamo i ne hulimo kada izgubimo niti o klincima, poslije jedne ili dvije dobre partije, pričamo i pišemo kao novim Mesijima, Ronaldima, Inijestama... Dajte da se već jednom naučimo na sopstvenim greškama", dodao je Matić.

Novi selektor prije debija na klupi A selekcije najavio je da će zadržati gro ekipe naslijeđene od Siniše Mihajlovića, ali ne i njegov čuveni kodeks ponašanja, pa ni kontroverznu obavezu pjevanja himne. Matić ističe da u njegovom slučaju ništa neće biti drugačije.

"Ponosim se time što sam Srbin i s ushićenjem pjevam 'Bože pravde'. Iz srca, na moju ruku, još iz vremena igranja za mladu reprezentaciju. Ako je potrebno, pjevaću je i za druge. Ali, poštujem pravo izbora onih koji drugačije osjećaju, misle i iz bilo kog razloga ćute dok ide himna. Važnije je da se odazovu pozivu, a onda ponašanjem i igrom na terenu pokažu da im je stalo do svoje zemlje", istakao je pouzdani vezista Čelsija i srpske selekcije.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC